Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Святий Костянтин і Олена

  1. Де знаходиться
  2. Відпочинок з дітьми
  3. Коли краще їхати
  4. Погода і клімат
  5. Температура води в морі
  6. Море і пляж
  7. харчування
  8. лікування
  9. транспорт

Достаток курортів Болгарії часто викликає масу питань, а іноді і повну розгубленість при виборі місця сімейного відпочинку.

Адже так хочеться, щоб поїздка з дітьми виправдала всі найкращі очікування, заради яких і їде більшість сімей в Болгарію: купуватися в чистому і теплому морі, поніжитися на пісочку, подихати свіжим повітрям, отримати якісне обслуговування в готелі і забезпечити дитині цікаву розважальну програму.

Якщо ви плануєте поїздку з маленькими дітьми, тоді рекомендуємо звернути увагу на курорт Святий Костянтин і Олена, який знаходиться всього в 10 км від Варни.

В першу чергу це один з небагатьох курортів Болгарії, який радує великою кількістю зелені - він знаходиться в розкішній лісопарковій зоні. А про інші переваги відпочинку з дітьми в Св. Костянтина і Олени ви дізнаєтеся з нашого огляду.

Де знаходиться

Курортний комплекс Святий Костянтин і Олена знаходиться в північній частині Чорноморського узбережжя Болгарії. Розташований на території Варненський області, адміністративним центром якої є місто Варна.

Відстань від курорту до Варни становить 10 км, до Албени - 21 км, до Золотих Пісків - 10 км, до Сонячного Берега - 102 км, до Несебра - 109 км, до Созополя - 156 км.

Узбережжя, де знаходиться Св. Костянтин і Олена, ще за часів античності славилося своїми мінеральними джерелами. Цілюща вода широко використовується і в наші дні: заради лікування на цей курорт приїжджають і взимку.

Відпочинок з дітьми

Три кити курортного комплексу Св. Костянтин і Олена - тиша, розміреність, умиротворення. Тут немає ні гучних розваг, ні пам'яток: тільки парк, пляж, море і комфортабельні готелі.

Мабуть, це найкращі умови, щоб відпочити з дитиною. Курорт Св. Костянтин і Олена для дітей - це можливість проводити цілий день на свіжому повітрі і нічого не робити (тобто купатися, бігати від хвилі, перекопувати пісок і збирати колекцію красивих листя).

Величезний плюс курорту - близьке розташування до аеропорту і хороше транспортне сполучення з Варною. З аеропорту можна без пересадок дістатися прямо до місця відпочинку, тому подорож не здасться виснажливим.

Рекомендуємо приїжджати в Св. Костянтин і Олена з дітьми дошкільного віку - їм буде достатньо тих розваг, що пропонують в готелях.

Старшим дітям більше сподобається ідея поїхати в дитячий табір поруч з курортом. Втім, якщо ви все ж візьмете школярів з собою, відпочинок в Св. Костянтина і Олени цілком можна зробити цікавим - досить з'їздити в Золоті Піски або Варну.

Якщо ви збираєтеся на курорт з немовлям, візьміть з собою запас дитячого харчування. У Св. Костянтина є тільки маленькі магазини, і щоб купити відповідну суміш або кашу, доведеться їхати в Варну.

З харчуванням дітей, які вже не потребують спеціальної їжі, проблем не буде: багато готелів працюють за системою «все включено», а в ресторанах національної кухні легко вибрати страви, які підходять для дитячих шлунків.

Коли краще їхати

Курортний сезон в Св. Костянтина і Олени порівняно короткий - він захоплює тільки три літніх місяці. Тому так важливо правильно вибрати час для відпочинку з дитиною.

Хоча влітку на курорті зазвичай тепло і сонячно, але в червні враження можуть зіпсувати дощі і холодне море. Тому не варто приїжджати до відкриття сезону в Св. Костянтина і Олени - дочекайтеся початку липня.

На думку більшості туристів, час, коли краще їхати в Св. Константин і Олену, - липень і серпень. У ці місяці можна вдосталь поніжитися на пляжі, накупатися, з'їздити на екскурсії.

Трапляється, що літо затримується на курорті до середини вересня. Але з такою ж вірогідністю погода може погіршитися: замість того, щоб зіграти, доведеться ховатися від дощу в музеях.

Погода і клімат

Клімат Св. Костянтина і Олени якраз такий, який потрібен, щоб оздоровити дитину. Довгий сонячне літо, свіже повітря і тепле море - головні складові вдалого відпочинку на цьому курорті.

Температура повітря тут трошки нижче, ніж на півдні Болгарії, тому акліматизація проходить легко.

Курорт знаходиться в північній частині Чорноморського узбережжя, тому найкращим періодом для відпочинку з дитиною буде друга половина червня, липень і серпень. Завдяки особливому мікроклімату, який дозволяє з легкістю переносити спеку, можна відпочивати в Св. Костянтина і Олени навіть з немовлям.

