Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відгуки про відпочинок на Родосі. Ціни - 2019. Як відпочити

  1. Ціни на тури на Родос - 2019
  2. Ціни на авіаквитки на Родос
  3. Віза в Грецію
  4. Ціни на готелі на Родосі - 2019
  5. Куди сходити на Родосі
  6. Коли краще відпочивати на Родосі
  7. пляжі Родосу
  8. Відпочинок з дітьми на Родосі
  9. Ціни на Родосі на їжу - 2019
  10. Що спробувати і де поїсти
  11. Транспорт на острові
  12. Безпека на Родосі

Відгуки та поради туристів про відпочинок на острові Родос. Ціни на тури без харчування і все включено, квитки, візу, їжу, готелі, транспорт і пам'ятки в 2019 році.

Ціни на тури без харчування і все включено, квитки, візу, їжу, готелі, транспорт і пам'ятки в 2019 році

(Фото © jon crel / flickr.com / Ліцензія CC BY-ND 2.0)

Ціни на тури на Родос - 2019

У купівлі готового туру є свої плюси: іноді путівка коштує дешевше, ніж квиток на регулярний рейс при самостійному подорожі. В ціну також включені проживання, трансфер від аеропорту до готелю, страховка і, при бажанні, харчування.

Ціни на тури в Грецію розрізняються залежно від сезону. Наприклад, вони нижче в травні: мінімальна вартість путівки на двох з Москви - від 27 тисяч рублів за 7 ночей і 35 тисяч за 11 ночей, а в високий сезон - з червня по серпень - від 42 і 51 тисячі за ту ж тривалість відпочинку.

Ми дізналися, скільки буде коштувати поїздка на Родос з Москви на двох, залежно від категорії готелю.

У травні:

7 ночей 11 ночей Готель 3 * від 36 тисяч від 43 тисяч Готель 4 * від 44 тисяч від 59 тисяч Готель 5 * від 51 тисячі від 71 тисячі Готель 4 * і 5 * на 1-й лінії, "все включено"

від 56 тисяч

від 79 тисяч

У високий сезон (з червня по серпень):

7 ночей 11 ночей Готель 3 * від 50 тисяч від 60 тисяч Готель 4 * від 64 тисяч від 89 тисяч Готель 5 * від 96 тисяч від 153 тисяч Готель 4 * і 5 * на 1-й лінії, "все включено"

від 94 тисяч

від 143 тисяч

В оксамитовий сезон (у вересні):

7 ночей 11 ночей Готель 3 * від 46 тисяч від 55 тисяч Готель 4 * від 62 тисяч від 78 тисяч Готель 5 * від 84 тисяч від 117 тисяч Готель 4 * і 5 * на 1-й лінії, "все включено"

від 77 тисяч

від 105 тисяч

Можна знайти недорогі тури, якщо бронювати їх заздалегідь або, навпаки, відпочивати по гарячій путівці. Вартість турів на Родос сильно залежить від курорту і відстані від готелю до пляжу.

Як заощадити? Приїжджайте відпочивати не в розпал літа, а в вересні. За відгуками туристів, відпочинок на Родосі в оксамитовий сезон має й інші плюси: не жарко і значно менше людей. Дуже добре підходить вересень і для відпочинку з дітьми. Якщо ж вас цікавить не стільки пляжі, скільки пам'ятки, можна сміливо їхати в Грецію в низький сезон.

(Фото © Manolis_D / pixabay.com)

Ціни на авіаквитки на Родос

Ціни вказані за квитки на одну людину в обидві сторони.

Найдешевше летіти на відпочинок на сонячний острів з Москви: в травні квитки коштують від 14 тисяч рублів, а в високий сезон - від 18 тисяч. В оксамитовий сезон є квитки від 14 тисяч. З Санкт-Петербурга в травні можна полетіти за 17 тисяч рублів, влітку - від 20 тисяч, а у вересні - від 18 тисяч.

