Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ТОП-6 напрямків для травневого відпочинку в Іспанії

  1. 1 Жирона
  2. 2 Хавеа
  3. 3 Таррагона
  4. 4 Мурсія
  5. 5 Кордоба
  6. 6 Мадрид

Травень - один з найкращих місяців для організації туристичних поїздок в інші міста і країни, адже в цей час нам стають доступні всі найцінніші скарби весни: дивовижна погода і остаточно прокинулася від зимової сплячки природа. Якщо говорити про відпочинок в Іспанії в травні, то в цей час мандрівники зможуть насолодитися не тільки гарною погодою і приємним свіжим вітерцем, які створюють ідеальні умови для довгих прогулянок, комфортного пляжного відпочинку і огляду визначних пам'яток, а й взяти участь у фантастичних традиційних святах деяких міст Іспанії. Травень - один з найкращих місяців для організації туристичних поїздок в інші міста і країни, адже в цей час нам стають доступні всі найцінніші скарби весни: дивовижна погода і остаточно прокинулася від зимової сплячки природа

Подорож до Іспанії в травні. Фото: vicky53

Травень можна без тіні сумніву назвати ідеальним місяцем для активного туризму, відпочинку на природі, піших прогулянок і знайомства з численними пам'ятками іспанських міст і сіл. Ви запитаєте, який саме напрямок варто вибрати для відпочинку в Іспанії в травні? Ми із задоволенням назвемо вам 6 таких місць, щоб ви змогли вдосталь насолодитися не тільки кліматом цієї країни, а й урізноманітнити свій відпочинок самостійної екскурсійною програмою і знайомством з традиційними фієстами травневої Іспанії.

Крім того, якщо ви плануєте свою подорож до Іспанії на травневі свята, ця стаття вам обов'язково стане в нагоді!

1 Жирона

Щорічно в першій половині травня Жирона відзначає свій чудовий і неймовірно красиве свято Час Квітів (Temps de Flors). Протягом декількох днів місто перетворюється завдяки численним квітковим інсталяцій, якими прикрашаються його центральні вулиці.

Протягом декількох днів місто перетворюється завдяки численним квітковим інсталяцій, якими прикрашаються його центральні вулиці

Свято Temps de Flors в Жироні. Фото: Alberto-g-rovi

Щоб потрапити на свято, зовсім не обов'язково бронювати туристичні апартаменти в самій Жироні. Якщо відпочинок в Іспанії в травні ви не уявляєте без зачаровують видів на море, що відкриваються з сонячної тераси, і можливості поніжитися на пляжах, сміливо бронюйте апартаменти в одному з курортів узбережжя Коста Брава. Неподалік від Жирони розташовуються такі села, як Ескала, Тосса-де-Мар, Плайя де Аро, Ллорет-де-Мар і Бланес.

Чим ще може бути цікава Жирона не тільки навесні, але і в будь який інший час року? По-перше, своїм сусідством з Піренейськими горами і Андоррою, куди можна влаштувати екскурсію як самостійно на автомобілі, так і скориставшись послугами гідів. По-друге, це невелика відстань Жирони від міста Фігерес, головною визначною пам'яткою якого є музей Сальвадора Далі, і від численних прибережних курортів узбережжя Коста Брава . І по-третє, це пам'ятки самої Жирони, серед яких варто виділити історичний центр міста, що добре зберігся з часів Середньовіччя.

Що стосується дивовижного квіткового свята Жирони, то 2015 року він пройде з 9 по 17 травня.

2 Хавеа

Коста Бланка також може бути цікава «травневим туристам», адже це узбережжі налічує величезну кількість цікавих міст і пам'яток. Починаючи Аліканте і Деніей і закінчуючи такими дивовижними крихітними містечками, як Гвадалест, Адтея або Хавеа ...

Починаючи Аліканте і Деніей і закінчуючи такими дивовижними крихітними містечками, як Гвадалест, Адтея або Хавеа

Види на місто Хавеа з гір природного парку Монтго. Фото: Joanbanjo

До речі, саме Хавеа в травні може вважатися самим цікавим напрямком для відпочинку, тому що в цьому місяці тут проходять яскраві і масштабні Святкування на честь Ісуса з Назарета (Fiestas en honor a Jesús de Nazareno). Незважаючи на те, що свято носить релігійний характер, відзначається він весело і широко, супроводжується народними гуляннями, музичними концертами і різними розважальними заходами. Найяскравішими подіями свята є традиційні церемонії «bous al carrer» (бики на вулиці), декорування вулиць хрестами з квітів «cruces de mayo» (хрести травня), церемонія покладання квітів до Ісуса з Назарета, а також святкові ходи і денні феєрверки.

Свято на честь Ісуса з Назарета в Хавее проводиться щорічно на початку травня. У 2015 році він буде проходити з 28 квітня по 3 травня, тому сміливо можна розглядати Хавею в якості напрямку для відпочинку в Іспанії на травневі свята.

3 Таррагона

Коста Дорада є одним з найпопулярніших напрямків для туристів з дітьми, адже саме тут розташовується найбільший парк атракціонів Іспанії «Порт Авентура», а також кілька чудових аквапарків. Найпопулярнішими курортами цієї туристичної зони вважаються прибережні міста Салоу, Камбрілс і Майамі Плайя, серед інших. А ось найбільшим і цікавим з точки зору активного туризму містом узбережжя є Таррагона, де в травні проходить святкування Фестивалю «Хай живе Таррако!» (Tarraco Viva).

