Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пляж Най Харн Біч на Пхукеті - розваги, готелі, як дістатися

  1. Загальна характеристика пляжу
  2. Глибини і хвилі, вхід у воду
  3. Розваги
  4. пам'ятки
  5. Кращі готелі біля пляжу Най Харн Біч на Пхукеті
  6. Як дістатися до Най Харн Біч
  7. З острівної столиці - Пхукет Тауна
  8. З аеропорту Пхукет
  9. З інших пляжів - Ката, Патонг, Карона ...
  10. Пляж Най Харн Біч на мапі Пхукета

Най Харн Біч - це один з кращих пляжів на Пхукеті , Знаходиться він на південно-західному узбережжі острова. З ним сусідять пляжі Ао Сейн і Януй. Англомовний термін «лонгстей», який останнім часом все частіше використовується російськими туристами і що означає тривале проживання в красивих, безтурботних і відносно недорогих місцях, в повній мірі його описує. Дійсно, це чарівне місце в оточенні буйної тропічної рослинності. До того ж - це єдиний на острові пляж, уздовж якого не проходить автомобільна магістраль. Влаштувавшись там, ви можете забути про більшість прийме техногенної цивілізації. Ніяких чадних вихлопними газами самозбіглих колясок поблизу від нього немає!

Загальна характеристика пляжу

Пляж Най Харн - це смуга піску довжиною близько семисот метрів і шириною трохи більше п'ятдесяти. Більша її частина весь день вільна, лежаки розташовані досить компактно, тільки біля готелів. Вона займає весь північно-східний берег досить великої бухти, а північний та східний - це вкриті лісом пагорби. Вхід в неї з південного заходу закриває великий лісистий острів. Загалом, вид з вікон готелю цілком може надихнути якогось кінорежисера. На півдні смугу піску перериває широка протока з озера, навколо якого розбитий парк. Там дуже люблять проводить уїк-енд аборигени.

Там дуже люблять проводить уїк-енд аборигени

Район Най Харн на Пхукеті має непогано розвиненою туристичною інфраструктурою. Є кілька ресторанів і кафе, бари, місця, де можна обміняти валюту і тут же її витратити в сувенірних магазинах . Для любителів активного відпочинку є спортивні майданчики. А ось моторних катерів і гідроциклів, що порушують ідилію хвилями і гуркотом моторів, в акваторії бухти не так вже й багато.

А ось моторних   катерів   і гідроциклів, що порушують ідилію хвилями і гуркотом моторів, в акваторії бухти не так вже й багато

Якщо ви віддаєте перевагу активні і шумні тусовки, то пляж Най Харн Біч на Пхукеті може вас розчарувати. Зате для любителів дні і вечори проводити в безтурботному відпочинку на веранді ресторану або бару кращого місця годі й шукати.

Глибини і хвилі, вхід у воду

Місце відмінно підходить для сімейного відпочинку з дітьми на Пхукеті (Крім низького сезону через часті хвиль). Глибина наростає дуже плавно, а з початком високого сезону в бухті Най Харн переважає штиль. Тому вода прозора і має блакитний відтінок. Пісок світло-бежевий, невеликий. Ходити по ньому приємно. З початком літа і до пізньої осені картина змінюється з точністю до навпаки: бухта нагадує киплячий котел, а рельєф дна сприяє виникненню зворотних течій . Весь низький сезон берег обвехован червоними прапорцями і заставлений попереджувальними аншлагами.

Весь низький сезон берег обвехован червоними прапорцями і заставлений попереджувальними аншлагами

Розваги

Розваги на Най Харн Біч є, але їх вибір невеликий. Вам можуть запропонувати стандартний набір водних видів спорту, працюють салони тайського масажу і магазини. Товари шопоголіків не дуже надихнуть. Велика частина асортименту складається з того, що може стати в нагоді для відпочинку на пляжі - плавки, купальники, шльопанці і Сонцезахисні окуляри . Є й сувеніри. Якщо вам вже зовсім стане тоскно, можете підійти до однієї з двох стійок турагентств і замовити екскурсію по Пхукет , А також в Крабі або на Пхі Пхі .

Якщо вам вже зовсім стане тоскно, можете підійти до однієї з двох стійок турагентств і замовити   екскурсію по Пхукет   , А також в   Крабі   або на   Пхі Пхі

Кілька більший рух і можливість зробити покупки пропонує знаходиться в кілометрі від берега селище Най Харн. Особливо ця вилазка може сподобатися гурманам: ресторани на Най Харн Біч порадують їх автентичної тайською кухнею . Правда, і тут ви не знайдете гіпермаркетів або торгово-розважальних центрів.

пам'ятки

Пам'ятки на Най Харн Біч відсутні. Умовно до них можна зарахувати озеро поруч з узбережжям і розбитий навколо нього парк з невеликим буддистським храмом в традиційному тайському стилі.

