Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мамалига з кукурудзяної муки в мультиварці

Мамалига є дуже популярною стравою румунської, західноукраїнської і молдавської кухонь Мамалига є дуже популярною стравою румунської, західноукраїнської і молдавської кухонь.

До того як кукурудзяна мука набула широкого поширення, його готували з проса, але зараз цей рецепт вже не використовується.

Мамалига - це не каша, а скоріше випічка, оскільки формою нагадує хліб, і ріжуть її нитками на скибочки. Згодом блюдо отримало поширення і на території Росії і сусідніх країн, завдяки своїм поживним властивостям і смаком.

Традиційно блюдо готують в казанах, але в сучасних будинках для цього використовуються мультиварки, в яких консистенція і його зовнішній вигляд виходять саме такими, як необхідно.

Ще про випічці в мультиварці:

Особливості приготування випічки в мультиварці
Рецепти пирогів для мультиварки
Хліб в мультиварці
бісквіт

Рецепт адаптований для тих, хто хоче не тільки отримати смачна страва, але і витратити на його приготування мінімум часу.

Рецепт адаптований для тих, хто хоче не тільки отримати смачна страва, але і витратити на його приготування мінімум часу

Складові:

  • 3 склянки води;
  • 1 стакан кукурудзяної муки (обов'язково дрібного помелу);
  • 50 мл рослинного масла (варто взяти нерафінована, якщо є);
  • спеції;
  • сіль.

Приготування страви:

  1. Змішати в окремому посуді масло, сухі спеції і кукурудзяну муку: маса повинна стати схожою на мокрий пісок, тому за консистенцією необхідно ретельно стежити.
  2. Викласти все в мультиварку, після чого додати весь обсяг води, ще раз добре перемішати. У пристрої закрити кришку і виставити режим «Каша» або «Гречка».
  3. Коли ж прозвучить сигнал про закінчення роботи, чашу необхідно витягти, перевернути над обробною дошкою, виймаючи готову страву. Його слід накрити серветкою і залишити на столі на 15 хвилин остигати.
  4. Мамалигу перед подачею потрібно нарізати на порційні шматки ниткою або волосінню: виходить щось на кшталт пирога.

Страву подають зі шкварками, маринованої або смаженою рибою, овочами, салатами, скибочками бринзи, сметаною, зеленню. Дуже добре мамалига поєднується з коньяком і винами.

Новости