Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як готувати форель. Смачні рецепти

  1. Як приготувати форель?
  2. Як приготувати форель фото

як приготувати форель як приготувати форель

Форель є дуже корисною і смачною рибою. А страви з неї виходять по-справжньому святковими, можна порадувати родичів, приготувати з неї романтичну вечерю для коханої людини. Раніше форель вважалася дефіцитом і делікатесом, зараз вона продається практично в будь-якому магазині, що дозволяє вам іноді себе побалувати і влаштувати собі рибний день з блюдом з форелі. Пам'ятайте, що свіжа форель має чисті прозорі очі, які трохи випирають, а зябра будуть рожевого або червонуватого кольору.


Найсмачніше форель запікати у фользі, тоді вона виходить м'якою і залишає всі корисні властивості. Ви витратите всього лише один годину на приготування цієї риби і отримаєте масу задоволення.

Як приготувати форель?

Якщо ви купуєте цілу рибу, то вам потрібно її гарненько помити в проточній воді зсередини і зовні і вичистити всі нутрощі, також відрізати голову і зябра, які, якщо їх залишити, надають рибі не дуже приємний присмак. Щоб полегшити собі роботу, можете купити відразу в магазині філе форелі і запікати тільки його. Таке якісне філе можна знайти і в спеціалізованих рибних магазинах.

Як приготувати форель фото

як приготувати форель як приготувати форель


Помиту рибу, акуратно висушіть паперовим рушником, стежте, щоб на рибі не залишилося шматочків паперу. Далі приготуйте ті спеції, якими ви хочете натерти рибу. Це можуть бути як звичайні спеції, сіль, мелений чорний перець, або спеціальні спеції для приготування риби. Змішайте всі необхідні спеції в дрібній посуді, а потім гарненько натріть ними всю рибу, як зсередини, так і зовні.


Також для приготування форелі вам знадобиться лимон. Його слід розрізати на дві частини, з однієї половинки вичавити сік, а іншу половинку просто поріжте середніми часточками. Сік лимона змішайте з 50 г оливкової олії (якщо немає, замінити будь-яким рослинним), а потім змастіть цим форель.


Можете запікати форель і в глибокому посуді і використовувати звичайний лист. Звичайно краще робити це в глибокому посуді, тому що з риби може витікати сік. На деко або в посуд обов'язково застелити фольгу і змастити її маслом. Тепер можете класти форель на саму фольгу. На рибі зробіть невеликі разрезік, і вних повставляти часточки лимона, можете додати невеликі кубики вершкового масла, якщо вважаєте за потрібне. Зверху форелі посипте зелень.


Перед запіканням форель потрібно гарненько загорнути у фольгу, так щоб не визирав жоден шматочок. Духовку доводимо до 200 градусів, і запікаємо блюдо приблизно 35-40 хвилин, час залежить від розмірів вашої риби або рибного філе. Коли риба буде майже готова, потрібно буде відкрити фольгу на рибі і знову продовжити запікання ще деякий час. Завдяки такій процедурі на рибі з'явиться гарна і апетитна золотава скоринка.


Якщо ви не знає за часом готова ваша рибка чи ні, просто проткніть її сірником (дерев'яним підставою) або зубочисткою. Якщо з неї тече червона вода, значить блюдо ще не готове, якщо з'являється прозорий сік, то рибу можна виймати і подавати на стіл.


Щоб форель вийшла вишуканіше, її можна приготувати з розмарином і соусом айоли. Запікається вона також, як і форель у фользі, тільки перед тим, як поставити форель готуватися в духовку, потрібно в черевце помістити по гілочці свіжого розмарину. Можна і зверху посипати розмарином. А поки риба запікається. Можна зайнятися приготуванням соусу з незвичайною назвою, але робити його дуже просто. Подрібнюємо часник, додати до нього сирий жовток і розтерти. Продовжуючи розтирати, додати оливкове масло, приблизно півсклянки. Весь вміст продовжувати розтирати, поки соус не стане густим, потім додати 2 столові ложки лимонного соку і по одній чайній ложці додавати оливкове масло; продовжувати розтирати. Можна зробити це соус і за допомогою блендера, щоб заощадити свій час і швидше насолоди фореллю.

Перед подачею форель можна прикрасити зеленню. Подавати таке смачне блюдо можна як з картоплею, так і рисом.


Як приготувати форель?
Як приготувати форель?

Новости