Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Паелья - іспанське національне блюдо з рису

Іспанія славиться не тільки темпераментом жителів і коридою, а й традиційною їжею!
Паелья це традиційне іспанське блюдо, а точніше традиційне валенсийское блюдо. Не знаю, чи люблять паелью у всій Іспанії так, як люблять її валенсианци, не беруся міркувати, але на східному узбережжі це точно блюдо №1.
Іспанія славиться не тільки темпераментом жителів і коридою, а й традиційною їжею

За час відпочинку нам довелося спробувати не одну паелью, це чудове блюдо
За час відпочинку нам довелося спробувати не одну паелью, це чудове блюдо! Багато, подивившись на рецептуру і на інгредієнти, скажуть - ну і що такого, той же плов або різотто? Ось я не їв ні плову (справжнього узбецького, приготованого в казані), ні різотто (буду в Італії обов'язково спробую і розповім про це), але паелья це дивовижне поєднання всіх складових рецепта і любові кухаря. Поїсти нам довелося і паелью, приготовлену в домашніх умовах і ту, що на багатті, справа в тому, що нам довелось бути на справжньому святі паельї, нехай і в масштабах прибережного містечка з населенням 30 тисяч чоловік.

Щорічно міська мерія Кальпе проводить конкурс з приготування паельї з учасниками, переможцями та призами. Недалеко від міста розташований один з громадських кемпінгів. Сюди зазвичай приїжджають на пікнік, втомлені від міської суєти, місцеві жителі. Велика майданчик з обладнаними мангалами і трохи віддалік дубові столи і лавки. Вже з ранку сюди починають стягуватися учасники, глядачі та вболівальники. За правилами у конкурсі беруть участь команди до 10 чоловік в кожній. Всі команди сплачують вступний внесок 50 євро і отримують мінімальний набір для приготування, а саме: велику сковороду з ручками, рис сорту бомба, оливкова олія і спеції. Всі інші інгредієнти закуповувалися самостійно. У класичний рецепт паельї або як її ще називають - паелья по Валенсіанском входить м'ясо кролика, існує ще паелья з морепродуктами і чорна від чорнила каракатиці і сотні різновидів цих рецептів.

У класичний рецепт паельї або як її ще називають - паелья по Валенсіанском входить м'ясо кролика, існує ще паелья з морепродуктами і чорна від чорнила каракатиці і сотні різновидів цих рецептів

Так що найцінніше і відповідальне вже лежить на плечах команд: м'ясо кролика, зелена квасоля або горох, боби, червоний перець, часник і звичайно вино, тільки з вином і їдять паелью. Кожна команда розташувалася в своєму загінчики, а жадає натовп обліпила їх з усіх боків. На приготування відводиться 1 годину, судді фіксують, щоб багаття не почали розпалювати до старту. Сигнал дано, почалася дія. Всі команди почали однаково - сковорідку на багаття, налили масла, а ось далі у кожного вже свій рецепт.

Всі команди почали однаково - сковорідку на багаття, налили масла, а ось далі у кожного вже свій рецепт

Захід такого масштабу привернуло увагу навіть місцевого телебачення
Захід такого масштабу привернуло увагу навіть місцевого телебачення. Увечері напевно в місцевих новинах покажуть переможця.

Увечері напевно в місцевих новинах покажуть переможця

Закінчився відведений час і в справу вступає бригада суддів. Вони повільно обходять всі загончікі, пробуючи результати кулінарних шедеврів кожної команди, причому зауважте, роблять вони це виключно дерев'яними ложками. Просто іспанці вважають, що паелью потрібно їсти тільки з сковороди, в якій її приготували і виключно дерев'яною ложкою, а алюмінієві ложки або якісь інші залишають металевий присмак у роті. Адже ось гурмани то!

Переможець виявився лише один, він отримав грошову винагороду, яке тут же поділив між членами своєї команди, всіх інших учасників дісталася сковороди, на яких вони готували і найголовніше - приготована паелья
Переможець виявився лише один, він отримав грошову винагороду, яке тут же поділив між членами своєї команди, всіх інших учасників дісталася сковороди, на яких вони готували і найголовніше - приготована паелья. Тут одне свято закінчується і починається інший - свято живота.

Ви будете сміятися, але і це іспанське блюдо продається в наших супермаркетах, у вакуумній упаковці з барвистою наклейкою "паелья". Запевняю вас, це жалюгідна тінь того смаку моря, змішаного з тонкими ароматами шафрану і білого вина, яке довелося спробувати нам.

Автор статті: Петренко Денис, сайт Подорожей по Росії turisticum.ru

Паелья - іспанське національне блюдо з рису

5 (100%) 2 голос [ів]

Дорогі друзі-мандрівники! Дякуємо Вам за відвідування сайту. Сподіваємося, він був вам корисний. Якщо хочете допомогти цьому сайту розвиватися, ви можете зробити це дуже просто. Бронюйте готель в будь-якому місці світу, легко перейшовши на сайт Booking.com через банер праворуч. Ваша підтримка додасть сили на нові статті! Дякуємо. Завжди ваш, автор.

Booking.com

Багато, подивившись на рецептуру і на інгредієнти, скажуть - ну і що такого, той же плов або різотто?

Новости