Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сталида (Крит): готелі, відгуки, фото, пляжі, визначні пам'ятки

  1. Що вдає із себе курорт, як дістатися?
  2. пляж
  3. Пам'ятки СТАЛІД і екскурсії навколо неї
  4. Сталида - Елунда - Спиналонга - Плака - Античний Олунт (олус) - Агіос Ніколаос - Сталида
  5. Кносський палац
  6. Кінний клуб Amarillis Stable
  7. Таверни і бари
  8. Таверна Марії на Золотому пляжі (Maria's Golden Beach Tavern Restaurant)
  9. Таверна Катерини (Katerina Taverna)
  10. Дьюерз Ірландський Паб (Dwyers Irish Pub)
  11. Готелі
  12. Крета Солярис Готель Апартаменти (Creta Solaris Hotel Apartments)
  13. Латання 3 * (Latania)
  14. Ангело Готель Сталіс 2 * + (Aggelo Hotel Stalis)
  15. Відгуки туристів про СТАЛІД

Якщо вам хочеться спокійного розміреного відпочинку, але недалеко від столиці Якщо вам хочеться спокійного розміреного відпочинку, але недалеко від столиці. Якщо хочеться тиші і спокою, але щоб до розважальних закладів - рукою подати. Якщо хочеться пляжного відпочинку в самому класичному його розумінні, і щоб пляж був ідеальний - то вам в критську СТАЛІД.

Сталида (вона ж Сталос, вона ж Stalis) - невелике селище в 30 км на схід від Іракліон, який ось-ось з'єднається з сусіднім містечком Малія . Однак якщо останній - центр нічного життя префектури Іракліон, то Сталида - місце неквапливого відпочинку з валянням на пляжі, прогулянками по набережній і ситними вечерями. У СТАЛІД висока концентрація відпочиваючих з числа європейських пенсіонерів і сімей з дітьми. Втім, молодь часто селиться тут в бюджетних готелях, щоб мати можливість щовечора відвідувати малійські тусовочні місця.

Що вдає із себе курорт, як дістатися?

Сам місто складається з однієї великої вулиці вздовж берега (AgiouIoannou), однієї дороги трохи в глибині міста (Elefteriou Venizelou), що веде в Малію, і декількох вуличок, які, як струмочки, спускаються з гори до моря і вливаються в галасливу набережну Сам місто складається з однієї великої вулиці вздовж берега (AgiouIoannou), однієї дороги трохи в глибині міста (Elefteriou Venizelou), що веде в Малію, і декількох вуличок, які, як струмочки, спускаються з гори до моря і вливаються в галасливу набережну.

До речі, набережна (Beach Road) відділена на пішохідну та автомобільну зони, вдень тут дуже активний рух машин і пересування людей. Вночі її перекривають для автомобілів, проте велосипеди і скутери ганяють по ній дуже хвацько, і тут під час прогулянки треба бути обережними. Незважаючи на це променадна зона СТАЛІД вважається однією з кращих на Криті.

Ще одна невелика дорога ділить СТАЛІД навпіл перпендикулярно березі Ще одна невелика дорога ділить СТАЛІД навпіл перпендикулярно березі. Цікаво, що містечко не має тієї давньої і насичену історію, якою можуть похвалитися майже всі поселення на острові Крит . Раніше тут у тимчасових будиночках відпочивали селяни з найближчого села Мохос, але краса і зручність узбережжя поступово привернули до себе увагу жителів сусідніх міст - і в підсумку Сталида стала одним з найбільш відвідуваних місць на Криті.

Дістатися до СТАЛІД можна прямо з аеропорту Іракліон на таксі (50 євро в одну сторону, в дорозі - близько 20-30 хвилин). Якщо ж цей варіант здається вам витратним, то менше, ніж за годину, до містечка можна доїхати на рейсовому автобусі Іракліон-Малія, який ходить від Автостанції А кожні півгодини. Вартість квитка - 3,8 євро на людину.

пляж

СТАЛІД люблять за пляж СТАЛІД люблять за пляж. Він тут піщаний, широкий, з зручним пологим заходом в море і найчистішої водою. Правда, територія розділена на дві частини кам'янистим виступом, тому вважається, що пляжів в СТАЛІД два. При цьому в містечку безлюдних і диких місць на пляжах немає, а в розпал сезону узбережжі і зовсім переповнене. Інфраструктура зроблена таким чином, щоб тут можна було приємно і безтурботно провести весь день.

