Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

пляжі Паттайя

Протяжність Паттайї з півночі на південь складає близько 25 км. На узбережжі курорту знаходяться безліч різних пляжів. Звичайно, їх краса і чистота далекі від білосніжних лагун островів, проте серед них є придатні для купання і пляжного відпочинку.

Найпівнічніший пляж Паттайя перебувати в районі готелів Cholchan і Bella Villa Cabana. Уздовж пляжу є зона для променаду, звідси відкриваються красиві види на околиці. Тут багато тропічної рослинності. Але наявність поблизу вантажного порту гавкотом Чабанг робить місцеві води досить каламутними, а кам'яна гряда в море не дає можливості приливам вимивати мул. Тому даний пляж абсолютно не придатний для купання. Вибираючи дані готелі враховуйте цей важливий факт.

Трохи південніше розташований затишний пляж готелю Garden Sea View Трохи південніше розташований затишний пляж готелю Garden Sea View. Його відвідують не тільки постояльці даного резорту, а й інших довколишніх готелів, які належать одному і тому ж господареві. Іноді припливом на берег виносить природний сміття, який надалі прибирають працівники готелю. Готельних лежаків на пляжі не багато. Прекрасні види з берега на Храм Істини компенсують дані незручності.

Найбільший і протяжний, а також один з кращих пляжів Паттайї - Вонгамат розкинувся широкою смужкою вздовж готелів Long Beach, Pullman, Centara Grand Mirage, а також елітних кондомініумів півночі Найбільший і протяжний, а також один з кращих пляжів Паттайї - Вонгамат розкинувся широкою смужкою вздовж готелів Long Beach, Pullman, Centara Grand Mirage, а також елітних кондомініумів півночі. Вонгамат користується великою популярністю у гостей північній частині Паттайї. Проте людей тут набагато менше в порівнянні з Джомтьене і Центром. З недавніх пір на пляжі не дозволені лежаки. Розміститися можна на орендованій або власної рогожі, або пляжному рушник. На пляжі є дерева, де можна сховатися від пекучого сонця. У «високий» сезон тіні не завжди вистачає для всіх.

Невеликі пляжі на півночі знаходяться серед кам'янистих мисів поруч з готелями Cape Dara, Bella Villa Metro і Best Western Невеликі пляжі на півночі знаходяться серед кам'янистих мисів поруч з готелями Cape Dara, Bella Villa Metro і Best Western. Сюди приходять тільки для прийняття сонячних ванн і відпочинку на пляжі, т. К. Наявність безлічі каменів роблять ці пляжі не придатні для купання.

Самим жвавим пляжем в Паттайя є Центральний Самим жвавим пляжем в Паттайя є Центральний. Довга піщана смужка простягнулася уздовж всієї пляжної вулиці. Завдяки впливу людини і розташування уздовж жвавої вулиці, цей пляж вважається одним з найбрудніших в Паттайя, хоча власники лежаків і парасольок по можливості стежать за своєю територією, періодично чистячи пісок і прибираючи сміття. Південна частина центрального пляжу практично не придатна для купання, т до тут швартується велика кількість катерів, що пропонують переправу на найближчий острів. Зате на пляжі добре розвинена інфраструктура, гостям пропонують платні лежаки і парасольки, а також прохолодні напої.

За центром міста знаходиться ще один район - пагорб Пратамнак. Тут також є кілька мальовничих пляжів.

Перший знаходиться біля готелю Cosy Beach і має однойменну назву. Мінус пляжу, полягає в тому, що до нього необхідно спускатися крутими сходами, і відповідно, назад підніматися. Пляж Cosy, цілком затишна бухта, придатна для купання. А ось на пляж сусіднього п'ятизіркового готелю Royal Cliff, розташованого неподалік потрапити не вдасться. Незважаючи на те, що всі пляжі в Паттайя муніципальні, охорона готелю строго забороняє туди вхід стороннім.

