Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національна іспанська кухня і страви Іспанії для туристів

Наварра і Ріоха - «овочеві» регіони. З місцевих овочів роблять безліч соусів і гарнірів. Варто спробувати солодкий фарширований перець (pimientos rellenos). У Естремадура і Кастилії більше поважають м'ясо. В Арагоні люблять приправляти страви гострим соусом чилі, а в Басконії роблять смачну бринзу idiazabal, мармитако (картопля з макреллю), страви з плавниками морської щуки і мальками вугра, чангурро з молюсків і крабів. Наварра і   Ріоха   - «овочеві» регіони

Андалусійська кухня багата м'ясними та рибними стравами. В Андалузії із задоволенням їдять шашлики pincho (на фото зліва) і страви з риби і морепродуктів. Андалусія у туристів знаменита палацом Альгамбра і хребтом Сьєрра-Невада .

Каталонські кулінарні традиції тісно пов'язані з сусідніми регіонами Південної Франції та Італії і багато в чому базуються на чотирьох «стовпах» - соусах samfain (помідори, баклажани, солодкий перець), picada (часниковий соус з смаженим мигдалем і зеленню), ali-oli (часниковий з оливковою олією) і sofrito (перець, томати, зелень, часник). Особливо популярні в Каталонії тушковане рагу зі свининою і вуха з морського чорта.

В Саламанці роблять дуже смачні тушковані телячі хвости. В Уельві готують шинку jabugo, в Толедо люблять марципани за стародавніми мавританським рецептами, а Валенсія славиться безліччю страв з рисом, включаючи знамениту паелью.

Як сувеніри туристи нерідко везуть з Іспанії хамон (сиров'ялені окіст із задньої ноги свині), що став особливо широко відомим після введення санкцій проти Росії, популярні іспанські ковбаси: собрассада, Морсільо, бутіфарра, чорісо (чоризо), чісторра, фует, сальчічон, ломо . У кожному регіоні славляться свої ковбаси. Кращий хамон - jamon iberico (або jamon pata negra). Хамон Іберіко роблять з чорних свиней іберійської породи. Дешевший хамон, хамон серрано (jamon serrano), роблять з м'яса білих свиней. Читайте наш детальний огляд " Хамон в Іспанії ".

Обов'язково потрібно спробувати класичні страви, що давно стали кулінарними символами країни: холодний томатний суп гаспачо, картопляну тортилью, знаменитий блакитний сир кабралес і інші знамениті іспанські сири , Вищезгаданий хамон (на фото праворуч) і ковбасу чорізо, солодку обсмажену випічку Чуррі і знамениту валенсійскую паелью (рис з шафраном, морепродуктами і оливковою олією).

Заодно не забувайте приділяти увагу винним картам ресторанів. Іспанія - перша країна в світі за площею виноградників і батьківщина одних з кращих виноградних вин нашої планети. Серед інших напоїв варто приділити найпильнішу увагу знаменитому астурійській сидру і, при можливості, продегустувати тенеріфское пиво Tropical і Dorada.

Новости