Працює прокат лежаків і парасольок (3 євро за штуку). Комплект з двох лежаків і парасольки обійдеться в 5 - 8 євро на весь день. Залежно від місця розташування до орендованих шезлонгам може додаватися вітальний коктейль.

Є кабінки для перевдягання, туалети, душові.

Для дітей побудовано (надуто) кілька дитячих майданчиків.

Великий вибір водних розваг: Великий вибір водних розваг:

  • гідроцикл 40 євро;
  • диван 15 євро з людини;
  • банан 10 євро;
  • чотиримісний катамаран з гіркою 15 євро на годину.

Прокат спортивного інвентарю і предметів для підводного плавання. До речі, любителям дайвінгу буде цікаво дізнатися, що недалеко від СТАЛІД в сторону Херсонісосса на глибині 24 метрів лежить літак, будучи своєрідною місцевою визначною пам'яткою.

Працюють рятувальники. Якщо хвилі сильні, і купатися не можна, при вході на пляж ви побачите червоний прапор.

Ще одна важлива перевага пляжу - величезна кількість таверн і барів на березі, в яких можна як просто перекусити, так і покуштувати екзотичні страви з морепродуктів.
[Direct3]

Пам'ятки СТАЛІД і екскурсії навколо неї

Маленьке містечко, про яке йде мова, вдало розташований не тільки щодо столичного аеропорту, але і деяких прославлених критських пам'яток Маленьке містечко, про яке йде мова, вдало розташований не тільки щодо столичного аеропорту, але і деяких прославлених критських пам'яток. Як великі туроператори, так і місцеві турагентства продають кілька стандартних, але дуже цікавих екскурсій, про які варто розповісти. Втім, всі визначні пам'ятки можна оглянути і самостійно на автомобілі або автобусі

Сталида - Елунда - Спиналонга - Плака - Античний Олунт (олус) - Агіос Ніколаос - Сталида

Саме така екскурсія буде ідеальною для тих, хто на Криті вперше і хоче озирнутися і одночасно зануритися в острівній колорит.

Елунда - колись маленьке поселення рибалок, який перетворився на елітний туристичний селище. По дорозі сюди можна подивитися, як живуть пересічні критяни на віддалі від моря.

Спиналонга   - невеликий острів, раніше укріплений для оборонних боїв, а згодом став лепрозорій, куди звозили хворих на проказу з усієї Європи Спиналонга - невеликий острів, раніше укріплений для оборонних боїв, а згодом став лепрозорій, куди звозили хворих на проказу з усієї Європи. Місце моторошне, але симпатичне.

На острів можна доплисти на корабликах, які ходять кожні півгодини (але тільки до 15.00!) З портів Агіос Ніколаос, Елунда і Плака.
Вартість квитка - 4-5 євро на людину. На острові квиток в фортецю купується окремо (2 євро).

Плака - маленьке село, теж колись рибальське, головна визначна пам'ятка якої - мальовничий вид на затоку Мірабелло.

Від Плаки за вказівниками можна дістатися до території античного міста Олунта, велика частина якого опинилася під водою, а вже звідти доїхати до Агіос Ніколаос - одного з найпопулярніших містечок Криту.

Тут крім морських видів і архітектури є важлива пам'ятка - озеро Вулізмені, в якому, за переказами, купалася сама   богиня Афіна Тут крім морських видів і архітектури є важлива пам'ятка - озеро Вулізмені, в якому, за переказами, купалася сама богиня Афіна .

Озеро невелике, але майже ідеально кругле, і тільки в ХХ столітті французький дослідник Жак Ів Кусто спростував багатовікові легенди про те, що озеро не має дна. У озера воно є (в найглибшому місці - 64 м), і на цьому дні лежать останки німецької військової техніки часів Другої світової війни.

Екскурсія по цьому маршруту не надто вас втомить, зате ви будете мати точне уявлення про декілька важливих місцях на Криті. Вартість екскурсії - 20-25 євро на людину. Довжина маршруту - 89 км.

