Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Червона квасоля в мультиварці. Як приготувати червону квасолю в муьтіварке. Рецепти приготування червоної квасолі в мультиварці

  1. Червона квасоля в мультиварці
  2. Червона квасоля в мультиварці з овочами
  3. Червона квасоля в мультиварці зі спеціями
  4. Червона квасоля в мультиварці. лобіо
  5. Суп з червоної квасолі в мультиварці

Якщо є бажання порадувати рідних чимось смачним і ситним, можна приготувати червону квасолю в мультиварці. Цей продукт має таку ж калорійністю, як і м'ясо. Єдиним недоліком будь-якого виду квасолі є тривалість приготування. Традиційний спосіб варіння квасолі - протягом декількох годин, причому за порадою гастроентерологів, квасоля обов'язково повинна бути зварена за всіма правилами, в сирому вигляді або недоварений продукт вживати в їжу забороняється. Якраз допоможе швидко приготувати квасоля, наша маленька помічниця на кухні - мультиварка.

Зміст статті

Червона квасоля в мультиварці

Червона квасоля в мультиварці

Для того щоб швидко приготувати червону квасолю в мультиварці, необхідно використовувати програму «Гасіння» і покласти в чашу мультиварки все заздалегідь підготовлені продукти. Перелік невеликий.

Що необхідно для приготування червоної квасолі в мультиварці:

  • червона квасоля - 2 склянки;
  • велика цибулина - 1 шт .;
  • морквина - 1 шт .;
  • томатна паста - 2 ст.л .;
  • часник - 2 зубчики;
  • рослинне масло - 1 ст.л .;
  • свіжа петрушка - 1 пучок;
  • перець і сіль - за смаком.

Як приготувати червону квасолю в мультиварці:

  1. Спочатку необхідно замочити квасолю в холодній воді. Найкраще зробити замочування на ніч, щоб з початком нового дня у вас була можливість швидко приготувати смачну страву.
  2. Для замочування квасолі необхідно приготувати простору ємність і налити в неї чисту воду, а потім покласти боби. Вранці ви побачите, що квасоля трохи збільшилася в обсязі, а вода стала рожевого відтінку. Це нормальна реакція. Нам залишиться тільки злити цю забарвлену воду і промити квасолю ще раз в чистій прохолодній воді.
  3. Квасоля можна висипати в чашу мультиварки і приступити до наступного етапу - відварюванню. Для цього заливаємо бобові водою так, щоб вона повністю покрила червону квасолю в мультиварці (на 2 см) і встановлюємо режим приготування «Суп» або «Гасіння» на півгодини.
  4. Якщо немає часу чи мультиварка зайнята приготуванням іншого блюда, можна з метою економії часу відварити квасолю в каструльці на плиті.
  5. Як тільки червона квасоля буде готова, перемикаємо прилад в режим «Гасіння». До речі, ви побачите, що частина води википіла, і рідини залишилося приблизно половина норми. Доливати воду не потрібно, при режимі гасіння страви, як раз такої кількості рідини цілком достатньо. Нам необхідно встановити потрібну програму і задати час приготування - 2 години.
  6. А поки червона квасоля в мультиварці гаситься, пропонуємо не втрачати марно час і приготувати смачну заправку. Для цього необхідно почистити цибулину і морквину. Лук можна порізати кубиками, а моркву натерти на дрібній тертці. Овочі потрібно обсмажити на олії.
  7. Як тільки квасоля протушкувати, відкриваємо кришку приладу і кладемо в чашу обсмажені на соняшниковій (або оливковій) олії овочі, додаємо томатну пасту, сіль і перець. Можна покласти в чашу мультиварки свої улюблені спеції. Добре поєднується з червоною квасолею базилік, хмелі-сунелі або кінза.
  8. Прямо в чашу мультиварки видавлюємо кілька зубчиків часнику і закриваємо кришку приладу.
  9. До слова, якщо ви вирішили приготувати червону квасолю в мультиварці в літній період, то можна відкласти в сторону томатну пасту і замість цього продукту використовувати свіжі помідори. Смак такого блюда тільки покращиться!
  10. Далі нам необхідно перемішати всі компоненти прямо в чаші мультиварки. Ця дія потрібно виконувати обережно і тільки спеціальними приладами, що входять в комплект поставки, щоб не порушити покриття робочої чаші.
  11. Далі необхідно переключити режим приготування і задати програму «Жарка», щоб всі інгредієнти злегка обсмажити. Досить поставити час приготування 7 хвилин, а потім знову переключити прилад в режим «Гасіння».
  12. Продовжуємо готувати червону квасолю в мультиварці ще 20 хвилин, а за 10 хвилин до закінчення програми необхідно подрібнити свіжу зелень і додати до квасолі. Не забувайте, що всі компоненти бажано перемішати.
  13. Ви повинні враховувати при приготуванні червоної квасолі в мультиварці, що в залежності від виду і сорту бобових, час готування страви може як скоротитися, так і збільшитися, тому радимо періодично пробувати квасоля, щоб контролювати процес готування.