Якщо ви відправляєтеся з інших міст, то пошукайте дешеві квитки з вильотом не тільки з вашого міста, а й з сусідніх. Пам'ятайте, що вартість залежить від часу покупки і від того, чи включений в ваш квиток багаж.

Віза в Грецію

Для поїздки в Грецію вам потрібна шенгенська віза (тип С). У 2019 вона коштує 35 євро (візовий збір) і 1520 рублів (сервісний збір). За нею поводьтеся з пакетом документів в один з візових сервісних центрів або в консульство Греції.

Вам знадобляться наступні документи:

  • анкета;
  • оригінал і копії закордонного паспорта;
  • копії паспорта РФ, для дітей - копія свідоцтва про народження;
  • 2 фото формату ICAO (розміром 3,5 х 4,5);
  • Підтвердження броні готелю;
  • транспортні документи (квитки, ж / д або документи на авто);
  • довідка про зарплату або виписка з карти або рахунки;
  • страхування на суму 30 тисяч євро.

Віза в Грецію →

Оформіть страховку онлайн на сайтах Сравні.ru або Cherehapa - вони порівнюють ціни у всіх великих страхових компаній. Ви можете вибрати поліс по потрібних параметрах і найкращою ціною. Вартість поліса - від 300 рублів на тиждень.

Вартість поліса - від 300 рублів на тиждень

(Фото © ivabalk / pixabay.com)

Ціни на готелі на Родосі - 2019

На Родосі ви знайдете безліч варіантів житла - все залежить від ваших уподобань і можливостей. Ми дізналися мінімальні ціни на одну ніч в двомісному номері влітку і в жовтні:

Високий сезон

(літо) Низький сезон (жовтень) Готель 1 * от 3000 ₽ від 1500 ₽ Готель 2 * от 2000 ₽ від 1000 ₽ Готель 3 * от 3000 ₽ від 1500 ₽ Готель 4 * від 4000 ₽ от 2000 ₽ Готель 5 * від 12000 ₽ від 5000 ₽

Туристи у відгуках відзначають, що відпочинок на Родосі в низький сезон обходиться майже в два рази дешевше. Також вартість залежить від відстані до пляжу і від рангу готелю. Наприклад, ціна за тиждень в готелі 4 * і 5 * на першій лінії по системі "все включено" - від 74 тисяч в серпні і від 39 тисяч в жовтні.

Кращі готелі на Родосі з системою "все включено" на 1-й лінії:

  • Mitsis Grand Hotel в місті Родосі;
  • D'Andrea Mare Beach Hotel в місті Яліссос;
  • Esperos Mare, Mitsis Alila Resort & Spa, Amada Colossos Ultra All Inclisive Resort і Grecotel Rhodos Royal в селі Фаліракі;
  • Princess Andriana Resort & Spa і Rodos Princess Beach Hotel в селищі Кіотарі;
  • Sirene Beach Hotel і Oceanis Hotel в містечку Іксіа;
  • Lindos Princess Beach Hotel в селищі Лардос;
  • Porto Angeli в селі Архангелос;
  • Iti Asterias Beach Resort в селі Афанту.

Якщо ви подорожуєте самостійно, бронюйте їх на Booking.com . Підібрати тур в ці готелі можна на сервісі Травелата . Робіть це заздалегідь, якщо їдете відпочивати на Родос в високий сезон - хороші варіанти розбирають швидко.

Якщо вас більше цікавить житло у місцевих жителів і повне занурення в атмосферу життя на острові, то бронюйте апартаменти на Airbnb - вартість на двох починається від 2000 рублів за ніч.

Якщо вас більше цікавить житло у місцевих жителів і повне занурення в атмосферу життя на острові, то бронюйте апартаменти на   Airbnb   - вартість на двох починається від 2000 рублів за ніч

(Фото © evolverphoto / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Куди сходити на Родосі

Все залежить від того, скільки часу є у вас в запасі. Цей острів коштує того, щоб повертатися сюди раз по раз. Тут знайдуть розваги і любителі історії, і батьки з дітьми різного віку, і шанувальники пляжного відпочинку і нічного життя.