Пляжний сезон починається в червні, коли повітря прогрівається до + 24 ° С. У перший місяць літа іноді йдуть короткочасні дощі. Можна планувати відпустку в Св. Костянтина і Олени на цей час, тільки якщо ви не збираєтеся купатися в морі - вода досягне приємною температури лише до липня.

У липні-серпні стовпчики термометрів добираються до відміток + 26-27 ° С, а зрідка і до + 30 ° С. Незважаючи на денну спеку, ввечері помітно холодає. Влітку нічна температура становить всього + 18 ° С - завдяки цьому діти легко засинають і міцно сплять.

Хоча в другій половині літа на курорті дуже багато туристів, саме в цей час можливий найкращий відпочинок в Св. Костянтина і Олени з дітьми. У червні вода холодна для купання, а ось в липні-серпні на курорті завжди тепло і сонячно.

У вересні погода стає непередбачуваною: температура може підніматися до + 27 ° С, а може падати до + 15 ° С. Разом з похолоданням приходять дощі.

Температура води в морі

Чи знаєте ви дітей, які хочуть зіграти? Напевно ні. Зате точно знаєте дітей, які хочуть купатися, і бажано годинами не вилазячи з води.

Якщо ваша дитина - з їх числа, приїжджайте в комплекс Св. Костянтин і Олена в липні-серпні. В цей час температура моря досягає + 22-23 ° С, а якщо довго стоїть спека, то море прогрівається до + 24-26 ° С.

На початку осені температура води в Св. Костянтина і Олени тримається на відмітках + 21-22 ° С. Якщо оксамитовий сезон не зіпсує раптове похолодання, то ще як мінімум два тижні на курорті можна буде купатися.

Море і пляж

Узбережжя Св. Костянтина і Олени виглядає не так вишукано, як в золотих Пісках . Тут є один щодо протяжний пляж і кілька маленьких бухт.

Але всюди створені досить комфортні умови для відпочинку на морі. Пляжі в Святому Костянтина, як і всюди в Болгарії, муніципальні, вхід на них безкоштовний.

Гроші стягують тільки за оренду шезлонгів і парасольок, але скрізь є місця, де можна розташуватися прямо на піску.

Пляжі курорту не дуже широкі, вхід в море в деяких місцях по камінню, в деяких - по піску. Найбільш популярне місце відпочинку сімей з дітьми - чистий піщаний пляж по обидві сторони від готелю «Сіріус Біч».

Найзручніші пляжі для дітей знаходяться в північній частині курорту

У пляжного відпочинку в Св. Костянтина і Олени є й недоліки - досить високий берег і необхідність спускатися до пляжу по сходах. Це незручно, якщо ваш малюк ще переміщається в колясці. Однак подекуди замість сходів обладнані пандуси, а в деяких готелях є ліфти, що доставляють туристів на пляж.

харчування

Якщо ви плануєте самостійний відпочинок в Св. Костянтина і Олени з дітьми в апартаментах або вибрали готель з системою «Тільки сніданки», то організувати харчування можна буде двома способами.

1. Харчуватися в ресторанах. Дітям, які вже перейшли на дорослу їжу, підійдуть багато страв болгарської кухні. Національні ресторанчики є у всіх районах Св. Костянтина і Олени.

2. Готувати самостійно. На жаль, на курорті є тільки маленькі магазини, тому за продуктами доведеться їздити в Варну.

лікування

Ще одна специфіка курорту - наявність гарячих сірководневих мінеральних джерел. Прогулюючись по території Св. Костянтина і Олени, то тут, то там ви будете зустрічати їх на своєму шляху.

Тепла мінеральна вода ллється навіть з душів на пляжі, а в спеціальних загатах уздовж моря можна приймати лікувальні ванни. При бажанні ви завжди можете відпочити і оздоровитися в одному з платних муніципальних басейнів, наповнених мінеральною водою.

У деяких готелях також обладнані такі басейни, пропонуються лікувальні водні процедури.

транспорт

На перший погляд, громадський транспорт в Св. Костянтина і Олени не потрібен: маленький курорт можна обійти пішки. Але в Варну або в Золоті Піски зазвичай добираються на автобусі (хоча деякі долають шлях на своїх двох).

Автобус № 31А - найпопулярніший маршрут. Він з'єднує курорт з центром Варни. Цей же автобус зручно використовувати для пересування по курорту Св. Костянтин і Олена.

Дістатися в Золоті Піски можна автобусами №№ 9, 109, 409. Вони зупиняються на Варненськом шосе (дорога № 9). Розклад руху і маршрут ви знайдете на сайті компанії «Градські транспорт».

Квиток до Варни коштує 1 лев, до Золотих Пісків - 1,60 лева. Дітям до 7 років надано право безкоштовного проїзду, але тільки при наявності спеціальної картки. Іноді кондуктори дозволяють не купувати квитки для дітей.

Ще один вид транспорту в Св. Костянтина і Олени - туристичний електропоїзд, на якому можна під'їхати до пляжу або просто покататися в задоволення.

Новости