Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як приготувати дієтичні страви на новий рік

  1. Як приготувати дієтичні страви на новий рік
  2. Рецепти дієтичних страв на новий рік
  3. Запечені яблука з сиром і корицею
  4. овочева запіканка
  5. Пастрома з індички

Новорічні свята приносять непоправної шкоди фігурі - це вже давно відомо і складно спростувати цей факт. Однак якщо ви дійсно дбаєте про свою фігуру і не хочете поправитися після закінчення новорічних канікул, вибирайте легке дієтичне меню.

Дієтичні страви на новий рік можуть скласти гідну конкуренцію традиційним салатів і закусок. І це зовсім не означає, що вам доведеться голодувати і нудьгувати за мізерним святковим раціоном.

Знаючи кілька простих секретів приготування дієтичних страв, ви зможете урізноманітнити і привнести щось нове в новорічний раціон. А ваші гості навіть не здогадаються, що такі дивовижні страви є дієтичними.

Як приготувати дієтичні страви на новий рік

Щоб готувати дієтичні страви не потрібно винаходити велосипед. Досить запам'ятати основні принципи дієтичного харчування - уникати вживання в їжу великої кількості жиру і солі. Також величезну роль в дієтичному харчуванні грає термічна обробка їжі. Найкориснішим способом є приготування продуктів на пару, оскільки таким способом в продуктах зберігається вся користь вітамінів і поживних речовин. Смажені страви можна вважати дієтичними, так і корисними їх складно назвати. Продукти, приготовані на пару відрізняються меншою калорійністю ніж смажені. Якщо на пару готувати не хочеться, то можна в крайньому випадку приготувати апетитні страви в духовці.

При приготуванні дієтичних страв дієтологи рекомендують додавати багато зелені, яка робить благотворний вплив на організм і зменшує відчуття голоду. До того ж, за допомогою зелені можна прикрасити будь-яку страву.

Якщо ви вирішили приготувати дієтичні страви на новий рік, не варто робити їх заздалегідь. Дієтичне меню відрізняється свіжістю і має готуватися безпосередньо перед подачею до столу і вживанням. Продукти з дієтичного раціону не варто піддавати заморожуванню, консервації і маринування.

Не варто зловживати за святковим столом алкоголем, так як він тільки покращує апетит і людина починає їсти більше. Алкоголь також здатний підвищити калорійність страв, тому не рекомендується запивати улюблені салати і закуски міцними напоями.

Оскільки за святковим столом дуже складно відмовитися від вживання розважальних напоїв, то дієтологи радять зупинити вибір на сухих і не ігристих винах. У солодкі і напівсолодкі вина краще додати негазовану мінералку, щоб розбавити зайву солодкість. І не вживайте занадто багато, в іншому випадку від дієтичного меню не буде ніякого толку.

При приготуванні дієтичних м'ясних страв вибирайте нежирне пісне м'ясо. Найкраще зупинити вибір на низькокалорійної телятині, курці і індичці.

Слід також уникати вживання майонезу, який є жирним висококалорійним продуктом. Заправляти салати найкраще оливковою олією або сметаною низької жирності.

Рецепти дієтичних страв на новий рік

Що можна приготувати до новорічного столу, щоб це було і смачно, і низкокалорийно. Пропонуємо вашій увазі підбірку дієтичного меню для новорічного столу.

Запечені яблука з сиром і корицею

Запечені яблука з сиром і корицею

овочева запіканка

овочева запіканка

Пастрома з індички

Пастрома з індички

Рататуй дієтичний

Рататуй дієтичний

Курячі грудки з грибами

Курячі грудки з грибами

Новости