Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Смачний шашлик з козлятини - покроковий рецепт з фото

  1. Про рецепті
  2. Складові:
  3. приготування
  4. Господині на замітку:

У розпалі літо, а значить - регулярні походи на природу, почуття позитиву, блакитний димок багаття і рум'яний шашличок. Цього разу давайте спробуємо здивувати рідних шашликом з козлятини.

Шашлик - це блюдо, яке подобається практично всім. Його готують де завгодно: смажать на природі на вугіллі, або готують на сковороді, в духовці або на грилі. При цьому рецептура приготування шашлику відрізняється великою різноманітністю, починаючи від сортів м'яса і закінчуючи способами маринування. Дозвольте запропонувати оригінальний рецепт шашлику з козлятини.

На думку деяких м'ясо кози жорстке і несмачне. Та ще й запах має специфічний. Однак є досить простий, але ефективний спосіб маринування цього м'яса. Готовий шашлик з козлятини виходить м'яким, ароматним і смачним. Шашлик з кізоньки буде навіть злегка нагадувати баранину або ягняти.

Шашлик з кізоньки буде навіть злегка нагадувати баранину або ягняти

Про рецепті

Категорія: страви з м'яса.

Спосіб приготування: жарка на мангалі.

Час підготовки:

3 ч

Загальний час приготування:

20-30 хв.

Складові:

Складові:

  • м'якоть кізоньки - 1 кг
  • ріпчаста цибуля - 300 г
  • ківі - 1 шт.
  • часник - 2 зубці
  • кінза - пучок
  • гімалайська сіль - щіпка
  • соєвий соус - 70 мл
  • томатний соус - 100-150 мл
  • рослинне масло - 50 мл.

приготування

  1. Отже, щоб приготувати смачно козу, вам знадобиться, для початку, нарізати м'ясо на невеликі шматочки. Зазвичай це шматочки поменше, ніж для шашлику зі свинини (не більше 50 г). Попередньо видаліть всі прожилки і пленочки з м'яса. Яка саме частина кози буде використовуватися - це неважливо. У глибокій ємності з холодною водою замочіть м'ясо на 40-60 хвилин.
  2. Ріпчасту цибулю порізати кільцями, його для маринаду можна брати багато. Лук додасть соковитості і м'якості козі. Одним з головних інгредієнтів для маринаду є ківі. На кілограм м'яса візьміть 1 великий плід. Кислоти цього фрукта добре розм'якшують м'ясо кози або яловичини. Часник і кинзу дрібно наріжте.
  3. Відіжміть м'ясо кози від води і перекладіть в іншу ємність. Додавайте до м'яса цибулю, роздавлений руками ківі (він повинен бути стиглим), кінзу і подрібнений часник. Добре руками перемішайте м'ясо з інгредієнтами.
  4. Тепер до м'яса влийте соєвий соус і томатний кетчуп, додайте дрібку гімалайської або звичайної солі.
  5. Додайте рослинне масло і ще раз перемішайте м'ясо. Накрийте миску плівкою і поставте маринуватися м'ясо кози на 1-1,5 години в прохолодне місце.
  6. Замариноване м'ясо надіньте на шампури. На мангалі з підготовленими вугіллям запікайте шашлик з кози до готовності протягом 20-30 хвилин. Тут важливо не пересушити м'ясо, тому через 15 хвилин починайте зрізати м'ясо маленьким шматочком і знімати пробу. Гарячий шашлик з кози відразу подавайте на стіл з овочами і пряною свіжою зеленню. Не забувайте про соус до м'яса, а також про смачний лаваш або хрусткий хліб з духовки .

Господині на замітку:

  • М'ясо для шашлику краще брати від молодого тварини. Старе м'ясо буде більш жорстким, у нього сильніше виражений специфічний запах.
  • У маринад для шашлику можна також додати 150 г натурального сухого вина (білого або червоного)

З повагою Ельбі.

Новости