Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Веніс Біч (Venice Beach) - мій улюблений пляж в Лос-Анджелесі

  1. Веніс Біч у Лос-Анджелесі
  2. Пляж Веніс Біч
  3. Веніс Біч - мій відгук
  4. Готелі на Веніс-Біч
  5. Як дістатися в Веніс-Біч
  6. Фото пляжу Веніс в Лос-Анджелесі
  7. Веніс Біч на мапі Лос-Анджелеса в Каліфорнії
  8. Що ще треба знати про Лос-Анджелесі і Каліфорнії

Веніс-Біч (Venice Beach) - це один з найзнаменитіших пляжів в Лос-Анджелесі, який є популярною туристичною меккою Веніс-Біч (Venice Beach) - це один з найзнаменитіших пляжів в Лос-Анджелесі, який є популярною туристичною меккою. Тут здорово гуляти вздовж океану і кататися на велосипедах. І саме тому я почала свою подорож по Лос-Анджелесу і Каліфорнії з пляжу Веніс. Приземлившись в аеропорту LAX пізно ввечері, я взяла таксі і дуже швидко доїхала до району Веніс, який знаходиться прямо на березі Тихого океану на північ від LAX, на південь від пляжу Санта-Моніка. Саме звідси туристи привозять цікаві фото фріків в Венісі, так як на променаді пляжу збираються і артисти з усього міста, і просто міські божевільні. Атмосфера тут творча, тому не пропускайте Веніс, якщо в вас живе артистична жилка!

Зміст статті

Веніс Біч у Лос-Анджелесі

Веніс Біч - це не просто візитна картка міста Лос Анджелес , А третій або навіть другий його символ після знака Голлівуд і колеса огляду в Санта-Моніці. На набережній з променадом і велодоріжками, що розтягнулася вздовж пляжу Веніс на цілих 4 км, можна зустріти різних артистів і музикантів, торговців і просто нероб. І це неспроста, адже серед усіх пляжів Лос-Анджелеса Веніс - точно найпопулярніший, сюди з'їжджається понад мільйон туристів на рік. Хоча йому є з ким змагатися: з сімейним Манхеттен Біч, розкішними пляжами Малібу і найкращим пляжем для серферів Серфрайдер-Біч .

На мій погляд, пляж Веніс дуже виграшно виглядає на тлі інших пам'яток Лос-Анджелеса за рахунок своєї неповторної атмосфери. Тільки я вийшла з ранку помилуватися на Тихий океан, а тут вже щосили двіжуха. Хоча, мені здавалося, по аналогії з Каосан-роад в Бангкоку , Всі любителі погуляти і повеселитися починають шуміти ближче до вечора, а потім відсипаються до полудня. А на Веніс Біч вже в 8 ранку народ бігає (в Лос-Анджелесі же треба вести здоровий спосіб життя!), Катається на великах, а скейтбордисти носяться як очманілі по своєму скейт-парку, демонструючи немислимі трюки з дошкою.

А ще а помітила, що буває денний і нічний Веніс-Біч. Вранці та вдень все люди на цьому пляжі цілком собі пристойні, займаються спортом, музикою і виглядають необразливо, хоч і дивно. А ближче до вечора до Веніс підтягуються найзнатніші фріки, прокидаються бомжі. І ось тоді-то і треба тримати вухо гостро.

І ось тоді-то і треба тримати вухо гостро

Ось так все потрапляють на Веніс-Біч. Приїжджаєш до перетину Віндворд і Пасифік - ось вона, Американська Венеція!

Приїжджаєш до перетину Віндворд і Пасифік - ось вона, Американська Венеція

Променад Веніс Біч без бомжів - і таке буває. Головне вранці заїхати!

В англійській вікіпедії про Веніс Біч сказано, що це містечко з штучними каналами на узбережжі Тихого океану був створений в 1905 році Абботом Кінні як Венеція Америки. А потім він увійшов до складу Великого Лос-Анджелеса як один з його найпопулярніших районів. Так що тепер Веніс - це район Лос-Анджелеса зі своєю особливою плануванням і атмосферою, а Веніс-Біч - це пляж і район, який входить до складу Веніса.

