Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пляж Пантаху (Ліманакі) - пляж міста Айя-Напа, Кіпр.

Пляж Пантаху (Pantahou Beach) є одним з основних пляжів Айя Напи і розташовується праворуч від її рибальського порту. До того ж цей пляж займає найдовшу піщану смугу на південно-східному узбережжі острова Кіпр, яка простягається на більш ніж кілометр в довжину. Дрібний золотистий пісок пляжу з одного боку обрамлений кам'янистим берегом, на якому ростуть пальми і акації, що дарують тінь жарким днем, а з іншого - неймовірно чистим і прозорим, блакитного кольору морем. Особливо гарний пляж Пантаху вранці при сході сонця, коли на ньому практично немає відвідувачів - тоді пляж і тиха морська гладь перетворюються в тихе, відокремлене місце, що здається як - ніби безкрайніх. Пляж Пантаху (Pantahou Beach) є одним з основних пляжів   Айя Напи   і розташовується праворуч від її рибальського порту

Загальний вигляд, Пляж Пантаху, Айя-Напа, Кіпр

Місця для відпочиваючих, в більшій мірі, зосереджені з правого боку пляжу, з боку порту, - тут шезлонги для відпочиваючих встановлені досить щільно один до одного. Але в міру просування в протилежну сторону пляжу щільність облаштування місць для відпочиваючих знижується, відкриваючи відвідувачам більше простору. Посередині пляжу є ділянка, на якому і зовсім немає встановлених шезлонгів - тут відвідувачі відпочивають прямо на м'якому пляжному піску.

Готелі поруч c Пляжем Пантаху:
Limanaki Beach Hotel 4 * (480 метрів на захід ←)
Nelia Beach Hotel 3 * (390 метрів на захід ←)
Okeanos Beach Hotel 3 * (400 метрів до середини пляжу)
Grecian Bay 5 * (10 метрів на північ ↑)
Melissi Beach Hotel 4 * (100 метрів на північ ↑)
Alion Beach Hotel 5 * (300 метрів)
Grecian Sands Hotel 4 * (485 метрів)
Atlantica Club Sungarden Beach 4 * (600 метрів)

Пляж Пантаху Фото

Пляж Пантаху володіє рівним і пологим морським берегом і піщаним дном, що прекрасно підходить всім відпочиваючим. Для відпочинку з дітьми кращою буде ліва частина пляжу, на якій, як правило, кількість відвідувачів менше, а атмосфера - більш спокійна.

Пляж Пантаху найдоступніший пляж міста Айя-напи. муніципалітет міста Айя-напи стежить за чистотою пляжу і обслуговує громадську територію. Інфраструктура пляжу Пантаху знаходяться на дуже високому рівні, а чистота і безпека пляжу підтверджені сертифікатом «Блакитний прапор».
Зустрічається ще інша назва Пляжу Пантаху - Ліманакі. В Айя-Напі красива затишна бухта, по грецьки Ліманакі (бухта, порт), ось і отримав Пляж Пантаху своє друге ім'я по функціональної приналежності)

М'який і чистий пісок, пляж Пантаху, Кіпр

Беручи до уваги значну довжину пляжу, для зручності та безпеки відвідувачів, тут облаштовано кілька рятувальних станцій і санітарних зон, пунктів прокату парасольок від сонця та шезлонгів, а вздовж усього пляжу відкриті різні магазинчики і закусочні, де можна купити напої і перекусити. Є й кілька автомобільних парковок. Також в безпосередній близькості від пляжу працюють кілька ресторанів і барів, які дозволено відвідувати в купальних костюмах.

Відмінним місцем щоб підкріпитися можуть стати ресторан «Karousos Beach» в західній частині пляжу і кафе-бар «Marcello's Beach Bar» з його східної сторони, а в порту працюють різні таверни, в яких, в основному, подають страви з найсвіжіших морепродуктів. Пляж Пантаху оточений готелями, класу «люкс» «Грешіан Бей» (Grecian Bay Hotel) і чотиризіркових готелями «Ліманакі» (Limanaki Beach Hotel) і «Меліса» (Melissi Baech Hotel).

Сторінка на facebook бару Marcello's Beach Bar

Офіційні сайти готелів Grecian Bay Hotel , Limanaki Beach Hotel , Melissi Baech Hotel

Кафе, бари, готелі поруч з пляжем Пантаху

Пляж Пантаху відмінно підходить для молодіжного дозвілля, в східній його частині відкрито пляжний розважальний комплекс «Paradisos Beach Venue», в якому можна відмінно розважитися з друзями або завести нові знайомства - тут для відвідувачів встановлені столики і шезлонги під відкритим небом або під пальмовим парасольками, працюють невеликі бари, кальянні закладу і дискотеки, грають веселу музику ді-джеї.

Сторінка на facebook Paradisos Beach Venue

Розважальний комплекс Paradisos Beach Venue, Пляж Пантаху, Кіпр

Для любителів активного пляжного відпочинку пляж Пантаху представляє широкий спектр популярних пляжних видів відпочинку і спорту, працюють різні пляжні атракціони - пляж відмінно підійде для відпочинку веселій компанії.

Готелі поруч c Пляжем Пантаху:
Limanaki Beach Hotel 4 * (520 метрів)
Nelia Beach Hotel 3 * (390 метрів до середини пляжу)
Okeanos Beach Hotel 3 * (400 метрів до середини пляжу)
Grecian Bay 5 * (0 метрів)
Melissi Beach Hotel 4 * (130 метрів)
Alion Beach Hotel 5 * (300 метрів)
Grecian Sands Hotel 4 * (485 метрів)
Atlantica Club Sungarden Beach 4 * (600 метрів)


Новости