Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пхукет

  1. Пхукет ДЛЯ ДІТЕЙ Острів Пхукет одним словом не описати - занадто неоднорідні його курорти. У Патонге...
  2. Відпочинок з дітьми
  3. Коли краще їхати
  4. Погода і клімат
  5. Температура води в морі
  6. харчування
  7. транспорт
  8. Чим зайнятися
  9. Звірі, птахи, риби, комахи
  10. Прогулянки та ігри на свіжому повітрі
  11. Аквапарк і інші активності
  12. Море і пляж
  13. Активний пляжний відпочинок
  14. Що подивитись
  15. Де Зупинити: райони та околиці
  16. Пхукет-Сіті
  17. Патонг
  18. Західне побережжя
  19. Південна край острова
  20. вибір готелю

Пхукет ДЛЯ ДІТЕЙ

Острів Пхукет одним словом не описати - занадто неоднорідні його курорти. У Патонге вирує нічне життя, в Пхукет-Сіті стікаються натовпи екскурсантів і любителів шопінгу, на пляжах Камала і Най-Янг відпочивають родини з малюками, по хвилях на пляжі Карон ковзають віндсерфери. Всі відпочиваючі шукають і знаходять тут щось своє.

З іншого боку, вибрати місце для сімейного відпочинку так, щоб не зрушити з місця, теж непросто. З гарного пляжу на півдні захочеться з'їздити в аквапарк на півночі, з тихого містечка на заході - в галасливий і незвичайний Пхукет-Сіті на сході. Пам'ятки і розваги розосереджені по всьому курортам Пхукета, так що приготуйтеся подорожувати по острову.

Про правильне часу для поїздки, про головних розвагах, про кращих курортах ви дізнаєтеся з нашої статті про відпочинок з дітьми на Пхукеті.

Пхукет на карті Таїланду

Пхукет - найбільший острів Таїланду, розташований у південно-західного узбережжя країни і омивається водами Андаманського моря Індійського океану. Місто Пхукет, або Пхукет-Сіті - столиця острова, але аж ніяк не центр курортного життя. Головні курорти Пхукета зосереджені на західному узбережжі.

Неважко знайти на карті, де знаходиться Пхукет: величезний острів, ніби ниточками, пов'язаний мостами з материковою частиною Таїланду. Це найпівденніший курортний регіон країни: поруч розташована тільки провінція Крабі, а решта туристичні міста знаходяться на сотні кілометрів на північ від.

Відпочинок з дітьми

Як могла б виглядати заповітна мрія? Наприклад, так: взимку, коли лютують морози, приїхати на Пхукет з дітьми - а там літо, там білі пляжі, прозоре море і свіжі фрукти з незвичними назвами. Так, таку мрію хочеться втілити в реальність, тим більше що подорож на Пхукет потрібно планувати саме на зиму. На чолі кута на острівному курорті коштує пляжний відпочинок.

Нескінченні піщані пляжі з пологим заходом в воду, тепле море, пальми уздовж берега - відпочинок на Пхукеті нагадує той самий «райську насолоду». Хорошим тоном вважається об'їздити всі тутешні пляжі і знайти кращий.

При цьому поняття «відпочити з дитиною» на цьому острові включає в себе не тільки сонячні ванни і купання в майже гарячому морі. На Пхукеті для дітей величезна кількість розваг - чудовий аквапарк, палац слонів, незвичайні музеї. Ми готові поручитися, що найбільша кількість Селфі ваша дитина зробить саме в музеї (якщо ви відвідаєте галерею оптичних ілюзій).

Ще один плюс Пхукета - його готелі. Багато з них орієнтовані на відпочинок з дітьми. Якщо ви збираєтеся приїхати з немовлям, в номері буде приготовлена ​​дитяче ліжечко. Якщо ви приїдете з дитиною постарше, він зможе проводити час в міні-клубі, на ігровому майданчику, в дитячій кімнаті.

При цьому відпочинок в Пхукеті вважається вельми недешевим - наприклад, в порівнянні з Паттайей. Однак при найближчому розгляді виявляється, що тут порівну дорогих і бюджетних готелів і ресторанів, причому якість обслуговування майже не залежить від ціни.

Коли краще їхати

Коли краще їхати на Пхукет? Відповідь порадує тих, хто не любить снігову, холодну зиму. На Пхукеті взимку тепло і сонячно, а дощів практично не буває.

Якщо хочеться втекти від снігу та морозів в країну вічного літа, до пляжів з білосніжним піском і теплим морем, то острів якнайкраще підійде для цього.

З листопада по квітень температура води і повітря тут така ж, як і влітку, але дощів і вітру немає, море чисте і спокійне, а задуха майже не відчувається. Потрібно сказати, що високий сезон в Пхукеті підходить не тільки для того, щоб ніжитися на пляжі.

Це відмінний час для екскурсій, для поїздок в джунглі, для вилазок на маленькі острови. Крім того, саме на цей час припадає кілька яскравих свят.

