Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гостям хокейного ЧС 2014 роки готують пивні тури

Щоб залучити на чемпіонат світу з хокею в Мінську зарубіжних туристів, в хід підуть безкоштовні візи в Білорусь, невисокі ціни на квитки, бюджетні койко-місця в студентських гуртожитках і навіть дешеве пиво. Офіційний туроператор хокейного турніру збирається запропонувати спраглим «хліба і видовищ» іноземцям пивні тури. Щоб залучити на чемпіонат світу з хокею в Мінську зарубіжних туристів, в хід підуть безкоштовні візи в Білорусь, невисокі ціни на квитки, бюджетні койко-місця в студентських гуртожитках і навіть дешеве пиво

Фрагмент буклету, підготовленого офіційним туроператором ЧС-2014, для іноземних гостей Білорусі.

За повною програмою

Відвідувачам хокейного змагання запропонують на вибір кілька турпакетів. Окремі програми розроблять для іноземців, уболівальників з Білорусі та школярів. Найдорожчий турпакет «потягне» десь на 1000 доларів: його власникам гарантують кращі місця на фінальному матчі, номери в п'ятизіркових готелях, персональних гідів, трансфери з аеропорту і назад, екскурсії по Мінську і інші радощі заможного мандрівника.

Найдорожчий турпакет «потягне» десь на 1000 доларів: його власникам гарантують кращі місця на фінальному матчі, номери в п'ятизіркових готелях, персональних гідів, трансфери з аеропорту і назад, екскурсії по Мінську і інші радощі заможного мандрівника

Центральний розворот буклету для іноземних гостей чемпіонату світу з хокею в Мінську 2014

Втім, організатори розраховують і на масового туриста. Тому ціни на більшість турпакетів будуть порівнянні з вартістю звичайної екскурсійної програми. Так, тижневий тур з відвідуванням матчів групового турніру і ночівлею в хостелі теоретично можна буде зменшити до 200-300 доларів без урахування витрат на проїзд та харчування.

Турпакети будуть включати відвідування відразу декількох матчів. «Ми спочатку будемо пропонувати турпакети, скажімо,« попередній раунд плюс фінал ». Ближче до 2014 року буде вимальовуватися наочна картина, чого хочуть споживачі », - ділиться планами заступник начальника ДУ «Центркурорт» Олена Брок.

Вартість шкільного турпакета і зовсім обіцяють вмістити в 100 доларів. За ці гроші дитині покажуть хокейний матч, влаштують екскурсію по місту, організують обід в ресторані швидкого харчування і відведуть в аквапарк, який зараз добудовується поблизу кільцевої дороги.

Від арени до таверни

Дорослим уболівальникам, втомленим від стандартних програм, готують пивний тур. Він передбачає відвідування одного або кількох хокейних матчів, екскурсію по музею пивоваріння на заводі «Олівар» , Вечеря в ресторані «Раковський бровар» або будь-якому іншому питному закладі. За задумом організаторів, обов'язкова дегустація хмільних напоїв плавно перетече в галасливе гуляння, масштаб якого буде обмежений хіба що «товщиною» гаманця туриста.

Інформація про Білорусь в буклеті туроператора ЧС-2014 з хокею в Мінську

«Тур буде недорогий, а його учасники зможуть залишитися в одному з ресторанів і продовжити відпочивати за свій рахунок, - пояснює заступник начальника. - Уболівальники в основному п'ють пиво. А воно в Білорусі куди дешевше, ніж в тій же Німеччині, де за келих хмільного напою просять 2 євро ».

Квиток зі знижкою

По суті, «тяжкість» турпакетів буде залежати від двох основних складових - квитків на матчі і послуг засобів розміщення. Так, вартість квитків на ЧС з хокею 2014 року складе від 8 до 250 євро. Квитки на матчі будуть розбиті на чотири категорії - залежно від розташування місць на стадіоні. На фінал ціни будуть варіюватися від 80 до 250 євро, на півфінал - від 40 до 125 євро, на чвертьфінал - від 25 до 80 євро. На окремі ігри групового раунду в комплексі «Чижівка-Арена» можна буде потрапити всього за 6 євро. Втім, офіційні ціни на квитки назвуть ближче до літа 2013 року, коли почнуться їх продажу.

Інформація про історію хокею в Білорусі в буклеті офіційного туроператора ЧС 2014

«Квитки будуть продаватися комплектами, що передбачає знижку в розмірі 10-15%, - пояснює Олена Брок. - Наприклад, передбачається поширити комплекти квитків на весь попередній раунд. Тому ціна на квитки відрізнятися ».

Притримати тарифи готелів

Велику частину вартості турпакета складуть витрати на послуги готелів, які зазвичай піднімають розцінки до великих заходам, що в підсумку відлякує туристів. Щоб цього не сталося в Мінську, офіційний туроператор разом з міською владою підготував меморандум про формування і стримуванні відпускних тарифів на послуги готелів. «На зустрічі з представниками готелів ми озвучили пропозицію, щоб ціни на їхні послуги в іноземній валюті перевищували тарифи, що діють в звичайний період, не більше ніж на 10%. Вони з цим згодні, їх це цілком влаштовує », - зазначає співрозмовниця.