Після звукового сигналу можна перекласти приготовлену червону квасолю в мультиварці на тарілку і відразу запрошувати рідних до столу. Таке блюдо можна готувати у піст, а якщо ви вирішили просто так зробити червону квасолю в мультиварці, тоді подавайте її з гарніром. Добре поєднуються бобові з тушкованими овочами, відварною картоплею і м'ясними стравами. Останній варіант вже точно по достоїнству оцінять любителі ситних страв. Смачного!

Червона квасоля в мультиварці з овочами

Червона квасоля в мультиварці з овочами

Якщо ви ставитеся до прихильників здорового харчування, тоді вам обов'язково потрібно приготувати червону квасолю в мультиварці з овочами. Ця страва містить багато корисних речовин, зокрема - рослинний білок, вітаміни і амінокислоти.

Продукти для приготування червоної квасолі в мультиварці:

  • червона квасоля - 1.5 склянки;
  • морква - 3 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • солодкий червоний перець - 1 шт .;
  • базилік і петрушка - за смаком;
  • сіль, перець - за смаком;
  • оливкова олія - ​​2 ст.л .;
  • помідори - 5 шт.

Приготування червоної квасолі в мультиварці:

  1. Квасоля поміщаємо в простору ємність, заливаємо холодною водою і залишаємо на ніч. Вранці воду потрібно злити, а бобові добре промити під струменем проточної води.
  2. Тепер вам потрібно покласти червону квасолю в мультиварку, налити холодну воду так, щоб вона покривала на 3 см бобові і включити програму «Варка» або «Суп» на 30 хвилин. За цей час квасоля провариться і можна приступати до наступного етапу приготування корисного страви.
  3. Поки червона квасоля готується в мультиварці, можна очистити і подрібнити овочі. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву, якщо вона не надто велика, можна нарізати тонкими кільцями.
  4. Як тільки квасоля буде готова, її необхідно перекласти на час в окрему ємність, щоб звільнити прилад для приготування овочів. Наливаємо в чашу мультиварки оливкова олія, включаємо програму «Жарка» і викладаємо заздалегідь підготовлені овочі. Нам необхідно обсмажити моркву і цибулю протягом 7 хвилин.
  5. Як тільки час підійде до кінця, необхідно перекласти готову червону квасолю в мультиварку разом з бульйоном, в якому вона варилася, і продовжити приготування страви.
  6. До решти продуктів додаємо подрібнені помідори, сіль і спеції. Перемішуємо вміст і пробуємо на смак, якщо солі недостатньо, додаємо ще трохи. Намагайтеся не пересолити блюдо, так як кожен член сім'ї зможе самостійно регулювати смак готового блюда, додаючи не тільки сіль, а й улюблені спеції.
  7. Задаємо режим приготування червоної квасолі в мультиварці «Гасіння», час приготування страви - 40 хвилин. Можна замість цієї програми встановити режим «Гречка» і контролювати процес. Як тільки рідина випарується, можна вимикати прилад.

Готова червона квасоля в мультиварці виходить дуже ніжною, смачною і розсипчастою. У ній зберігається більше корисних речовин, ніж при приготуванні на плиті.

Червона квасоля в мультиварці зі спеціями

Червона квасоля в мультиварці зі спеціями

Якщо трохи пофантазувати, то зі звичайної квасолі можна зробити дуже смачне і корисне блюдо, головне - це підібрати поєднувані інгредієнти і правильно приготувати квасоля. Для того щоб впоратися з поставленим завданням, процес готування довіримо мультиварці.

Складові:

  • червона квасоля - 400 г;
  • цибуля - 2 шт .;
  • рослинне масло - 50 г;
  • суха приправа «Каррі» - 1 ч.л .;
  • сіль і улюблені спеції - за смаком.

