Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фуршетний стіл на день народження

  1. Розміщення столів на фуршеті з приводу дня народження.
  2. Організація фуршетного столу на день народження.
  3. Алкогольні напої для фуршетного столу.
  4. Рецепти для фуршетного столу на день народження.
  5. Канапе з креветками.
  6. Тарталетки з перцю.
  7. Рецепти десертів на фуршетний стіл.

Організація фуршетного столу на день народження - кращий вибір святкування, якщо вам потрібно забезпечити неформальне спілкування між усіма учасниками свята. Під час фуршету кожен із запрошених гостей зможе знайти собі компанію і співрозмовника за інтересом, а роль господаря і господині зводиться до невимушеній прогулянці серед гостей і напрямком бесід в потрібне русло.

Розміщення столів на фуршеті з приводу дня народження.

Розстановку столів на фуршетах виробляють 2-ма способами:

1. Уздовж стін - для цього добре підійдуть довгі і вузькі столи.

Організація фуршетного столу на день народження - кращий вибір святкування, якщо вам потрібно забезпечити неформальне спілкування між усіма учасниками свята

2. Посередині залу. Цей спосіб підходить лише для великих приміщень. Столи в цьому випадку можна встановити у вигляді букв «П» або «Ш»

Головний критерій розстановки столів - щоб гості могли вільно переміщатися по залу, вибирати будь-який частування, не заважаючи один одному.

Організація фуршетного столу на день народження.

В меню фуршету, як правило, прийнято включати закуски (холодні і грячіе), другі страви, десерти. Закуски і другі страви подають маленькими порціями «під вилку» - для того, щоб гості обходилися без ножів. Салати подають маленькими порціями в тарталетках або на тостах.

Столи накривають скатертинами, декорують невисокими букетами квітів, пучками зелені. Крім фуршетних столів зазвичай передбачають також спеціальні столики для попільничок, серветок, використаного посуду.

При сервіровці на столи групами ставлять фужери, чарки, стопки тарілок, поруч кладуть прилади - закусочні і десертні вилки, закусочні і фруктові ножі. Через рівні інтервали розставляють вази з фруктами і глечики з соками, пляшки з мінеральною і фруктовою водою.

Через рівні інтервали розставляють вази з фруктами і глечики з соками, пляшки з мінеральною і фруктовою водою

За годину до приходу гостей подають холодні закуски, розставляють хліб, нарізаний скибочками. Гарніри до страв і закусок подають в окремому посуді. Соуси подають ставлять на фуршетний стіл в соусниках на закусочних тарілках, їх ставлять поруч з закусками або стравами, для яких вони призначені. Поряд з кожною закускою, стравою або гарніром необхідно покласти прилади для їх розкладання. Вже після початку фуршету на стіл виставляють гарячі закуски і другі гарячі страви, в міру необхідності поповнюють стопки тарілок і приладів.

Після гарячих страв подають десерт. Для десерту підійдуть морозиво, фрукти, солодкі канапе, кондитерські вироби. Разом з десертом подають чай або кава.

Алкогольні напої можна ставити на загальний стіл етикетками до гостей, розташовуючи їх поруч з відповідними чарками і келихами. Можна також влаштувати імпровізовану барну стійку на окремому столі. Підбір алкогольних напоїв залежить в основному від того, які страви входять в меню.

Алкогольні напої для фуршетного столу.

До гострих закусок можна подати охолоджені до 10 ° С міцні спиртні напої-горілку і гіркі настоянки, до негострим страв - охолоджені до 12-14 ° С міцні вина, наприклад, портвейн, мадеру або херес.

До закусок з морепродуктів знавці рекомендують подавати білі столові вина з температурою близько 14 ° С. З м'ясними гастрономічними продуктами (шинка, ковбаси), холодним ростбіфом прекрасно поєднуються червоні столові вина кімнатної температури, з гарячими закусками - міцні вина.

До других страв з риби, а також до гарячих страв з птиці подають охолоджені білі сухі та напівсухі вина з температурою 14 градусів.

До страв дичини пропонують шампанське (сухе і напівсухе), а до гарячих страв з м'яса і дичини - підігріті до 20 градусів червоні сухі вина.

До овочевих і грибних закусок можна запропонувати гостям охолоджені білі напівсолодкі столові, а до солодких страв - десертні вина.

До десерту пропонують охолоджене до 5-8 ° С шампанське, до кави - коньяк, а до чаю можна подати солодкий лікер.

Рецепти для фуршетного столу на день народження.

Як вже говорилося вище, на фуршетний стіл найкраще подавати страви, який можна їсти без допомоги ножа. До таких блюд відносяться, наприклад, бутерброди, канапе, салати і жульени в тарталетках.

Пропонуємо Вам кілька рецептів страв. Які можна подати на святковий фуршетний стіл.

Канапе з креветками.

Інгредієнти на 24 штуки:

  • батон 6 скибочок
  • креветки варені очищені 200 гр
  • сир плавлений м'який 3 ст. ложки
  • соус чилі 1 ст. ложка
  • соус хрін з оцтом 1 ст. ложка
  • маслини без кісточок 6 шт.
  • перець червоний мелений
  • зелень петрушки

Приготування канапе:

  1. Залиште 24 креветки та оформлення, інші дрібно порубати.
  2. Змішайте подрібнені креветки з сиром, соусом чилі, хроном, приправте перцем.
  3. Маслини наріжте кільцями.
  4. З скибочок батона зріжте скориночки, змастіть скибочки приготованою сумішшю і розріжте кожен на чотири трикутники.
  5. Готові канапе оформите креветками, маслинами і зеленню.

Ще рецепти канапе: канапе «Пінгвіни» , канапе на День народження і як робити канапе .

Тарталетки з перцю.

Інгредієнти на 16 порцій:

  • перець солодкий різного кольору 3 шт.
  • яйця варені 4 шт.
  • часник 4 зубчики
  • сир вершковий м'який 200 гр.
  • майонез 8 ст. ложок
  • зелень кропу рубана 4 ст. ложки
  • капуста морська консервована 220 грам
  • зелень

Як готувати тарталетки:

  1. Перець промийте і, видаливши стрижні з насінням, розріжте уздовж на чотири частини.
  2. Порубати яйця, часник і морську капусту без заливки, додайте сир, майонез і кріп, добре перемішайте.
  3. Розкладіть «плотики» з перцю на блюдо, покладіть на кожен приготовлену масу з морською капустою, оформіть невеликими шматочками перцю і зеленню.

Ще рецепти салатів і Жульєн в тарталетках: Жульєн в тарталетках , Тарталетки на святковий стіл , Чим наповнити тарталетки ?

Рецепти десертів на фуршетний стіл.

На десерт можна запропонувати канапе з фруктів: Канапе фруктові на шпажках , Канапе з фруктів для дітей і фруктове канапе . Всі рецепти з фото і покроковою інструкцією.

Приємного вам свята !!

А чим зайняти дітей під час свята? Спробуйте роздрукувати розмальовки!

А чим зайняти дітей під час свята?

Новости