Кносський палац

Головна визначна пам'ятка Криту знаходиться недалеко від СТАЛІД Головна визначна пам'ятка Криту знаходиться недалеко від СТАЛІД.
На автомобілі до Кносского палацу можна дістатися хвилин за 20-25.

Якщо автомобіля немає, то потрапити в Кносс можна на автобусі, але тільки через Іракліон, прямих автобусів з СТАЛІД туди немає.

Каса для автобусів, які прямують до легендарному палацу і лабіринту, знаходиться поруч з Автостанцією А в Іракліоні. Квиток з СТАЛІД до Іракліона обійдеться в 3,8 євро на людину, з Іракліона до Кносса - 1,6 євро.

Кінний клуб Amarillis Stable

Невелика стайня знаходиться безпосередньо в СТАЛІД (вулиця Eirinis, 26, тел Невелика стайня знаходиться безпосередньо в СТАЛІД (вулиця Eirinis, 26, тел .: +30.28970.33516, моб: +30.6980.328068) і відома не тільки тут - покататися на конях приїжджають навіть з Іракліона.

Кінні походи невеликими групами (максимум 5 чоловік) організовує господар стайні Ніколас, він же приїжджає за гостями в готель на своєму автомобілі, якщо ви заздалегідь домовляєтеся.

На кониках можна зробити два види прогулянок: коротку уздовж моря (2 години, 35-40 євро на людину) і довгу - в гори (6 годин, 60 євро).
Для того щоб отримати задоволення від такого відпочинку, зовсім не обов'язково мати досвід їзди на конях, вас досить швидко навчать спілкуватися з цими красивими і розумними тваринами і управляти ними. Кажуть, що якщо написати господареві на сайті, то прогулянка може вийти трохи дешевше.

Таверни і бари

Анатолія (Anatolia)

Одна з найзнаменитіших таверн СТАЛІД, яку можна знайти майже в самому кінці пляжу (A Одна з найзнаменитіших таверн СТАЛІД, яку можна знайти майже в самому кінці пляжу (A. Ioannou, 15).

Славиться «Анатолія» не тільки смачною їжею і рівнем сервісу, який народжується з безмежного критського привітності, але і порівняно великим чеком. Обід на двох з пари нескладних страв і двох літрів місцевого вина обійдеться в середньому в 60-65 євро. Пообідавши тут стверджують, що воно того варто.

Особливо рекомендується спробувати клефтіко (м'ясо, приготоване особливим чином), барабульку і піцу. Уважні офіціанти обслуговують не тільки відвідувачів таверни, а й завжди раді доставити їжу на пляж.

Таверна Марії на Золотому пляжі (Maria's Golden Beach Tavern Restaurant)

З протилежного боку пляжу (Ag З протилежного боку пляжу (Ag. Ioanou, 169) знаходиться ще один заклад, знамените прекрасним видом, що відкривається з тераси, простором, дивовижною чистотою залу і, звичайно, їжею. Багато з туристів вважають її тут найсмачнішою в СТАЛІД і навіть на всьому Криті.

Туристів з Росії тут люблять і цінують, спеціально для них - меню російською мовою. Господиня ресторану Марія іноді особисто виносить страви гостям, порції, як кажуть, величезні. При цьому цінник цілком демократичний: вечеря сімейної пари з двох гарячих страв з напоями обійдеться приблизно в 30-35 євро.

Рекомендується спробувати місцевий часниковий хліб, мезе, піцу, а також м'ясні страви. Непоганий вибір для вегетаріанців. Як компліменту від господарів дорослим наливають «на ціпок», а дітей годують морозивом.

Якщо протягом відпустки ви будете постійними гостями Марії і її сім'ї, то можете не сумніватися, що напередодні вашого від'їзду в таверні буде влаштований справжній бенкет в вашу честь.

Таверна Катерини (Katerina Taverna)

Якщо вірити туристичним сайтам, то саме цей заклад займає першу строчку в рейтингу «най-най» таверн СТАЛІД Якщо вірити туристичним сайтам, то саме цей заклад займає першу строчку в рейтингу «най-най» таверн СТАЛІД. І хоча знаходиться вона в деякому віддаленні від пляжу (Elefteriou Venizelou, 12), місця тут краще бронювати заздалегідь.