Приготування червоної квасолі в мультиварці:

  1. Традиційно необхідно замочити квасолю як мінімум на 4 години в холодній воді. Ємність потрібно брати побільше, так як бобові збільшаться в обсязі. Заливаємо квасоля водою і залишаємо на 8 годин. Вранці воду зливаємо і можна приступати до процесу приготування. До речі, якщо не вийшло заздалегідь замочити квасолю, нічого страшного, доведеться готувати червону квасолю в мультиварці, тільки час готування значно збільшиться. До речі, багато господинь не знають, для чого необхідно попередньо замочувати квасоля. Це потрібно не тільки для того, щоб вона швидше зварилася, тобто - скоротити час готування, а й вимити з неї речовини, які не перетравлюються нашим організмом. Так що постарайтеся попередньо замочити квасолю, для вашого здоров'я це буде безпечніше.
  2. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо програму «Жарка». Поки масло розігрівається, встигаємо очистити велику цибулину і нарізати півкільцями.
  3. Обсмажуємо цибулю до тих пір, поки він не стане прозорим. Тепер його можна перекласти на окрему страву. Якраз поки цибуля гарячий, додаємо сіль і каррі, перемішуємо.
  4. Ємність приладу можна не мити. Після замочування і промивання висипаємо червону квасолю в мультиварку і тепер її необхідно проварити. В даному випадку ми використовуємо для приготування страви 2 види квасолі: червону і строкату. Кладемо половину порції квасолі, зверху половину цибулі і знову шар квасолі і цибулі.
  5. Заливаємо водою квасоля, щоб вона покрила бобові на 1 см. Закриваємо кришку приладу, включаємо програму «Гасіння» або «Гречка», час приготування червоної квасолі в мультиварці - 1 година.
  6. Коли ви почуєте звуковий сигнал, можна відкрити кришку мультиварки і спробувати квасоля. Якщо вона ще тверда, необхідно продовжити режим приготування бобових ще на 1 годину.

Готову квасолю необхідно перекласти на блюдо і прикрасити подрібненою свіжою зеленню. Смачного!

Червона квасоля в мультиварці. лобіо

лобіо

Улюблена грузинське блюдо-це лобіо. Готується національне блюдо з червоної квасолі з додаванням спецій і пекучого перцю. Ми теж можемо приготувати на своїй кухні лобіо по-грузинськи. Навіть якщо ви не любите гострі страви, можна виключити один інгредієнт і насолоджуватися смаком червоної квасолі, приготованої в мультиварці.

Продукти для приготування червоної квасолі в мультиварці:

  • червона квасоля - 2 склянки;
  • цибулина - 2 шт .;
  • часник - 4-5 зубчиків;
  • помідори - 3 шт .;
  • половина червоного перцю «Чилі» (можна сухого);
  • сіль за смаком;
  • кінза і петрушка по 1 пучку.

Приготування лобіо з червоної квасолі в мультиварці:

  1. Якщо ви вирішили приготувати лобіо за цим рецептом, бажано з вечора замочити квасолю, щоб вранці у вас була можливість приступити до здійснення задуманого.
  2. Квасоля потрібно промити після замочування і залити водою так, щоб вона повністю покривала бобові. Далі включаємо програму «Суп» і встановлюємо час - 1 година.
  3. Після завершення програми необхідно спробувати квасоля, якщо вона ще залишається твердоватим, необхідно продовжити час приготування, так як для лобіо по-грузинськи необхідно, щоб квасоля була ніжна і м'яка. Деякі господині навмисно перетравлюють квасоля, щоб вона вийшла пюреобразной. Ми не будемо домагатися такого результату, так як в даному випадку наша задача - це просто зварити квасоля до стану м'якості.
  4. Зайву воду можна вилити з чаші мультиварки, а замість неї додати кілька ложок рослинного масла і включити режим «Гасіння».
  5. Поки квасоля готується, встигаємо очистити від оболонки часник і кожну часточку нарізати тонкими кільцями.
  6. Лук теж потрібно очистити, спочатку нарізати півкільцями, а потім ще раз навпіл.
  7. Помідори потрібно вимити, насухо витерти і розрізати на 4 частини. Великі томати можна розрізати на 6 або 8 частин.
  8. Кладемо всі підготовлені овочі в мультиварку до квасолі, солимо, додаємо улюблені спеції. Відмінний смак надає страві сушений базилік. Якщо у вас є така французька пряність, можна покласти половину чайної ложки сушеного базиліка.
  9. За класичним рецептом грузинського лобіо потрібно додати пекучі прянощі. Це може бути гіркий червоний перець (свіжий або сушений), порошок червоного або чорного перцю, а також імбир. Якщо додати до квасолі суміш червоного подрібненого перцю з коренем імбиру, то вийде пекуча суміш.
  10. Чекаємо, коли червона квасоля в мультиварці приготується (режим «Гасіння», час приготування - 1 година) і можна пробувати лобіо по-грузинськи.