Інформація про готелі Мінська в буклеті ГУ «Центркурорт»

Готельні господарства, як очікується, підпишуть документ в найближчі місяці. Тим самим добу в стандартному номері фешенебельного готелю в Мінську обійдуться іноземцю в середньому в 200-250 доларів, масової готелі - в 70-100 доларів.

Гостей хокейного чемпіонату прийматимуть всі столичні готелі. До речі, «Президент-готель» планують використовувати для розміщення членів конгресу.

До речі, «Президент-готель» планують використовувати для розміщення членів конгресу

Фрагмент буклету ГУ «Центркурорт»

Провести ніч в гуртожитку або хостелі в Мінську обійдеться максимум в 15 євро. У студентській селі і п'яти гуртожитках міста розраховують розмістити близько 12 тисяч чоловік. Тим, кому місць не вистачить, будуть доступні дитячі табори і бази відпочинку поблизу білоруської столиці.

Коридор для безкоштовного в'їзду

Стимулом для іноземців стане безкоштовна віза до Білорусі. Її отримають власники квитків на один з матчів хокейного чемпіонату. При цьому вартість квитка значення не має. Виходить, щоб безкоштовно в'їхати на територію Білорусі, зарубіжному туристу досить буде викласти 6-8 євро за квиток на матч попереднього раунду.

Унікальна білоруська природа в каталозі туроператора ЧС-2014 з хокею в Мінську

Особливий візовий режим буде діяти з 25 квітня по 31 травня. «Тобто навіть якщо у іноземця квиток куплений на 10 травня, він може приїхати 25 квітня в Білорусь і гуляти по країні», - пояснює Олена Брок.

До речі, на білоруському кордоні для автобусів з гостями хокейного чемпіонату організують окремий коридор. «Автобус приїжджає на кордон, прикордонники сканують сертифікати на квитки - все буде автоматизовано до дрібниць», - пояснює заступник начальника.

«Автобус приїжджає на кордон, прикордонники сканують сертифікати на квитки - все буде автоматизовано до дрібниць», - пояснює заступник начальника

Мінськ в буклеті для іноземців від офіційного туроператора ЧС-2014 з хокею

Всього серед гостей чемпіонату світу з хокею 2014 року планується поширити близько 100 тисяч квитків. І це не рахуючи квот, які розподілить Федерація хокею Білорусі серед делегацій різних країн.

Інформація про чемпіонат в Мінську налічує три абзаци тексту

Крім безкоштовної візи, туристів чекає комплект з сувеніром, картою міста та туристичними буклетами. Офіційний туроператор вже випустив обмеженим тиражем буклет «See you in Minsk 2014», в якому хокейному чемпіонату присвячено лише дві сторінки. Зате в виданні присутні нам інформацію про те країни і міста, а також огляд столичний готелів.

Складнощі перекладу

Великі змагання зазвичай приваблюють не тільки уболівальників, але і спекулянтів. У Мінську з ними будуть боротися: частина квитків, які знаходяться в резерві, викинуть в каси незадовго до початку заходу. Оскільки вони будуть доступні за зниженими цінами, перекупників просто залишать без роботи. По крайней міра, на це розраховують організатори.

«На чемпіонаті світу минулого року була така картина: на сайті квиток коштував 150 євро, хоча в касі його можна було купити за 75 євро. Тобто в останній момент в касу надходили квитки, які перебували в резерві », - пояснює Олена Брок.

Тобто в останній момент в касу надходили квитки, які перебували в резерві », - пояснює Олена Брок

Фрагмент буклету. Інформація про офіційного туроператора заходи - "ЦентрКурорт"

Для доставки відвідувачів чемпіонату світу з хокею в аеропорт пустять додаткові автобуси. Для VIP-клієнтів передбачать окремі автомобілі. «Наш транспорт буде задіяний на трансфери, тому що люди будуть приїжджати в різний час», - пояснює співрозмовниця.

І хоча продаж квитків на чемпіонат світу з хокею в Мінську стартує навесні-влітку 2013 року, компанії з Фінляндії, Чехії, Словаччини та Польщі вже стукати в двері. «Вони вже готові. Ми всі чекаємо офіційних цін на квитки. Приїжджали росіяни, йде листування з Канадою та Швецією. Вони готові вести переговори, щоб стати генеральними агентами, - пояснює заступник начальника. - Ми плануємо, щоб в кожному регіоні був генагент, який буде самостійно працювати зі своїми агентствами. Тобто квиток можна буде забронювати як на сайті, так і через генерального агента в регіоні ».

До чемпіонату світу з хокею місто Мінськ повинен перетворитися: побудують нові готелі, встановлять туристичні вказівники, написи перекладуть англійською мовою. Офіційний туроператор чемпіонату пропонує збільшити число розрахунково-касових центрів, де можна обміняти валюту, а також вдосконалити туристичну навігацію.

Крім того, потрібні фахівці зі знанням іноземних мов. «Ми ведемо переговори з ВУЗами, щоб брати на практику найздібніших студентів, які чудово володіють іноземними мовами», - зізнається Олена Брок. Правда, як би не старалися організатори, а труднощів перекладу все одно не уникнути. Мабуть, їх намагатимуться заповнити «хлібом і видовищами».

Автор: Андрій Асфур

У матеріалі використані фрагменти буклету офіційного туроператора ЧС-2014 з хокею в Мінську - компанії ГУ «Центркурорт». 44-сторінковий каталог видано ТОВ «РІФТУР Прінт».

Новости