Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Салат Лобио з червоної квасолі з волоськими горіхами і часником

Поділитися "Салат Лобио з червоної квасолі з волоськими горіхами і часником"

Поділитися Салат Лобио з червоної квасолі з волоськими горіхами і часником

Рецепт салату Лобио з червоної квасолі, волоського горіха і часнику. Я люблю часник. Дуже дуже сильно!

Любов, як то кажуть ще з дитинства, коли ми з сетренкой наяривал хлібні скоринки з сіллю, нетертие часником з борщем.

Ось і з'явився у мене улюблений ресторанчик грузинської кухні. Часник там частий гість. Там я і спробувала цей надзвичайно смачний салат, який називається Лобио. І кожен раз, повертаючись, замовляла цей салат знову і знову.

Набравшись сміливості, вирішила дізнатися в чому ж секрет їх Лобио. Але секрет так і залишився секретом, сказали, що не можуть розкривати список інгредієнтів ...

Але я ж цікава! Вообщем, методом проб і помилок, але тепер я сама вдома можу готувати супер смачне Лобио. Чим і хочу поділитися з Вами.

Спробуйте і Ви не пошкодуєте!

Часник поєднує в собі безліч корисних властивостей. Він багатий Сірої, яка не тільки дає часнику його знаменитий (і не дуже) запах, але також має антибактеріальну, антивірусну, антигрибкову, протизапальну дію. Часник допомагає зменшувати консентрацію (поганого) ЛПНЩ холестерину в крові, а також знижує кров'яний тиск. Пригнічує ріст ракових клітин. Містить Марганець, селен, Вітамін B6 і C.

Червона квасоля багата клітковиною і білком. Містить в собі широкий спектр вітамінів і мінералів: Фолієва кислота, Вітамін B1, велика кількість молібдену, Мідь, Марганець, Фосфор, Залізо, Калій і Магній.

Волоські горіхи містять величезну кількість вітаміну Е в його найкориснішою формі - Гамма-токоферол, який захищає нашу серцево-судинну систему. Багаті антиоксидантами і Омега-3 Жирними кислотами. Волоські горіхи мають протизапальну і протиракову властивостями. Також вони містять Мідь, Марганець, Молібден і Біотин.

Коріандр і кінза мають протизапальну дію. Допомагають контролювати рівень цукру і холестерину в крові, а також продукцію вільних радикалів. Соромно прізнатся, але для мене було відкриттям дізнатися, що коріандр і кінза - це одна рослина, де кінза - це листя, а коріандр - це його насіння.

Салат Лобио з червоної квасолі з волоськими горіхами і часником

час підготовки

Час приготування

20 хвилин

Загальний час

20 хвилин

Автор: Evgenia

Тип рецепту: Салат

Кухня: Грузинська

  • Червона квасоля, суха - 1 стакан
  • Волоські горіхи, дрібно порубані - ½ склянки
  • Цибулина, дрібно порізана -1 штука
  • Часник, дрібно-дрібно порізаний - 5 зубчиків
  • Кінза, свіжа - пучок
  • Коріандр (пудра) - 1 чайна ложка
  • Сіль, гімалайська / морська - за смаком
  • Чорний перець, мелений - за смаком
  • Масло вершкове, для обсмажування - 2 столові ложки
  1. Замочуємо квасолю в теплій воді з 1 чайною ложкою соди на ніч. Замочування квасолі (як і крупи) необхідно для вимивання антінутріента фітіновой кислоти. Замочуйте в скляній або з нержавіючої сталі посуді. Уникайте пластика.
  2. Після замочування добре промиваємо квасоля. І відварюємо до готовності (вимочений квасоля готується набагато швидше). Щоб не була кашею, але і не жорсткою. Остужаем.
  3. На сковороді розтоплюємо вершкове масло. Кидаємо ½ чайної ложки коріандру в вершкове масло на пару секунд. Запах буде стояти незвичайний!
  4. Потім кладемо нарізану цибулю і обсмажуємо до темно-золотистого кольору.
  5. Далі все елементарно просто. Змішуємо квасолю, волоські горіхи, цибулю і часник. Додаємо свіжу кинзу і коріандр. Солимо і перчимо до смаку.

* Лобио набирає смак поступово. Так що, раджу робити за кілька годин заздалегідь або на ніч (хоча у нас в родині він з'їдається миттєво).

3.5.3208

Смачного!

Поділитися "Салат Лобио з червоної квасолі з волоськими горіхами і часником"

(Visited 51 689 times, 1 visits today)

схоже

Новости