» (Tarraco Viva)

Римська сім'я, Фестиваль «Хай живе Таррако!» Фото: Marionaaragay

Таррако - це давня назва Таррагони, яке це місто носив в ті далекі часи, коли мав статус столиці Римської імперії на території Іспанії. У спадок від римлян місто отримало такі збереглися до наших часів пам'ятки, як амфітеатр і акведук.

Фестиваль Таррако святкується в Таррагоні щорічно в середині травня. Ця подія має міжнародне культурне значення, покликане поширити знання про епоху римського панування. Протягом фестивалю святкові заходи проводяться в найбільш монументальних римських спорудах Таррагони, що збереглися до наших часів.

Під час свята у гостей міста створюється враження, що вони перенеслися в часі і потрапили в епоху Римської імперії, де традиційно проводяться гладіаторські бої, театральні вистави, церемонії жертвоприношень і виставки.

У 2015 році фестиваль буде проходити з 4 по 17 травня. Якщо ви плануєте відпочивати на Коста Дорада в цей час, обов'язково влаштуйте собі екскурсію в Таррагону на пару днів, щоб зануритися в незабутню атмосферу свята, покликаного увічнити славну і велику історію римської цивілізації, яка залишила тут своє вагоме культурну спадщину.

4 Мурсія

Одним з найпопулярніших курортів провінції Мурсія є Ла-Манга, який являє собою тонку смужку землі протяжністю в декілька кілометрів. З одного боку узбережжі курорту межує з лагуною Малого моря, а з іншого - з великими водами Середземного. Це чудове місце для тих, хто приїжджає в Іспанію на відпочинок навесні, влітку або ранньої осені.

Це чудове місце для тих, хто приїжджає в Іспанію на відпочинок навесні, влітку або ранньої осені

Винні коні. Фото: Mecun

Але як ми вже неодноразово писали в нашому блозі, не варто обмежувати себе одним єдиним курортом на протязі всіх днів перебування в іншій країні. Якщо говорити про провінції Мурсія в травні, то крім приголомшливого пляжного відпочинку, ви зможете насолодитися і чудовим святом Міжнародного туристичного значення, який проводиться з 1 по 5 травня в містечку під назвою Каравака-де-ла-Крус. Мова йде про Фієсті де ла Сантиссима і Віра Крус (Fiestas de la Santísima y Vera Cruz), який являє собою сукупність барвистих заходів і маніфестацій, покликаних прославляти і вшановувати явище Святого Хреста, що відбулося тут в XIII столітті.

До найяскравіших подій свята відноситься хід Мавров і Християн, а також легендарний обряд «Винні коні», який представляє з себе забіг коней. За цими заходами слід традиційний обряд освячення вина і церемонія покладання квітів. Ці видовищні святкові акти проходяться 2 травня, тому якщо ви збираєтеся заглянути в Каравака-де-ла-Крус з одноденним візитом, радимо зробити його саме в цей день святкувань.

5 Кордоба

Ще одним рекомендованим для відвідування в травні напрямком є ​​іспанський регіон Андалусія. А якщо точніше, то місто Кордоба, в якому щорічно на початку травня відзначається свято Хрести травня (Cruces de Mayo).

Протягом свята на вулицях міста виставляються хрести, прикрашені квітами. Кожен хрест бере участь в конкурсі, організатором якого є міська мерія. Завдяки такій дивовижній традиції, на початку травня місто перетворюється на справжню квіткову виставку, яка перетворює його до невпізнання.

Cruces de Mayo в Кордобі. Фото: Rafael Jiménez

Традиційно свято супроводжується народними гуляннями і танцями, а вулиці міста заповнюються нескінченними звуками музики. У 2015 році свято Хрести Травня в Кордобі буде проходити з 29 квітня по 3 травня.

6 Мадрид

Столиця Іспанії в травні надає своїм гостям можливість взяти участь в одному з найулюбленіших місцевими жителями святі Сан Ісідро. Сан Ісідро - це святий покровитель Мадрида, в честь якого і влаштовуються всі святкові заходи.

Свято Сан Ісідро відзначається щорічно 15 травня, починаючи з 1619 року. Він традиційно супроводжується народними гуляннями, святковими ходами і коридою. Місцеві жителі вбираються в національні костюми, на вулицях влаштовуються виставки, а також численні танцювальні та музичні заходи.

Свято Сан Ісідро в Мадриді. Фото: Barcex

Якщо ви плануєте відвідати Мадрид в травні цього року, то обов'язково сплануйте свою поїздку з розрахунком на те, щоб взяти участь в дивовижному свята Сан Ісідро.

Всі перераховані в нашій сьогоднішній замітці свята відзначаються в першій половині травня, тому ви можете спланувати свою поїздку в урахуванням святкових травневих днів. Іспанія в кінці травня, в свою чергу, подарує вам можливість насолодитися винятковим пляжним відпочинком і екотуризм.

В кінці травня купатися в море можуть вже не тільки самі загартовані туристи, а й кожен бажаючий. Тому в цей час ви сміливо вибирайте будь-які курортні напрями на узбережжі Середземного моря як материкової, так і острівної Іспанії і будьте впевнені, що ваш травневий відпочинок пройде незабутньо.

Ви запитаєте, який саме напрямок варто вибрати для відпочинку в Іспанії в травні?
Чим ще може бути цікава Жирона не тільки навесні, але і в будь який інший час року?

Новости