В цілому варто сказати, що Веніс - це в першу чергу місто артистів, так склалося історично. Тому в цьому районі Лос-Анджелеса завжди жили і живуть поети і музиканти, художники і хіпі. Тут повно прикольних ресторанів, арт-галерей і місць для тусовок, а стіни будинків і паркани часто-густо прикрашені величезними графіті. Пам'ятайте серіал Каліфорнікейшн з Девідом Духовни? Так ось, його герої жили саме тут, серед каналів Веніса.

Цікаві факти про Веніс в США

  • В оповіданні про район Веніс Біч нікуди від порівняння з Бангкоком в Таїланді не втечеш: обидва міста називають Венецією свого континенту, обидва стоять на воді - на Тихому океані і сіамські Затоці і, звичайно, нічне життя кипить в них обох.
  • Справедливості заради варто сказати, що в США є ще одна Венеція, Східна. це Форт-Лодердейл у Флориді.
  • І можна згадати про готель Венеція в Лас-Вегасі , Який є копією італійського чуда в мініатюрі.

І до речі, якщо будете коли-небудь в Лос-Анджелесі, раджу обов'язково сходити на екскурсію в Веніс і помилуватися каналами. Мені там дуже сподобалося!

А поки поговоримо про те, чим зайнятися і що подивитися на Веніс-Біч.

Оскільки Веніс Біч розташований в Лос-Анджелесі прямо на березі океану, багато тут займаються серфінгом

Оскільки Веніс Біч розташований в Лос-Анджелесі прямо на березі океану, багато тут займаються серфінгом

Як же це здорово, покататися на гребені хвилі Тихого океану!

Як же це здорово, покататися на гребені хвилі Тихого океану

Люди гуляють по пляжу Веніс весь день, а хтось приходить сюди просто повалятися і розслабитися

Пляж Веніс Біч

Пляж Веніс-Біч - це самий еклектичний пляж у всьому Лос-Анджелесі. Як я вже говорила, публіка тут досить різношерста, адже сюди приїжджають буквально все: і сімейні туристи з дітьми, і серфери, і артисти зі своєю публікою, люблячої подивитися на вуличних перформерів як на Арбаті в Москві, молодь з усього світу і літні мандрівники. Головне, що я зрозуміла за кілька днів на Венісі - потрібно правильно вибрати час для візиту на Веніс-Біч, в залежності від ваших цілей.

Місцеві жителі приїжджають рано вранці на Веніс для занять спортом, щоб побігати і покататися на велосипедах, а вдень - пограти в баскетбол, повалятися на пляжі, видивляючись на океан, або порибалити на пірсі. Туристи ходять весь день, а до вечора підтягуються мешканці центральних районів міста і офісні працівники, щоб посидіти в барах або прогулятися вздовж освіжаючого морським бризом пляжу Веніс і помилуватися красивим заходом і низько летять літаками.

Чим зайнятися і що подивитися на Веніс Біч:

  • Неквапливо прогулятися пішки вздовж Тихого океану. Я теж полюбила гуляти по місцевому променаду, або Venice beach boardwalk, коли жила в Венісі кілька днів.
  • Купити щось потрібне чи абсолютно марна. Уздовж Ocean Front Walk (так теж часто називають доріжку вздовж Веніс Біч) тягнуться нескінченні торгові ряди, де можна купити майже все, що вам завгодно, в основному різні сувеніри і картини, або замовити яку-небудь екскурсію. Я навіть придивлялася там до недорогого валізі, але в підсумку мені не сподобалося його якість. Потім я вирішила, що краще я піду на шопінг в Лас-Вегас , І за підсумком це виявився правильний вибір.
  • У південній частині Веніса обладнаний Muscle Beach, де прийнято гойдатися і демонструвати всім оточуючим свої успіхи в піднятті важких предметів. Якщо хочеться подивитися на накачаних хлопців в Лос-Анджелесі і напівпрофесійних бодібілдерів - то ласкаво просимо на Venice Beach.
  • Дивно, що уздовж пляжу Веніс через раз зустрічаються оголошення про те, що за спеціальним рецептом лікаря можна купити травички.
  • Пірс Веніса розташований далеко від основних визначних пам'яток, вже майже що в сусідньому районі Марина-дель-Рей. Але і туди можна прогулятися хвилин за 5-10, тим більше що променад зручний.

