Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рецепт: Печеня з козячого м'яса, козлятина Мастеркок

З цієї страви «МастерКок» починає публікацію страв з козячого м'яса. У добірці страв з козлятини ви знайдете відповідь на всі ваші питання - рецепти з козлятиною, як приготувати печеню з козлятини, м'ясо кози як приготувати без запаху, козлячі реберця рецепт, печеня з козеня, страви з м'яса кози. М'ясо кіз у нас називають козлятиною, а ось в Америці намагаються уникати такої назви, вважаючи його простонародним. Маркетологи і виробники козячого м'яса воліють використовувати слово французького походження «чевон». А ось в деяких частинах Азії використовують для назви слово баранина.

Близько 70% населення землі харчуються козячим м'ясом.

Так виглядає грудинно-Реброва частина м'яса молодого козлика

Найвідоміші кухні світу, які включають в свої страви козлятину це африканська, Середнього Сходу, Північної Африки, індійська, непальська, пакистанська, мексиканська і Карибського басейну.

Якщо раніше в Америці козлятину можна було зустріти тільки в етнічних ресторанах, то тепер страви з неї користуються популярністю і в висококласних ресторанах. М'ясо кози вважається делікатесом в Непалі.

З козлятини готують різні страви, її гасять, смажать, запікають, роблять барбекю, рубані вироби, консерви та різні ковбаси. Найкраще м'ясо вважається з молодих кіз від 6 до 9 місяців. Ребра, поперекова частина і вирізка підходять для швидкого приготування, а інші частини підходять для тривалого гасіння. Незважаючи на те, що м'ясо кози класифікують як червоне м'ясо, козлятина менш жирна і містить менше холестерину, ніж баранина і яловичина.

М'ясо кози не має ніякого запаху, не дивлячись на репутацію погано пахне, запах має шкура. Головне правильно обробити тушу. У баранини більш гостро виражений запах в порівнянні з козою.

М'ясо кіз у нас можна купити тільки на невеликих приватних фермах. Промислове розведення кіз, як в інших країнах, в Україні не культивується. Для України була б хорошою новина, про промислове розведення. На козу витрачається менше корму і вона більш щільніше пасеться на пасовище, ніж велика рогата худоба. Очевидно невеликий попит на м'ясо, головний фактор відсутності племінного стада в Україні. Будемо сподіватися, що колись у нас м'ясо кози стане також популярно як і в Австралії.

Сьогодні ми будемо готувати печеня з реберець молодого козла. Для початку ми добряче вимиємо м'ясо і поріжемо на шматочки. Нікого не слухайте, м'ясо молодого козла не треба ні в чому вимочувати, цим ви тільки вимиєте вітаміни і корисні речовини в ваш маринад.

Після того як ми нарізали ребра на порційні шматочки, ми їх обсмажити на олії, попередньо обвалявши в борошні, до золотистої скоринки. Обсмажені реберця складаємо в казан, і заливаємо, рідина повинна злегка покрити ребра, окропом. Доводимо до кипіння і ставимо на повільний вогонь гаситися. Гасити необхідно близько 1,5 години. Час гасіння залежить від віку тварини, тому перевіряємо готовність по м'ясу, яке повинно злегка відходити від кістки.

Поки м'ясо наше гаситься, ми нарізаємо цибулю ріпчасту кубиками, моркву кубиками і так же солодкий перець і все пасеруємо до золотистого кольору цибулі, після чого додаємо нарізані свіжі томати (бажано тверді) пасеруємо ще 2-3 хвилини і все додаємо в казан з ребрами. Потім нарізаємо картоплю часточками або великими кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі з усіх боків до золотистої скоринки. Перевіряємо наше м'ясо і якщо воно вже майже готове відправляємо туди картоплю. Тільки після того як ми додали в наше спекотне картопля, ми його доводимо до смаку. Солимо, перчимо і додаємо різні спеції. Мені подобається склад спецій під назвою хмелі-сунелі. Наше печеня готова, поспішайте випробувати, але не забувайте, що оптимальна температура подачі других страв це 65-75 градусів. Ви так само можете замовити в нашій кулінарній школі майстер-клас страви з козлятини.

Вас також може зацікавити страви з козлятини: піджарка з козлятини , ребро кози запечене в яблучному сидр , кнели з козлятини в гарбузово-грибному соусі ,

суп харчо з козлятини

© МастерКок

Підписуючись на наш канал в ютубі ви можете стати володарем мультиварки MOULINEX Fuzzy Logic MK705132

Посилання на наш канал в Ютубі - Школа-студія кулінарної майстерності "МастерКок"

реберця - 1кг

цибуля ріпчаста - 2 головки

морква - 2 штуки

перець солодкий - 2 штуки

томати свіжі - 2 шт

картопля - 700 гр

масло рослинне для смаження - 70 гр

сіль, перець і спеції - за смаком

Новости