Умовно до них можна зарахувати озеро поруч з узбережжям і розбитий навколо нього парк з невеликим буддистським храмом в традиційному тайському стилі

На північному березі бухти увагу туристів привертає вітрогенератор - єдиний на Пхукеті. Поруч з ним знаходиться оглядовий майданчик «Вітряк», до якої можна дістатися пішки, піднявшись по схилу пагорба. Подорож займе не більше півгодини. Бонусом буде відкривається на бухту вид. На майданчику є альтанка, де можна відпочити в тіні. Ще два оглядових майданчики є на південному березі. Одна ближче до пляжу, інша на мисі Промтеп (Phromthep Cape). Туди веде прибережне шосе. Між ними є крихітний пляж.

Між ними є крихітний пляж

У трьох кілометрах на схід від пляжу, біля села Рава, є центр фольклорного туризму. Це поселення так званих морських циган. Там працює рибний ринок, можна купити унікальні сувеніри.

Кращі готелі біля пляжу Най Харн Біч на Пхукеті

Готелі у пляжу Най Харн Біч недешеві. Вони знаходяться на північному березі бухти. Найближче до берега знаходяться All Seasons і The Royal Phuket Yacht Club. Але якщо перший має безпосередній вихід на пляж, то другий розташований над береговим обривом, по схилу пагорба. Трохи далі від узбережжя розташований Sunsuri Phuket, який володіє найбільшим басейном. Якщо вас цікавить бюджетне житло, то відразу за ставком починається селище Най Харн (туди від моря йти близько 15 хвилин). Там можна знайти дешевий гестхаус. А віддаленість від пляжу компенсує чималу кількість барів і ресторанів, магазинів і масажних салонів. Населений пункт цей тихий, переважають одно- та двоповерхові будівлі, машин небагато і людський штовханини на вулицях немає.

ПорадаПорада!

Пошукати та забронювати найбільш підходящий для вас готель можна на сайтах Hotellook.ru або RoomGuru.ru . Це два великих агрегатора, які співпрацюють з багатьма системами бронювання (Booking, Agoda, Ostrovok і ін.) І безпосередньо з власниками готелів.

Як дістатися до Най Харн Біч

Дістатися до пляжу Най Харн Біч можна декількома способами. Ми торкнемося лише три основні точки відправлення - це Пхукет Таун, аеропорт і інші пляжі.

З острівної столиці - Пхукет Тауна

Пляж знаходиться в двадцяти кілометрах на північний захід від Пхукет Тауна . Між селищем і метрополією організовані муніципальні автобусні маршрути. Автобусна станція знаходиться на вулиці Ранонг. Машина зупиняється під кожною пальмою, підбираючи попутних пасажирів. Тому настільки недалекі поїздки може зайняти години півтори. Довезуть вас до самого берега.

Якщо маєте в своєму розпорядженні заздалегідь взяли в оренду байк на Пхукеті або машину , То слідуйте по дорозі Chao Fan Tawan Tok (далека від берега) або Chao Fan Tawan Aok (вона коротше) до селища Калонг. Далі вам треба стежити за дорожніми покажчиками. Їхати треба спочатку по вулиці Wiset, а потім згорнути на Sai Yuan і рухатися в загальному напрямку на південний захід, стежачи, щоб озеро було зліва. Ви приїдете до готелю Sunsuri Phuket, від нього до моря близько кілометра.

З аеропорту Пхукет

Таксі або трансфер на Най Харн Біч - це найкращий спосіб доставки з аеропорту Пхукет , Адже шлях неблизький, близько п'ятдесяти кілометрів. Поїздка обійдеться від 900 бат, тому краще знайти собі попутників і поділити вартість на всіх. Водії мінівенів, які курсують до ката Біч , Зазвичай відмовляються від таких рейсів. Але ваша особиста чарівність і кілька десятків бат зверху можуть вирішити питання. Тільки не переплатите, адже від Ката до Най Харн їхати всього хвилин п'ятнадцять.

Спробуйте замовити трансфер до пляжу через сайт KiwiTaxi.ru . Суть цього сервісу така, що після здійснення замовлення, в призначений час вас буде чекати водій в аеропорту з табличкою в руках, на якій буде написано ваше ім'я великими літерами. Основні його переваги - це допомога з багажем, комфорт, швидкість, безпека, надання дитячого крісла. Мінус - дорогувато для однієї людини.

З інших пляжів - Ката, Патонг, Карона ...

Муніципальний транспорт між пляжів не курсує. Тому шукайте його самостійно. Можна знайти таксі , Сонгтео. Прибережне шосе виведе вас в потрібну точку. Від селища Ката в потрібному вам напрямку веде дорога Kata Sai Yuan Road.

Пляж Най Харн Біч на мапі Пхукета

Карта завантажується. Будь ласка зачекайте.

Пляж Най Харн 7.776160, 98.305707

Новости