Тут ви зможете покуштувати домашню критську їжу: сир, пироги з різними начинками, соління-варення, власне оливкова олія і, звичайно, вино .

Особливо хвалять яловичину stifado (12 євро за порцію), стейк (10 євро) і морського окуня на грилі з овочами (13 євро).

Таверну вже більше 20 років тримає одна сім'я, глава якої - Джордж - особисто зустрічає гостей і веде з ними бесіди. Над таверною, яка, до речі, дуже скромна за розмірами, можна зняти апартаменти, вони належать цим же господарям.

Дьюерз Ірландський Паб (Dwyers Irish Pub)

На пляжі СТАЛІД безліч барів, але цей - особливий На пляжі СТАЛІД безліч барів, але цей - особливий.

Туристи називають його місцем з особливою і неповторною атмосферою. Тут вечорами грає жива рок-музика.

Ночами тут найвеселіші і душевні вечірки прямо на березі моря.

Днем, якщо зайняти лежак і парасольку біля бару, то пообідати в барі можна за 3 євро. Вартість пива - 3-6 євро.
[Direct4]

Готелі

Кактус Біч 5 * (CactusBeach)

Один з найпопулярніших готелів не тільки СТАЛІД, але і Криту, розташований майже в центрі курортного містечка, його адреса: Agiou Ioanni, Stalis 70007, тел Один з найпопулярніших готелів не тільки СТАЛІД, але і Криту, розташований майже в центрі курортного містечка, його адреса: Agiou Ioanni, Stalis 70007, тел. +30 28970 31319.

Кактус Біч знаходиться на першій береговій лінії, корпусу готелю відокремлені від пляжу лише дорогою. У Кактус Біч майже 400 номерів, однак територія його невелика і витягнута уздовж моря. Ось кілька корисних фактів про цей готель:

Пляж у готелю свій, комплект з двох лежаків і парасольки коштує 6 євро в день. Захід в море зручний і пологий, як і на всьому узбережжі СТАЛІД.

Wi-Fi платний - 2 євро за годину.

Система харчування - напівпансіон і все включено. Їду хвалять, правда, малюків до трьох років нагодувати буде складно, дитячого меню немає. Для all inclusive не всі напої безкоштовні.

На території готелю є два бари і два ресторани - грецький (з видом на пляж) і італійська (в одному з корпусів) На території готелю є два бари і два ресторани - грецький (з видом на пляж) і італійська (в одному з корпусів). Середній чек в обох закладах - близько 40 євро на людину. Вартість коктейлів у барах - від 2 до 6 євро.

Готель анонсує велику анімаційну програму для дітей, є дитячий басейн, майданчик, однак, за відгуками туристів, дітям тут буде нудно, особливо школярам. Розважають дітей без особливого завзяття і тільки німецькою та французькою мовами.

Доросла анімація по-грецьки скромна: вдень футбол на власному футбольному полі і аквааеробіка в басейні, кілька разів на тиждень грецькі, караоке та розважальні вечори.

Готель дозволяє розміщення з домашніми тваринами.

10 днів перебування в Кактус Біч сім'ї з трьох осіб коштуватимуть трохи менше 300 тисяч рублів. І це при покупці тільки сніданків.

Крета Солярис Готель Апартаменти (Creta Solaris Hotel Apartments)

Крихітний сімейний готель класу люкс в 5 хвилинах від моря має свій список постійних гостей, а значить - шанувальників, його адреса: вул Крихітний сімейний готель класу люкс в 5 хвилинах від моря має свій список постійних гостей, а значить - шанувальників, його адреса: вул. Irinis, 42, тел. + 30 28970 31496.

Десять номерів-квартир (2 і 3-кімнатні) з маленькою функціональної кухнею містяться в ідеальній чистоті.

Холодильник в номері великий, а вся побутова техніка, за відгуками, в хорошому робочому стані. Wi-Fi безкоштовний на всій території готелю.

За сейф в номері, до речі, теж грошей не беруть. А ось кондиціонер платний - 7 євро на добу.

При готелі є парковка.

