Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бенідорм (Benidorm) - іспанська Ріо де Жанейро - Коста Бланка по-російськи

Місто Бенідорм - це міжнародний центр розваг, туристична столиця узбережжя Коста Бланка. У цьому іспанському Ріо де Жанейро поєднуються іспанський колорит і європейський урбанізм. Співдружність хмарочосів, чудових пляжів, ласкавого моря, старого міста, різноманітних ресторанів, дискотек, тематичних парків і парків розваг - таке не зустрічається ні в одному місті Іспанії. Місто   Бенідорм   - це міжнародний центр розваг, туристична столиця узбережжя Коста Бланка

Бенідорм, пляж Леванте, набережна

Найсучасніший курорт Іспанії, з населенням 73 тис. Чоловік - приклад економічного прориву в період розвитку туризму і будівництва. Тут збудовано найвищу будівлю в Європі - 210-метровий Gran Hotel Bali. Третина нерухомості в Бенідормі належить громадянам Великобританії. Частина набережній біля пляжу Леванте, самий жвавий район міста, його так і називають, "англійської набережній".

готель Балі

Місто "живе" круглий рік. Пенсіонерів він приваблює своїми розвагами за віком та інфраструктурою, молодь - вируючим фонтанів розваг "цілими днями". Влітку Бенідорм стає центром клубної електронної музики, другим, після Ібіци. З липня по серпень сюди приїжджають працювати кращі діджеї Лондона. Барів і ресторанів на душу населення тут більше, ніж в будь-якому іншому місті Іспанії.

Бенідорм взимку, 7 січня

Проте, при всій своїй сучасності, місто Бенідорм має свою історію. Фікусу, який росте на центральній площі міста вже понад 300 років. Вузькі вулички, ширина яких дорівнює довжині списа, розгалужуються в історичному центрі Бенідорм. Дуже приємно погуляти по ним і відвідати численні магазинчики і ресторанчики, розташовані всюди.

Невелике рибальське село Бенідорм швидко перетворилася в найбільший туркомплекс країни, який удостоєний титулу туристичного феномена Європи.

Історія Бенідорм бере початок в III столітті до нашої ери. 8 травня 1325 року Бенідорм отримує Міську Хартію. Протягом XVI -XVII століть і навіть в XVIII - XIX століттях берега Бенідорм часто зазнавали нападів піратів. Він був захищений маленької фортецею на мисі і оглядовими вежами на кручах по краях заток. Під час материкових Воєн фортеця була сильно пошкоджена, її руїни зникли на початку XX століття, але залишки оглядових веж Ескалерас і Агіло можна спостерігати і сьогодні.

Оглядовий майданчик "Кастільо"

Завдяки тому, що місто Бенідорм розташований серед гір, тут практично круглий рік тепло. Сонячного годинника влітку - 2900, взимку - 500 годин. Середньорічна температура на узбережжі коливається в межах від 17 до 32 С, середня температура 12 С взимку і 26 С влітку. З грудня по березень температура морської води близько 15 С. Тут не буває різких перепадів температури.

Теплий клімат взимку став одним з головних достоїнств Бенідорм і привертає до цього міста велику кількість туристів з півночі Іспанії і Північної Європи. Мандрівники можуть проводити більшу частину дня і своє дозвілля на відкритому повітрі.

Мандрівники можуть проводити більшу частину дня і своє дозвілля на відкритому повітрі

Бенідорм, Іспанія

Пляжі Бенідорм також гідні докладного опису - нагороджений з року в рік "блакитними прапорами", за результатами тестування чистоти води і піску, вони вважаються одними з кращих на побережжі Коста бланка . Всього їх чотири.

Протяжність 2084 м, середня ширина 75 м. Пляж Леванте, найбільш популярний серед туристів, розташований в 2 км від старого центру. Цей піщаний пляж добре обладнаний і знаходиться в межах міста, тому тут завжди багатолюдно. Зліва розташовуються трампліни для заняття водними лижами різного ступеня складності, а також дитячі обгороджені майданчиками і гірки.

Протяжність 3100 м, середня ширина 105 м. Плая-де-Пон'енте знаходиться в західній частині Бенідорм. Він значно більше Плая де Леванте і теж добре оснащений, але користується меншою популярністю. Цей пляж добре підійде для спокійного сімейного відпочинку.

Протяжність 120 м, середня ширина 30 м. Між ним і центром старого Бенідорм знаходиться маленька бухта, пляж Маль Пас, до нього можна спуститися від собору по сходах.

Кала-Дель-Тіо-КСІМЕ, cамий маленький пляж узбережжя, розміром всього 6 квадратних метрів. Прихований від сторонніх очей в крихітній бухті, він користується популярністю у нудистів.