    Пірс на Веніс Біч

  • Знак Веніс - це знамениті літери, що висять між будинками на перетині Windward Ave і Pacific Ave. Там поруч є відмінний магазин, де я купувала фрукти та їжу, а трохи далі - круговий рух Мейн-стріт, де варто ловити міські автобуси, якщо ви перебуваєте в Лос-Анджелесі без машини . До речі, саме там можна також побачити будівлі, які нагадають про Венецію - зі знаменитими арками, як в італійському місті.
  • Знайти портрет Джима Моррісона на стіні одного з будинків. Просто обов'язковий пункт для всіх фанатів групи Дорз.

    Ось так вигладить графіті Джима Моррісона на Веніс Біч

Ще на Веніс-Біч є школа кайт-бордингу, майданчики для баскетболу і тенісні корти. А мандрівникам з дітьми буде приємно дізнатися, що тут є хороша дитяча площадка, так що нудьгувати зовсім точно не доведеться. Адже як видно, пляж Веніс і правда для всіх.

Читайте також:

Огляд усіх пляжів Лос-Анджелеса

На цьому фото Веніс Біч - справжній скейт-парк для всіх любителів покататися на дошці, де можна відточувати свою майстерність до досконалості

На цьому фото Веніс Біч - справжній скейт-парк для всіх любителів покататися на дошці, де можна відточувати свою майстерність до досконалості

А ще на Веніс Біч можна кататися на велосипеді, а головне - дуже зручно поїхати в Санта-Моніку

А ще на Веніс Біч можна кататися на велосипеді, а головне - дуже зручно поїхати в Санта-Моніку

З пляжу Веніс добре видно акваторію поблизу аеропорту Лос-Анджлеса, де часто ходять невеликі парусні судна

З пляжу Веніс добре видно акваторію поблизу аеропорту Лос-Анджлеса, де часто ходять невеликі парусні судна

Графіті в районі Веніс

Веніс Біч - мій відгук

У назві моєї статті про Веніс я чесно заявляю, що це мій улюблений пляж в Лос-Анджелесі. Так що мій відгук в основному буде позитивним.

Почну з того, чим же мені Веніс-Біч так сподобався.

  • По-перше, як я вже неодноразово говорила - своєю атмосферою. У порівнянні з іншими пляжами тут якось веселіше. Адже на Серфрайдер Біч вже треба бути серфером, а то буде нудно. А на Манхеттен Біч дуже мило, але туди варто приходити з друзями, щоб пограти в волейбол, позасмагати і помилуватися океаном. А ось на Веніс Біч можна просто прийти і тут же знайти собі заняття і розваги до душі.
  • По-друге, незважаючи на славу пляжу фріків, яких тут навіть більше, ніж на бульварі Голлівуд , Я не відчула тут себе в небезпеки. У перший раз я приїжджала на Веніс-Біч зовсім одна, і, гуляючи увечері по пляжу, не відчувала нічого дивного. Навпаки, познайомилася з місцевими артистами, акторами, які сподіватися побудувати кар'єру в Голлівуді. Незважаючи на те, що ввечері все розслабляються, я не відчувала, що мені щось загрожувало.

Днем і навіть увечері Веніс Біч - місце вкрай доброзичливе. Я б тільки порадила не носити з собою цінні речі, якщо гуляєте в натовпі. Та й триматися подалі від бомжів. В основному через не дуже-то приємного запаху. Добре, що велика частина бомжів на Веніс-Біч накопичується в районі бульвару Веніс, а в інших місцях їх немає і все чисто і пристойно, як на Манхеттен-Біч.

Читайте також:

5 найкращих пляжів світу

На Веніс-Біч здорово зустрічати заходи і спостерігати за серферами

На Веніс-Біч здорово зустрічати заходи і спостерігати за серферами

А ось і знаменита будка рятувальників!

А ось і знаменита будка рятувальників

Частина пляжу Веніс захищена хвилерізами з каменів

Мені здалося дуже здорово те, що приїхавши в Лос-Анджелес і оселившись в Веніс, я дізналася про можливість сходити пішки в Санта-Моніку (це зовсім недалеко) або взяти напрокат великий на Веніс Біч, щоб покататися по іншим пляжам.

Ще я їздила з Веніса на автобусах в Малібу , На красивий пляж Зума . Він мені так сподобався, що коли ми приїхали ще раз в Лос-Анджелес, то знову вирушили туди, але вже на машині.