У листопаді на Пхукеті проходить свято світла «Лой Кратонг» і фестиваль прогулянок на човнах, в грудні - вітрильна регата за кубок короля, в квітні тайці відзначають новий рік, і в квітні ж влаштовується свято випуску черепах. Заходи це барвисті, урочисті, і зазвичай під час свят дітей чекають спеціальні розваги.

Зауважимо, що до відкриття сезону на Пхукеті майже в два рази виростають ціни на житло. Щоб не переплачувати, рекомендуємо заздалегідь забронювати номер в готелі або апартаменти.

Погода і клімат

Для початку факт, який зігріє душу все любителям жаркого літа: середньорічна температура на Пхукеті становить + 28 ° С. Це означає, що вдень повітря прогрівається до + 31-33 ° С, а вночі остигає до + 23-25 ​​° С. Причому така температура тримається на острові і в липні, і в січні.

Але ось що ще потрібно знати про клімат Пхукета: тут яскраво виражений сухий і вологий сезон. Затяжні дощі починаються в травні і тривають до жовтня. З листопада по квітень дощі теж бувають, але короткі, що не заважають відпочинку. Саме з цієї причини кращий відпочинок на Пхукеті з дітьми доводиться на зиму, коли ніщо не порушує плани туристів.

Незважаючи на те, що температура повітря на Пхукеті не змінюється протягом року, відчувається вона по-різному через зміни вологості повітря. Найнижча вологість встановлюється взимку, тому з немовлям на Пхукет добре приїжджати в період з грудня по березень. Навесні вологість зростає, і спека дошкуляє сильніше.

Курортний сезон на острові починається в листопаді. Хоча дощі в цьому місяці йдуть досить часто, відпустку на Пхукеті можна сміливо планувати на цей час: після півгодинного зливи визирає сонце, і від негоди не залишається і сліду.

Уже в грудні кількість опадів помітно скорочується, а з січня по квітень стоїть переважно сонячна погода - кращих умов для пляжного відпочинку з дитиною і не придумати.

Температура води в морі

Температура води на Пхукеті не змінюється цілий рік, коливаючись між + 27 ° С і + 29 ° С. Здається, при таких умовах можна купатися круглий рік. Але це не зовсім так.

  1. У сезон дощів море неспокійне. Через вітер піднімаються хвилі висотою 2-3 метри, що може порадувати тільки виндсерферов.
  2. З травня по жовтень біля берегів Пхукета виникають небезпечні підводні течії. Червоний прапор на пляжі - знак, що через сильну течію купатися не можна.
  3. Дощі роблять морську воду каламутною, а хвилі викидають на берег оберемки водоростей. Хоча пляжі в цей час прибирають кілька разів на день, купатися в каламутному морі не дуже хочеться.

І все ж на острові є місця, де можна купатися влітку. На північній і південній частині західного узбережжя (пляжі Най-Янг, Най-Харн) і на східному узбережжі (мис Панва) майже не буває вітру і шторму, і вода залишається чистою.

Але найкраще, звичайно, купатися взимку і в першій половині весни. Температура моря в цей час така, що з води вилазити не хочеться. Потрібно тільки враховувати розклад припливів і відливів, оскільки під час відливу море на Пхукеті йде далеко від берега. Найзручніше відпочивати на тих курортах, де відплив доводиться на ніч, наприклад, на пляжах Ката, Най-Янг, Банг-Тао.

харчування

Зазвичай в готелях Пхукета пропонують тільки сніданки, найчастіше по системі «шведський стіл». Це зручно, якщо ви відпочиваєте з дитиною, який вже перейшов на дорослу їжу. Оскільки в готелях готують в основному страви європейської кухні, з незнайомою їжею ваше чадо не зустрінеться.

Багато сімейні готелі пропонують дитяче меню. Але оскільки на загальному столі зазвичай є пластівці, каші, омлети, супи, тушковані овочі і свіжі фрукти, це не дуже важлива опція.

Також на Пхукеті є готелі, де можна і харчуватись в ресторані, і готувати самостійно. Зазвичай в цьому випадку поблизу розташований супермаркет або продуктовий ринок.

З дітьми також можна харчуватися не готелів. Оскільки Пхукет відвідує безліч іноземців, сфера обслуговування адаптована до перевагам європейців. Це стосується в тому числі і харчування - багато ресторанів пропонують відмінний вибір страв європейської кухні, тому пригощати дитини екзотичної їжею проти його бажання не доведеться. Але і тайська кухня, якщо попросити кухарі не приправляти її традиційними спеціями, цілком підійде для дитини.

транспорт

Засиджуватися в готелі на Пхукеті мало хто захоче: шкода упускати шанс покататися на слонах, з'їздити в джунглі або попустувати в аквапарку. Оскільки цікаві місця розосереджені по всьому острову, доведеться вдатися до послуг громадського транспорту на Пхукеті або взяти в оренду автомобіль.

