Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Іспанія: Коста-Бланка

Королівство Іспанія - держава на Піренейському півострові площею 504 645 км2, четверта за величиною країна в Європі після Росії, України і Франції

Королівство Іспанія - держава на Піренейському півострові площею 504 645 км2, четверта за величиною країна в Європі після Росії, України і Франції. Іспанія - найгористіша європейська країна після Швейцарії (гори займають 90% її території), а Мадрид офіційно є найбільш «високої» столицею в Європі (667 м над рівнем моря). Населення країни становить 47,37 млн. Чоловік (2013), 95% віруючих - католики. Адміністративно ділиться на 17 автономних співтовариств і 2 автономних міста в Африці (Сеута і Мелілья). Іспанська мова - друга найпоширеніший в світі (470 млн. Носіїв).

Іспанія є однією з найтепліших країн в Західній Європі, саме тому вона так популярна у туристів з усього світу. У році налічується 260 - 285 сонячних днів, а середньорічна температура на середземноморському узбережжі дорівнює 20 градусам за Цельсієм. Надбанням країни є її пляжі, яких тут налічується більше двох тисяч. Варто відзначити, що Іспанія є країною з найбільшою кількістю Блакитних прапорів в світі (681) - міжнародною нагородою, яку Фонд екологічної освіти щорічно вручає пляжам і причалів, вода в яких відповідає високим стандартам якості і придатна для безпечного купання.

Клімат і екологія країни сприятливі для здоров'я. Багато жителів Іспанії не відмовляють собі в полуденному сні ( «сієсти») і дотримуються знаменитої середземноморської дієти на основі оливкового масла, риби, фруктів і овочів. На думку вчених, саме це впливає на тривалість життя іспанців. Примітно, що згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), іспанки займають друге місце в світі за тривалістю життя після японок (85,1 років).

Коста-Бланка ( "Білий берег») - смуга середземноморського узбережжя на південному сході Іспанії протяжністю 244 км, один з найбільш туристичних регіонів країни. Володіє унікальним мікрокліматом, благотворно впливає на лікування астми, мігрені, ревматичних захворювань, нервових хвороб та інших недуг. Туристичним центром узбережжя є Бенідорм - т.зв. «Нью-Йорк Середземномор'я», який за сумісництвом є третім найбільш відвідуваним містом в Іспанії (після Барселони і Мадрида). Пляжі на Коста-Бланка відомі в усьому світі завдяки своїм кришталево чистим водам і достатку можливостей для практики водних видів спорту. Регіон сприятливий для життя і відпочинку, а різноманіття міжнародних шкіл, видають британські, іспанські і французькі атестати, надає відмінні можливості для навчання дітей.

Виняткові характеристики узбережжя Коста-Бланка роблять його одним з найпривабливіших регіонів Європи для покупки курортної нерухомості або переїзду на постійне місце проживання.

Новости