Звичайно, варто подивитися на острів з висоти, щоб побачити неймовірно красиві міста і селища і, якщо пощастить з погодою, сусідні острови! Оглядові майданчики ви знайдете на горі Цамбіка, горе Філерімос (до неї веде "шлях на Голгофу") і у замку Монолітос. На тлі виду на море - безліч відтінків синього і блакитного - можна зробити відмінні фотографії.

Пам'ятки Родосу →

Розваги, які підійдуть для всієї родини, в тому числі для дітей:

  • парк Родини, де можна послухати птахів і познайомитися з тваринами;
  • Долина метеликів;
  • аквапарк в Фаліракі;
  • пікнік в горах і прогулянка по заповідниках Родосу.

А ще неможливо побувати в Греції і не спробувати місцевого вина! Поїдьте в село Ембону, це визнаний центр виноробства на Родосі.

(Фото © PublicDomainPictures / pixabay.com)

Старожитності та старовинні споруди для любителів історії:

  • Родоський замок завдовжки 4 км;
  • Старе місто Родос;
  • стародавнє місто Ліндос з акрополем.

Історичний Родос →

Шанувальники танців, дискотек і місцевої музики оцінять Орфаніду - вулицю барів в Новому місті Родосу. А якщо хочете грецьке свято з танцями, піснями і дегустацією страв і напоїв, то відвідайте грецьку вечірку в Афанду.

Храми, церкви і релігійні споруди:

  • монастир Цамбіка;
  • церква Св. Миколая;
  • церква Св. Пантелеймона;
  • гора Філерімос і монастир Богородиці;
  • монастир Моні Тарі;
  • мечеть Сулеймана в місті Родосі;
  • синагога Кахаль-Шалом.

З міста Родосу можна виїхати на день на сусідній острів Сімі на поромі або замовити екскурсію .

(Фото © kirkandmimi / pixabay.com)

Коли краще відпочивати на Родосі

Сезон на Родосі триває приблизно з березня по листопад, коли температура повітря тримається між + 20 ° C і + 30 ° C. Найбільш м'які місяці - квітень, травень, вересень і жовтень.

Судячи з відгуків, більшість туристів воліє їхати на відпочинок на острів Родос в високий сезон - в літні місяці. У цей час ціни на житло, тури та авіаквитки дорожче. Багато хто любить оксамитовий сезон - в цей час спека спадає, а ціни знижуються.

Температура води в морі стає комфортною для купання вже в травні, а закривається купальний сезон в жовтні. Але якщо вас на Родосі цікавлять пам'ятки, а не пляжний відпочинок, то можна приїхати в низький сезон, який починається з листопада.

Хочете відвідати місцеві фестивалі? Ми зробили підбірку свят, які відзначають на Родосі:

  • День Незалежності в березні;
  • Великдень;
  • середньовічний фестиваль троянд в травні;
  • "Еллінський фестиваль Звуку і Світла" - особлива подія літа.

Знайти тур →

(Фото © Manolis_D / pixabay.com)

пляжі Родосу

Протяжність берегової лінії острова - 251 км, тому ви легко знайдете пляж до душі. Ті, хто віддає перевагу більш бурхливі хвилі і вітер, можуть зробити вибір пляжі у Егейського моря, а сім'ї з дітьми - відпочити біля Середземного.

Якщо хочете знайти відокремлене місце серед скель і соснових дерев, щоб відчути дух острова і просто зробити красиві фотографії - тоді вам потрібно в бухту Ентоні Куїнна. Вона знаходиться в 15 км від столиці острова і недалеко від Фаліракі.

Місця, де зустрічаються Егейське і Середземне моря, можна знайти і на півночі, і на півдні Родосу. Мис Прасоніссі на півдні, в 90 км, називають поцілунком двох морів: ви побачите, як хвилі розрізняються за кольором - через різної щільності, температури і ступеня солоності.