Так що якщо ви роздумуєте, який пляж вибрати в Лос-Анджелесі і чи варто взагалі їхати за пляжним відпочинком в Місто Ангелів, я вам зі свого досвіду скажу, що тутешні пляжі більше підходять для активного відпочинку і засмаги, але не для купання, в основному через досить холодної води і високих хвиль.

  • У порівнянні з пляжами Майамі Лос-Анджелес програє, якщо говорити про можливість викупатися в океані. Але за атмосферою і видовищності - суцільні плюси. Читайте докладніше про пляжі Майамі .
  • А якщо порівняти пляжі Лос-Анжелеса і Гаваїв, то я б не могла назвати переможця в даній сутичці. У кожного свої переваги. Я можу лише підказати, що з Лос-Анджелеса можна злітати на Гаваї , Як це зробила я, щоб побувати і там, і там, а потім скласти свою власну думку.

Але обов'язково при цьому варто побувати на Веніс-Біч!

Але обов'язково при цьому варто побувати на Веніс-Біч

Бурхливе і улюблений Тихий океан. Дивіться, які різнокольорові будиночки на Веніс-Біч!

Дивіться, які різнокольорові будиночки на Веніс-Біч

А там далеко вже видно гори Санта-Моніки

А там далеко вже видно гори Санта-Моніки

Пісок на пляжі Веніс дуже чистий і білий-білий!

Готелі на Веніс-Біч

Щоб краще відчути атмосферу Веніс-Біч, я рекомендую селитися в цьому районі ближче до пляжу, на першій або другій лінії. А якщо вам хочеться побільше комфорту і тиші за вікном, то краще вибирайте готель в самому Венісі.

Booking.com

Рекомендую хороші готелі в Лос-Анджелесі в районі Веніс:

  • Відмінний готель 4 зірки з видом на океан, поруч зі знаком Веніс - Hotel Erwin
  • Кімнати і сьюти з міні-кухнею прямо на променаді Веніс-Біч - Venice Beach Suites & Hotel
  • Відмінні апартаменти на пляжі Веніс з власною кухнею - Perfect Studio in the Heart of Venice
  • Для бюджетних мандрівників підійде хостел з видом на океан - Samesun Venice Beach
  • А цінителям особливої ​​атмосфери артистичного Веніса найкраще підійде власна вілла на каналах американської Венеції - Venice House on the Canals

Вибрати готель на Веніс Біч

Читайте також:

Який готель краще вибрати в Лос-Анджелесі

Як дістатися в Веніс-Біч

Вважається, що Лос-Анджелес - це місто для автомобілістів. Можу лише підтвердити, що це так і є. Але при цьому є в Лос-Анджелесі кілька районів, де стоїть зависнути на кілька днів без машини. Безсумнівно, одним з них являтся Веніс.

Дістатися в Веніс зовсім не складно. Особливо з міжнародного аеропорту Лос-Анджелеса, який знаходиться буквально в 10 хвилинах їзди (без пробок). Розповім вам про найпоширеніші варіантах:

  • На таксі їх аеропорту LAX я дуже швидко приїхала до свого готелю на Веніс-Біч. Таксист попався балакучий, зробив оглядову екскурсію по Веніс, показавши основні визначні пам'ятки, проїжджаючи по бульвару Аббота Кінні. Таксі в Ел Ей їздять по лічильнику, а також треба заплатити чайові - від 15% від суми. Я заплатила 35 доларів - мінімальну суму.
  • На автобусі. З аеропорту ходять шатли, які довозять до автостанції, звідки починається автобусний маршрут №3, що проходить від LAX на північ Лос-Анджелеса уздовж берегової лінії. На шаттлах написано Parking Lot C, а чекати їх треба у терміналів з синьою табличкою LAX Shuttle Airline Connections. Зазначений мною автобус номер 3 йде від аеропорту до району Санта-Моніка, і проїжджає по шляху вздовж усього Веніс Біч. Вийти можна на бульварі Веніс, зручна зупинка у кругового руху, де також можна пересісти на інші маршрути автобусів і дістатися до Голлівуду або Даунтауна.
  • На машині. Якщо взяти машину в аеропорту Лос-Анджелеса ( дивіться тут >> ), То дістатися до Веніса вийде найпростіше. Треба лише вбити адресу готелю в навігатор і не поспішаючи проїхати вздовж пляжів.