У цій готелі немає свого басейну, зате є затишний внутрішній дворик, де можна посидіти в тіні У цій готелі немає свого басейну, зате є затишний внутрішній дворик, де можна посидіти в тіні.

При цьому бажаючі можуть безкоштовно скористатися басейном і Спа-центром сусіднього готелю Blue Sea.

Крета Солярис зручно розташований відносно центру СТАЛІД, поруч з готелем є невеликий ринок, супермаркет, а по сусідству - пекарня, в якій з раннього ранку можна купити свіжу випічку.

Тиждень проживання в цих апартаментах для сім'ї з 3 осіб обійдеться в суму від 35 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Латання 3 * (Latania)

Невеликий бюджетний житловий комплекс знаходиться в 30 метрах від пляжу: кілька різноповерхових будинків (по дві квартири на поверсі) з'єднані між собою доріжками, що перетинають затишний внутрішній дворик, адреса готелю: Beach Road, Stalis, Крит 70007, тел Невеликий бюджетний житловий комплекс знаходиться в 30 метрах від пляжу: кілька різноповерхових будинків (по дві квартири на поверсі) з'єднані між собою доріжками, що перетинають затишний внутрішній дворик, адреса готелю: Beach Road, Stalis, Крит 70007, тел. 810 30 693 717 4901.

Тут же є і компактний басейн. Номери двох типів: студії і повноцінні двокімнатні квартири.

Обстановка в них досить сучасна, з техніки присутні:

  • чайник,
  • холодильник,
  • плита,
  • тостер,
  • мікрохвильовка,
  • фен у ванній.

У барі біля басейну роздають безкоштовний wi-fi, який ловить і в номерах У барі біля басейну роздають безкоштовний wi-fi, який ловить і в номерах. У тому ж барі по вихідним господар комплексу, який сам живе тут все літо, влаштовує для гостей грецьке барбекю (10 євро з людини): на вугіллі смажиться кілька видів м'яса, потім спільно поїдається і запивается місцевим вином.

До речі, про їжу. Тут подають тільки сніданки, причому, як пишуть туристи, досить одноманітні. Але при цьому поблизу готелю є кілька прекрасних таверн, де можна сформувати повне уявлення про критської кухні. Відразу зліва від латання є міні-маркет, а направо в парі кілометрів - МакДональдс і великий супермаркет Spar. Взагалі, саме розташування вважається одним з головних достоїнств цього готелю. Поруч не тільки пляж, але і безліч магазинів, сувенірних крамниць, автобусна зупинка (біля готелю Sentido Antoussa 5 *, звідти ж відправляється екскурсія на традиційному паровозику).

10 днів в латання коштуватимуть для сім'ї з маленькою дитиною від 40 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ангело Готель Сталіс 2 * + (Aggelo Hotel Stalis)

У ста метрах від пляжу знаходиться цей сімейний готель, який, не дивлячись на невелику «зірковість» пропонує гостям напівпансіон і навіть «все включено», адреса готелю: Agiou Ioannou Stalis 70007, тел У ста метрах від пляжу знаходиться цей сімейний готель, який, не дивлячись на невелику «зірковість» пропонує гостям напівпансіон і навіть «все включено», адреса готелю: Agiou Ioannou Stalis 70007, тел. +30 28970 31539.

Постійно харчуватися тільки в готелі бувалі туристи не радять, меню тут досить одноманітно, та й напої на вечері треба купувати окремо.

Тим більше, що до готелю прилягає таверна «Костас», де за невеликі гроші і з прекрасним видом на море можна відмінно перекусити.

У готелі є басейн, в якому плескаються в основному діти.

Номери невеликі, затишні і з меблями в хорошому стані Номери невеликі, затишні і з меблями в хорошому стані. Правда, душ не обгороджений, тому вся ванна кімната може бути мокрою, та й шампунь з милом тут не передбачені. Білизну змінюють кожні три дні. У кожному номері є балкон з прекрасним видом або на море, або на сад. Wi-Fi в готелі безкоштовний, але слабкий. У холі є кілька комп'ютерів з виходом в інтернет, 15 хвилин їх використання коштують 50 центів. Взагалі, про Ангело готелі практично немає негативних відгуків, що для бюджетної готелі велика рідкість.

