Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рецепти для тандира

У тандирі можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. Ми будемо постійно поповнювати колекцію рецептів, щоб Ви могли по-справжньому оцінити достоїнства наших тандирі!


Кролик в тандирі

Тушка кролика посипається сіллю, маринується і ставиться в холодильник на добу. У маринад також додаються морква, ріпчаста цибуля, цибуля порей, біле вино, два лаврові листочки, 10 штук перцю горошком. Філе кролика дуже ніжне, тому готувати його слід безпосередньо перед подачею блюда. Філе кролика витягується з холодильника, злегка солиться і обсмажується до готовності в тандирі 20-30 хв. Як гарнір до тушкованого кролика чудово підійде картопляне пюре і відварна брюссельська капуста, прогріта в вершках.


Форель, запечена в тандирі

4 тушки форелі (приблизно по 250 грамів); сік одного лимона; 1 ч.л. солі; 1 зубчик часнику; зелень кропу, петрушки; 100 г сиру; 2 ст.л. молока, 100 грамів тонко нарізаного сала; 2 цибулини, 1 ст.л. вершкового масла; 1/2 склянки курячого бульйону, 3 гілочки розмарину. Змішати сік лимона з сіллю, натерти їм тушки риби і покласти їх в холодильник. Дуже тонко нарізати часник, змішати його з кропом, петрушкою, сиром і молоком. Обкласти кожну тушку форелі трьома шматочками сала, обмотати грубою ниткою. Готувати форель протягом 20-30 хвилин в тандирі. Дрібно нашаткувати цибулю і обсмажити його в олії. Додати бульйон, попередньо поклавши туди розмарин, і кип'ятити протягом 5 хвилин. Полити цим соусом форель перед подачею на стіл.


Свинина Пікантна в тандирі

М'ясо обмити, нарізати шматочками, лимони нарізати скибочками. Змішати в посуді паприку, коріандр, кмин, базилік, імбир, корицю, червоний і чорний перець, мускатний горіх, лавровий лист, оливкова олія, сіль. Покласти свинину, лимони і перемішати з маринадом, закрити кришкою і поставити в прохолодне місце на 8-12 годин. М'ясо час від часу потрібно перемішувати. Потім нанизати м'ясо на шампури і запекти в тандирі до готовності. Прикрасити часточками лимона. Необхідні продукти: свинина - 1 кг., Лимони - 3 шт., Паприка мелена - 3 ч.л, коріандр мелений - 1 ч.л, перець чорний мелений - 1/2 ч.л, перець червоний мелений - 1/2 ч .л., мускатний горіх - 1/4 ч.л., лавровий лист мелений - 1 шт., сіль - за смаком, олія оливкова - 4 ст.л., імбир мелений - 1/4 ч.л., кориця мелена - 1/5 ч.л., кмин мелений - 1/5 ч.л., базилік подрібнений - 2 ст.л


Бараняча нога в тандирі

Б Аран нога маринується в спеціях 1-2 доби в холодному місці. Перед приготуванням нога фарширується морквою, часником і білим коренем. Обертається в фольгу і запікається в тандирі, в залежності від розміру, від 1.5 до 3-х годин. При цьому кришки закриті, прогоріли вугілля лежать на дні тандира. За 15 хвилин до готовності можна відкрити піддувало і малу верхню кришку, в цьому випадку з'явиться засмаженою скоринка. Подається, як правило, з шурпою. На гарнір можна подавати свіжі овочі і смажену картоплю.


Качка, запечена в тандирі

Качку відварити в окропі 10 хвилин. Потім витягнути і остудити. Моркву натерти на крупній тертці. Ядра волоських горіхів і моркву перемішати з часником, тертим на тертці. Цим фаршем зафаршіровать качку і зашити. Качку натерти сіллю і перцем. Поставити в розігріту тандир до готовності (приблизно 1-1,5 години). Коли буде готова птах, видалити нитки, витягнути моркву, з горіхами і обкласти ними качку. Морква з горіхами виходить просто смакота, а качка просто пальчики оближеш. 1 качка, 0,5 кг моркви, 1 стакан волоських горіхів, 2-3 зубчики часнику, сіль, перець.


Сторінки: 1 | 2 | 3

Новости