Мало хто знає про пляж, розташований поруч з готелем Asia Pattaya на Пратамнаке Мало хто знає про пляж, розташований поруч з готелем Asia Pattaya на Пратамнаке. Потрапити на нього можна пройшовши через готель Asia Pattaya або спуститися по сходах поруч з Резорт Birds & Bees. Через те, що пляж добре «захований» від натовпів туристів, він дуже відокремлений, хоча і невеликий за розміром. Гості можуть скористатися нечисленними платними лежаками і парасольками або розміститися на своєму пляжному рушник.

На Пратамнаке розташовані пляжі готелів Pattaya Park і Adriatic. Чималі з широкою пляжної смугою. Тут пропонують платні лежаки, снує безліч торговців з різними товарами, пропонують масаж, фрукти і прохолодні напої, а також водні розваги. Увечері сюди люблять приїжджати місцеві, влаштовуючи посиденьки.

Якщо рухатися на південь від, пляж готелю Pattaya Park плавно переходить в пляж на Джомтьене Dong Than. Непогане місце для відпочинку з гарною зеленою зоною для променаду і гарною інфраструктурою. Єдиний нюанс, це місце де збираються іноземці нетрадиційної орієнтації. Якщо цей факт Вас не бентежить, можна сміливо відвідувати цей пляж.

Другий за популярністю пляж в Паттайя - Джомтьєн Другий за популярністю пляж в Паттайя - Джомтьєн. Відмінна інфраструктура, обгороджені зони для купання. Платні лежаки, парасольки і водні види спорту доступні для відпочиваючих. Джомтьєн - готельна зона, тому пляж дуже завантажений, особливо в сезон. Готелів на першій лінії на Джомтьене немає, всі вони розташовані через дорогу від пляжу. Варто відзначити, що південна частина пляжу Джомтьен менш приваблива для купання, т до пляжна смуга тут стає вже.

Дуже популярні пляжі Наджомтьена Дуже популярні пляжі Наджомтьена. Практично всі готелі тут розташовані на першій лінії і мають досить великі території. Як правило, більш тихий і віддалений південь є улюбленим місцем для спокійного сімейного відпочинку. Ці пляжі не настільки багатолюдні, в основному їх відвідують постояльці готелів.

Найдальший пляж Паттайя розташований уздовж готелів SunSet Village і Sea Sand Sun, через сильну віддаленості від міста, ці великі зелені резорти не користуються особливою популярністю. Пляжна смуга тут довга і широка, узбережжі прикрашають квітучі дерева і чагарники. Інфраструктури на даному пляжі немає, виключаючи готельні лежаки. Тут завжди тихо і самотньо. Якщо Ви не є постояльцем даних готелів, дістатися сюди можна тільки при наявності власного транспорту.

За межами жвавого курорту розташовані чисті і затишні пляжі: Хат Нанг Рам або пляж танцюючої дівчини, Військовий пляж Сай Кео, а також найближчий острів Ко Лан є альтернативою для комфортного пляжного відпочинку.

Сай Кео - пляж військової бази   користується великою популярністю серед туристів в більшій мірі Сай Кео - пляж військової бази користується великою популярністю серед туристів в більшій мірі. Вхід на пляж платний. На узбережжі є упорядкована інфраструктура. Тут хороший вхід в море і чиста вода. Мабуть, головний мінус, в сезон тут досить багатолюдно.

Пляж Танцюючою дівчата   більш віддалений Пляж Танцюючою дівчата більш віддалений. Довгі смужки світлого піску і чудові краєвиди із завищеною талією - його безперечне достоїнство. У будні дні тут тихо і спокійно, у вихідні - це улюблене місце для відпочинку місцевих жителів. Тому на тайські свята та у вихідні поїздку на пляж краще не планувати.

А ті, хто хочуть в повній мірі насолодитися тропічної природою, мальовничими околицями і білосніжним піском краще відправитися на далекі острови в акваторії Паттайї або за межами провінції.

Новости