Тиждень перебування тут в кінці літа обійдеться для сім'ї з трьох осіб в суму від 16 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян при типі харчування «напівпансіон», allinclusive буде незначно дорожче.
[Direct3]

Відгуки туристів про СТАЛІД

Про пляжі СТАЛІД: «Я думаю, що це найкращий пляж на Криті для спокійного відпочинку з дітьми Про пляжі СТАЛІД: «Я думаю, що це найкращий пляж на Криті для спокійного відпочинку з дітьми. Захід в море ідеальний, хвилі бувають рідко, морських їжаків мало, рибка дрібна. Єдиний недолік - перевантаженість людьми, щоб не відчувати себе в Анапі, треба приходити годині о 8 ранку ». (Марина, м Казань)

Про Katerina Taverna: «Сильна сторона кухні в цій таверні - це саме м'ясо, а не морепродукти. Особливо раджу стейк, просто пальчики оближеш. Нашим дітям полюбилися пироги з м'ясом і з капустою, які пече особисто господиня таверни ». (Юрій, м Москва)

Про готель Кактус Біч: «Пляж у Кактус Біч маленький, і він не справляється з кількістю відпочиваючих: лежаки стоять дуже часто, іноді, щоб зайти в море, треба протискуватися між ними Про готель Кактус Біч: «Пляж у Кактус Біч маленький, і він не справляється з кількістю відпочиваючих: лежаки стоять дуже часто, іноді, щоб зайти в море, треба протискуватися між ними. У номерах міні-бару немає. Воду треба купувати свою. З плюсів можна назвати затишну зелену територію, прекрасне море і відмінний стан номерів ». (Оксана, м.Київ)

Про готель Латанія: «Дуже затишний домашній готель, весь у квітах і зелені. Прибирали кожен день, рушники та постільну білизну змінювали через день. На пляжі навпроти готелю комплект з лежака і парасольки коштує 3 євро ». (Світлана, м Солнєчногорськ)

Про кінній прогулянці: «Це був самий чудовий день мого відпочинку Про кінній прогулянці: «Це був самий чудовий день мого відпочинку! Їхати на прекрасній слухняною коні по чарівним горах Криту - це просто казкові відчуття! Ніколас, якщо його попросити, буде фотографувати вас в дорозі, у нас залишилося багато відмінних фотографій! »(Анна, м Артем)

Про СТАЛІД: «Рекомендую зробити поїздку на паровозику, який курсує за маршрутом« Сталида - Малія »та заїжджає в село Мохос. Квиток коштує 10 євро. Зупинки паровозика знайти просто - по всьому місту є покажчики. Якщо поїдете на ньому з дітьми - візьміть що-небудь тепле, тому що продуває на цьому відкритому виді транспорту досить сильно ». (Марина, м.Санкт-Петербург)

Про «Dwyers Irish Pub»: «Самое душевне і атмосферний місце в СТАЛІД Про «Dwyers Irish Pub»: «Самое душевне і атмосферний місце в СТАЛІД! Жива музика - відмінна, від тієї, що у всіх пляжних пабах, прямо скажемо, рідко зустрічається. На пиво і алкогольні коктейлі часто проходять акції, наприклад, два пива береш - третя в подарунок. І сендвічі смачні! »(Максим, м.Москва)

Про покупки в СТАЛІД: «У місцевих супермаркетах Spar можна безкоштовно протестувати натуральну грецьку косметику, а потім, якщо щось сподобалося, купити. А ще в СТАЛІД багато магазинів, де продають шкіряні вироби - сумки, гаманці, ремені. Вони дуже хорошої якості! Я купила відмінний гаманець, він коштував 20 євро, сторгувалися за 18 ». (Інга, г. Балашиха)

Зустрітися з дуже цікавим оглядом про те, що, де і за скільки можна   купити на Криті Зустрітися з дуже цікавим оглядом про те, що, де і за скільки можна купити на Криті !

Як орендувати машину на Криті, що для цього потрібно і скільки це буде коштувати, ви дізнаєтеся з нашої статті .

Вас чекає докладна розповідь про кращих готелях Криту різної цінової категорії з власними піщаними пляжами.

Що вдає із себе курорт, як дістатися?
Що вдає із себе курорт, як дістатися?

Новости