Пляжі Родосу →

У самому місті Родосі обов'язково відвідайте гавань Мандраки - саме тут, за переказами, стояв Колос Родоський, одне з семи чудес світу. Зараз ви побачите тільки оленя і олениха біля входу в гавань і, звичайно, пороми і яхти!

Пляж Агия Агати поруч з селом харак сподобається тим, хто віддає перевагу спокійному відпочинку з сім'єю. Цамбіка теж не залишить вас байдужими: тут ви зможете і відвідати монастир Діви Марії Цамбікі, про яке ходять легенди про чудеса допомоги бездітним жінкам, і подивитися на вигляд з гори, і скупатися після цього на красивому пляжі.

Хочете привезти з собою фотографії типових грецьких білих будиночків і древніх будівель? Тоді вам в Ліндос. Тут є і відомий акрополь, і білосніжний містечко, і пляж з чистою блакитною водою, де ви можете освіжитися після походу по визначних пам'ятках. Дістатися можна на автобусі, машині або по воді - на катері з міста Родосу.

(Фото © Amaniero / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Відпочинок з дітьми на Родосі

Деякі готелі надають туристам послуги дитячої анімації, але це краще уточнити заздалегідь.

Ми знайшли готелі "все включено" для відпочинку з дітьми на Родосі. У всіх готелів хороші відгуки, є послуги аніматора, ігрова кімната та дитячий ігровий майданчик.

  • Delfinia Resort і Lydia Maris Resort & Spa в Колімбія;
  • D'Andrea Mare Beach Hotel в Яліссос;
  • Mitsis Alila Resort & Spa і Evita Sun Resort в Фаліракі.

Замовити тури в ці готелі можна на сервісі Травелата .

Ціни на Родосі на їжу - 2019

Судячи з відгуків туристів, під час відпочинку на Родосі можна цілком недорого харчуватися. Порада: чим далі від туристичних місць ви їсте, тим менше буде рахунок. Найбільш вигідним варіантом будуть таверни і кафе, де обідають і вечеряють місцеві.

Бюджетний сніданок, що включає каву і легку випічку, коштує від 1,37 до 4 євро. Грецький салат з гарячою питою - вигідний варіант ланчу, коштує приблизно від 5 до 9,5 євро.

Недорогий, але ситна вечеря з риби, салату, вина і легкої пасти можна знайти приблизно за 6-13 євро. Пиво місцевого виробництва коштує від 3 до 4 євро.

Ціни в ресторанах Родосу:

  • обід або вечерю в недорогому ресторані - 15 €;
  • обід або вечерю в ресторані середньої цінової категорії - 40 €;
  • місцеве пиво (0,5 л) - 3 €;
  • імпортне пиво (0,33 л) - 3 €;
  • капучино - 3,13 €;
  • вода (0,33 л) - 0,5 €.

Ціни в супермаркетах:

  • молоко (1 л) - 1,65 €;
  • білий хліб (500 г) - 1 €;
  • яйця (12 шт) - 3,60 €;
  • місцевий сир (1 кг) - 9 €;
  • яблука (1 кг) - 1,70 €;
  • банани (1 кг) - 1,53 €;
  • апельсини (1 кг) - 1,2 €;
  • помідори (1 кг) - 1,50 €;
  • картопля (1 кг) - 0,65 €;
  • салат (1 штука) - 0,47 €;
  • вода (1,5 л) - 0,87 €;
  • пляшка вина - 7,00 €;
  • місцеве пиво (0,5 л) - 1 €;
  • імпортне пиво (0,33 л) - 2,2 €;
  • упаковка сигарет - 4,25 €.