Не забуваємо, що як тільки червона квасоля в мультиварці приготується, необхідно подрібнити свіжу зелень (ми приготували петрушку і кінзу) і зверху притрусити готову страву. Можна прикрасити червону квасолю подрібненими волоськими горіхами. Все, можна запрошувати на дегустацію грузинського страви своїх рідних або друзів. Смачного!

Суп з червоної квасолі в мультиварці

Суп з червоної квасолі в мультиварці

А ви вже пробували приготувати суп з червоної квасолі в мультиварці? Якщо немає, радимо негайно приступити до приготування смачної страви. Адже в мультиварці суп вийде дуже смачним, він не «втече» і не виллється, так що можна покласти всі інгредієнти і спокійно займатися своїми справами, процес приготування страви буде під контролем маленької помічниці - мультиварки.

Що потрібно купити для приготування страви:

  • червону квасолю - 1 стакан;
  • морква і цибуля - по 1 шт .;
  • рослинне масло - 2 ст.л .;
  • картопля - 5 шт .;
  • яловичий бульйон - 1.5 л;
  • лавровий лист, чабер, сіль і чорний мелений перець - за смаком;
  • сметану, житній хліб і зелень - для подачі.

Як приготувати суп з червоної квасолі в мультиварці:

  1. У квасолі міститься багато вітаміну Е, який дуже потрібен кожній людині. Примітно, що при приготуванні квасолі всі шкідливі речовин при термообробці руйнуються, а залишаються тільки корисні. Дуже важливо попереднє замочування продукту, щоб вимити нерозчинні складові і прискорити процес приготування квасолі. Нам необхідно замочити 1 стакан червоної квасолі в глибокій мисці на 8 годин. Найкраще поставити квасоля на ніч. Вранці ви побачите, що бобові збільшилися в обсязі в 3 рази, а вода стала рожевою. Необхідно злити її, промити квасолю і можна приступати до приготування страви.
  2. Лук і моркву потрібно почистити, нашаткувати цибулю півкільцями, а моркву можна нарізати кубиками.
  3. До робочої чашу приладу наливаємо 2 ложки оливкової олії, встановлюємо програму «Жарка» і коли масло нагріється, опускаємо подрібнені овочі. Нам потрібно обсмажити цибулю з морквою до напівготовності.
  4. Кладемо в чашу мультиварки квасоля, виливаємо бульйон (якщо його немає, можна залити звичайну воду).
  5. Порада: не прагнете класти подвійну норму квасолі, 1 склянки на сім'ю з 4-х чоловік буде достатньо.
  6. Відразу потрібно додати спеції: чабер і мелений чорний перець. Якраз чабер - це дуже потрібна спеція, так як вона перешкоджає утворенню газів в кишечнику. Тепер ви знаєте секрет приготування квасолі і можете з'їсти без побоювання навіть подвійну порцію приготовленої червоної квасолі в мультиварці.
  7. Також необхідно покласти сіль і будь-які спеції. На цьому все, кришку мультиварки закриваємо, встановлюємо програму «Гасіння», час приготування - 1 година.
  8. Чи не розслабляємося і відразу ж приступаємо до підготовки останнього інгредієнта - необхідно почистити картоплю, вимити і нарізати кубиками. Відкрийте кришку приладу і покладіть картоплю.
  9. Через 1 годину, коли програма закінчиться, необхідно відкрити кришку і покласти лавровий лист, а потім продовжити час приготування супу з червоної квасолі в мультиварці ще на 10 хвилин. Цього цілком достатньо, щоб суп із червоної квасолі в мультиварці був готовий.
  10. Прискорити процес приготування першої страви можна, якщо скористатися функцією «Скороварка», в такому випадку для приготування червоної квасолі в мультиварці вам знадобиться всього 30 хвилин.

Суп з червоної квасолі, приготований в мультиварці, необхідно розлити по тарілках, покласти в кожну тарілку по ложечці сметани, трохи подрібненої свіжої зелені і кубики житнього хліба. Пригощайтеся!

Червона квасоля в мультиварці. Відео

Новости