При бронюванні готелю на Веніс-Біч треба уточнювати наявність парковки в описі готелю, якщо плануєте брати машину в оренду

Якщо ви збираєтеся брати в оренду авто, то варто знати, що не у всіх готелів в районі Веніс є свої парковки. А якщо ви просто хочете заїхати на Веніс-Біч на кілька годин, а потім відправитися в подальшу подорож по Лос-Анджелесу або Каліфорнії, то вам варто залишити машину на одній з платних парковок поблизу пляжу Веніс:

  • Сама зручна парковка (ціна $ 8 на годину) розташована поруч зі знаком Веніс, в центрі Променада.
  • Інші парковки для машин на Веніс Біч на мапі дивіться на сайті parkopedia.com .

Також можна дістатися до Веніс-Біч з Юніон-Стейшн, якщо ви приїхали в Лос-Анджелес на поїзді. Автобус номер 33 йде від вокзалу і приїжджає на перетин Мейн-стріт і Веніс-Вей. Дуже зручно. Дорога займе трохи більше години.

А до Санта-Моніки з Веніс Біч найпростіше пройти пішки. Йти близько півгодини.

Читайте докладніше:

Як дістатися їх аеропорту LAX в райони Лос-Анджелеса

Фото пляжу Веніс в Лос-Анджелесі

Покажу ще кілька фото Веніс-Біч, щоб надихнути вас відправитися в подорож. Ви ж не заперечуєте?

Ви ж не заперечуєте

Хто як, а я проводила більшу частину часу в Венісі, милуючись Тихим океаном

Хто як, а я проводила більшу частину часу в Венісі, милуючись Тихим океаном

І не я одна. Ось народ дивиться на серверів і думає, на піти на пірс Веніс

Ось народ дивиться на серверів і думає, на піти на пірс Веніс

Гіпнотичні хвилі в районі пірсу

Гіпнотичні хвилі в районі пірсу

Пальми і білий пісок - ідеальна картинка для відпочинку в Лос-Анджелесі

Пальми і білий пісок - ідеальна картинка для відпочинку в Лос-Анджелесі

Хто-небудь вже надумав зайнятися серфінгом в Лос-Анджелесі?

Хто-небудь вже надумав зайнятися серфінгом в Лос-Анджелесі

Чим більше я спостерігаю за серферами, там більше думаю: а чому я до сих пір просто дивлюся, а не сама катаюся на хвилях?

Чим більше я спостерігаю за серферами, там більше думаю: а чому я до сих пір просто дивлюся, а не сама катаюся на хвилях

Тим більше, що Лос-Анджелес - непогане місце для початківців серферів

Тим більше, що Лос-Анджелес - непогане місце для початківців серферів

Ось такий він, Веніс-Біч

Ось такий він, Веніс-Біч

А це моя перша фотографія Веніс. Я зробила її на телефон вже багато-багато років тому. З тих пір весь час повертаюся на Веніс-Біч

Веніс Біч на мапі Лос-Анджелеса в Каліфорнії


Відкрити на великій мапі Гугл →

Умовні позначення на карті:

  • Бордові маркери - транспорт Лос-Анджелеса в Веніс
  • Блакитні маркери - пам'ятки Веніс-Біч
  • Зелені маркери - хороші готелі на Веніс-Біч
  • Фіолетовий маркер - магазин

Читайте докладніше:

Лос-Анджелес на карті США і Каліфорнії

* * *

На цьому моя розповідь про Веніс Біч у Лос-Анджелесі підійшов до кінця. Незабутньою вам поїздки в Америку і гарного відпочинку на пляжі Веніс, дорогі читачі!

Що ще треба знати про Лос-Анджелесі і Каліфорнії

>> Страховка в США << На час поїздки в Америку рекомендуємо про всяк випадок зробити медичну страховку, так як медицина в США дуже дорога. Застрахуватися найпростіше на сайті Tripinsurance , Який пропонує покриття Allianz Global Assistance. Ви також можете порівняти умови і ціни у різних страхових компаній на сайті Cherehapa і купити відповідну саме вам.

Пам'ятайте серіал Каліфорнікейшн з Девідом Духовни?
Ви ж не заперечуєте?
Чим більше я спостерігаю за серферами, там більше думаю: а чому я до сих пір просто дивлюся, а не сама катаюся на хвилях?

Новости