молоко (1 л) - 1,65 €;   білий хліб (500 г) - 1 €;   яйця (12 шт) - 3,60 €;   місцевий сир (1 кг) - 9 €;   яблука (1 кг) - 1,70 €;   банани (1 кг) - 1,53 €;   апельсини (1 кг) - 1,2 €;   помідори (1 кг) - 1,50 €;   картопля (1 кг) - 0,65 €;   салат (1 штука) - 0,47 €;   вода (1,5 л) - 0,87 €;   пляшка вина - 7,00 €;   місцеве пиво (0,5 л) - 1 €;   імпортне пиво (0,33 л) - 2,2 €;   упаковка сигарет - 4,25 €

(Фото © Daniel PERRIES / flickr.com / Ліцензія CC BY-NС-ND 2.0)

Що спробувати і де поїсти

Грецька кухня - одна з попередниць відомої середземноморської дієти, неможливо приїхати на Родос і не спробувати всього різноманіття смачною місцевої їжі. Свіжі фрукти, овочі, сири, м'ясо, морепродукти і вина - ви не залишитеся байдужі!

Спробуйте відпочинку:

  • оливки і оливкова олія;
  • сири місцевого виробництва, в тому числі овечий сир фету;
  • грецький салат;
  • тзатзікі - соус, який представляє собою густий йогурт з огірками і часником;
  • луканіка Хорьятікі - смажені або тушковані з овочами домашні ковбаски;
  • мелідзаносалата - салат з запечених баклажанів;
  • спанакопіта - грецький пиріг з начинкою з шпинату і сиру фета;
  • тзатзікі - густий йогурт з огірками і часником;
  • пастіціо - запіканку з макаронами і фаршем під сиром і соусом бешамель;
  • гіррос - корж з начинкою з м'яса;
  • рибу і морепродукти: мідії, восьминоги і т. д .;
  • місцеві вина, анісову горілку узо і виноградну горілку ракію.

;   місцеві вина, анісову горілку узо і виноградну горілку ракію

(Фото © ohhenry415 / flickr.com / Ліцензія CC BY-NС-ND 2.0)

Транспорт на острові

На острові є кілька варіантів пересування: таксі, орендований автомобіль, автобуси, пороми, велосипеди і типовий туристичний транспорт. До останнього відносяться паровозики, вози з кіньми і ослики.

Віслюків і невеликі паровози можна знайти недалеко від визначних пам'яток. Велосипеди напрокат є в спеціальних сервісах і в готелях.

Дістатися від аеропорту Діагорас до вашого місця проживання зручніше на таксі-трансфер. Замовте машину на сервісі Kiwi Taxi , І вона доставить вас прямо до готелю. В середньому 3-кілометрова поїздка на звичайному таксі коштує 4-7 євро: 3,6 євро за посадку і 1 євро за кожен наступний кілометр. Доїхати від аеропорту до міста Родосу можна за 16 євро.

Якщо у вас є водійські права, орендуйте авто на сайті Skyscanner Car Hire . Літр бензину тут коштує 1,58 євро. Таксі та оренда авто підійдуть в першу чергу тим, хто подорожує сім'єю, особливо з маленькими дітьми.

Більш економічний варіант - поїздки на автобусі. Ціна квитка - від 1 до 5 євро в залежності від пункту призначення.

Ви можете також дістатися до потрібного місця або сусіднього острова на поромах. Їх розклад і вартість квитків дізнавайтеся на місці.

Їх розклад і вартість квитків дізнавайтеся на місці

(Фото © Chris Ruggles / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Безпека на Родосі

Греція вважається безпечною для подорожей, але не втрачайте пильності.

Будьте уважні - не залишайте без нагляду особисті речі, особливо паспорт і гроші. Цінні речі та документи радимо здавати в сейф в готелі. При знятті грошей в банкоматі або обміні валюти теж будьте обережні. При покупках перевіряйте здачу і товар.

Уникайте "допомоги" людей, які пропонують її за гроші. Не приймайте подарунків від незнайомців. Не радимо також пити воду з-під крана.

Якщо збираєтеся в клуб, то йдіть з кимось, кому ви довіряєте.

Статті по темі:

Джерело вступного зображення: © Manolis_D / pixabay.com.

Як заощадити?
Хочете відвідати місцеві фестивалі?
Хочете привезти з собою фотографії типових грецьких білих будиночків і древніх будівель?

Новости