Пляж Пон'енте, Бенідорм

А в двох кілометрах від міста знаходиться острів Ля-Ісла-де-Бенідорм, де можна усамітнитися, насолодившись дикою природою, позасмагати на голих скелях і викупатися в тихій бухті. Для зручності відпочиваючих у самих крутих берегів острова встановлені невеликі сходи, пристосовані для спуску в море. Крім того, це визнаний центр дайвінгу та підводного риболовлі. Дістатися до Ля-Ісла-де-Бенідорм можна на катері з пляжу Плая-де-Пон'енте і від готелю Benikaktus, який курсує з 10.00 до 18.00.

  • "Бібліоплайас"

У квітні 2000 року Департамент Культури Міської Ратуші Бенідорм відкрив "Бібліоплайас" - три бібліотеки, розташовані на березі пляжів Леванте і Пон'енте (фактично на піску), де читачам пропонуються екземпляри 65 різних газет і журналів з дев'яти країн світу і безліч книг. Пляжна Бібліотека Леванте відкрита з 1 квітня по 30 листопада. Бібліотека Пон'енте - з 1 квітня по 30 вересня, Ла Кала (в Пон'енте) - в липні і серпні. Бібліотеки безкоштовні.

Бібліотеки безкоштовні

  • Дискотеки та нічні клуби

Запальні дискотеки розташовані по дорозі з Бенідорм в Алтею. Міські клуби, їх багато в районі пляжу Леванте, ресторани і бари пропонують програми з живою музикою - англійські співаки, вар'єте, джаз. Тут можна потанцювати і послухати музику.

  • Бенідорм Палас

Це нічний клуб з зручними місцями, місткістю понад 2000 чоловік і однієї з найбільших сцен в Європі (понад 40 метрів), вона дозволяє здійснювати постановку як класичних іспанських танців і фламенко, так і вар'єте та інших постановок. Детальніше написано в розділі сайту - Цікаво - Бенідорм Палас .

  • палац Бенідорм

класичного балету, театр фламенко, а також гастрольні програми труп зі всієї Європи.

Бенідорм не надто відомий своєю культурою і мистецтвом, але ряд популярних музеїв і художніх галерей складуть привабливу альтернативу паркам розваг.

  • Церква Святого Хайме
  • Древнє іберійське поселення Тоссаль де Кала
  • Балкон Середземномор'я - оглядовий майданчик на скелі, що розділяє пляжі Леванте і Поньенте
  • Руїни оглядової вежі Торре Моралес Ескалетес (XVI століття)
  • Руїни оглядової вежі Торре Пунта дель Каваль Сегуру (XVI століття)
  • Будинок-музей Бенідорм

Це основна художня галерея міста. Будинок-музей розташований в історичній будівлі, побудованому в кінці XIX століття, оточений красивим і доглянутим садом. Тут можна побачити багато картин, скульптури та інші цікаві експонати.

Тут можна побачити багато картин, скульптури та інші цікаві експонати

Гора, де встановлено Хрест

Уздовж берегової лінії між усіма курортами налагоджено регулярне транспортне сполучення. Можна дістатися:

  • на автобусі від Бенідорм до Аліканте (50 км) за 7 євро
  • на автобусі до Валенсії (160 км) приблизно за 25 євро
  • на таксі відповідно за 70 і 170 євро
  • на поїзді, який їде з Аліканте до Дении

Бенідорм славиться своїми морепродуктами - поруч море, так що дари моря Ви спробуєте найсвіжішими. На острові Ісла де Бенідорм, невеликий безлюдний острівець поруч з Бондарем, його видно з берегової лінії міста, розташовується невеликий ресторанчик, що пропонує спробувати морепродукти, які ловлять поруч в море. На острів курсує корабель від причалу в центрі міста і готелю Benikaktus.

Що ще варто відвідати самостійно або з екскурсією , Організованої нашою компанією:

Terra Mitica - наймолодший тематичний парк в Іспанії (площа понад 1 млн.м²).


Terra Natura - тематичний природний парк-сафарі. Більше 1500 тварин 200 видів.

Agua Natura - це аквапарк, в кілька разів менше, ніж Agualandia. З зонами відпочинку для дітей і дорослих, місцями для пікніка.


Aqualandia - один з найбільших парків водних розваг в Іспанії.


Mundomar - парк морських тварин і екзотичних птахів, що пропонує щоденні шоу дельфінів, морських левів і папуг.

Benidorm Palace - мюзик-хол з програмою фламенко, кращим в Валенсії класичним іспанським балетом і цирковими шоу.

острів Табарка - єдині населений острів на Коста Бланка.

Відвідайте Бенідорм з нами або самостійно. Ми організуємо оглядову екскурсію на цей чудовий курорт. З інформацією ознайомтеся в розділі сайту Екскурсії - Бенідорм .

Новости