За столиці острова курсують міські автобуси. Виглядають вони незвично: рожеві міні-вантажівки з лавками для пасажирів. Ні розкладу, ні позначених зупинок у них немає - побачивши на дорозі автобус, просто махніть йому рукою. Проїзд по Пхукет-Сіті коштує 15 ТНВ, стільки ж потрібно заплатити за квитки для дітей. Міські автобуси закінчують роботу о 19:00.

Для поїздок на віддалені пляжі можна скористатися синіми сонгтео - пікапами з двома лавками для пасажирів. Цей вид транспорту на Пхукеті комфортним не назвеш: графіка руху у нього немає, водій не рушить з місця, поки не набереться повний салон, рух закінчується о 18:00, а у вихідні сонгтео вже до обіду можуть припинити роботу. Проїзд в міжміських сонгтео залежить від відстані і обходиться в 40-60 ТНВ.

Комфортабельні біло-зелені автобуси курсують між Пхукет-Сіті і Патонг. У них є чіткий розклад руху: щогодини з 7:00 до 18:00.

Таксі на Пхукеті - дорогий вид транспорту. Ціни на проїзд встановлюють самі таксисти і не соромляться завищити їх, якщо вам потрібно дістатися до готелю з віддаленого пляжу, а сонгтео вже не ходять. За 10-кілометрову поїздку (наприклад, з Патонг в Карон) таксисти просять до 800 ТНВ, але наполегливий торг знизить цю ціну як мінімум удвічі.

Оскільки громадський транспорт на острові працює не дуже добре, для пересування по Пхукет найкраще взяти в оренду автомобіль - тоді можна об'їздити всі пляжі, всі визначні пам'ятки і не турбуватися про віддаленість магазинів і ринків.

На острові є міжнародні і місцеві компанії, які здають машини в оренду; в деяких з них говорять російською мовою. Важливо: за парковку в недозволеному місці покладається високий штраф.

Чим зайнятися

Відпочивати з дитиною на Пхукеті весело і цікаво: тут величезна кількість розваг для всієї родини. Активний відпочинок, спілкування з живою природою, прогулянки в парках, екскурсії на острови - проведіть час з дітьми так, як душа забажає.

Звірі, птахи, риби, комахи

Дітям будь-якого віку цікаво бувати в природних заповідниках, де за тваринами - жирафами, козулями, мавпами, тиграми, слонами - можна поспостерігати в природному середовищі існування або під час барвистих уявлень.

А катання на слоні, яке пропонують у Таїланді практично повсюдно, - саме по собі небувале пригода (кататися дозволяється з чотирирічного віку, але дітки молодшого віку можуть погодувати тварин).

Найбільший Палац слонів знаходиться на пляжі Камала-Біч - там розташований парк Phuket FantaSea . Крім грандіозного циркової вистави, ви побачите життя Таїланду в різні часи - в Фестивальній селі на території парку зібрані тайські будинки різних епох. Тут же величезний вибір каруселей, гойдалок та усіляких атракціонів.

Після великих тварин можна помилуватися маленькими комахами, відвідавши Сад метеликів в Пхукеті . У кількох залах, дійсно схожих на сад, пурхають сотні метеликів різного забарвлення і розміру.

Їх пропонують пригостити нектаром (коробочки з ним продаються тут же), проте довірливі метелики і без того злітаються до відвідувачів. Крім того, в Саду є виставка комах - жуків, бджіл, мурах, павуків, скорпіонів, богомолів.

Якщо виїхати за межі столиці острова, можна виявити ще кілька розваг. Наприклад, недалеко від міста Пхукета розташований парк птахів . Незважаючи на невеликі розміри парку, пернатих тут дуже багато, і майже всі - від папуг до голубів - мають строкате оперення. Не пропустіть шоу птахів, яке проходить тричі на день.

Ще одне місце для сімейного відпочинку на Пхукеті - зоопарк . Сюди приходять не стільки помилуватися тваринами у вольєрах, скільки побачити шоу за участю крокодилів, слонів і мавп.

На мисі Панва працює невеликий океанаріум , Де зібрані химерні мешканці морських глибин, від маленьких яскравих рибок-клоунів до грізних акул. А ось щоб побувати в національному парку Као Сок, потрібно від'їхати від Пхукета на 150 км. Але справа того варта: Као Сок - це джунглі, дикі і зміну неймовірної краси. Подорожувати крізь ліс можна тільки на слонах, які напрочуд граційно простують по вузькій стежині.

Доведеться, втім, визнати, що папугами, акулами і крокодилами можна здивувати хіба що дошкільнят. А що буде цікаво дитині, який вже побачив екзотики? Наберіться сміливості, щоб побувати з ним на зміїної фермі.

Отруйні королівські кобри і м'язисті пітони тут не лежать в тераріумах, а виступають на сцені. Тільки уявіть собі, що відчуває дресирувальник, коли дражнить кобру або намотує собі на шию удава.

Прогулянки та ігри на свіжому повітрі

Якою б не була погода, ви захочете погуляти з дитиною. Для цього рекомендуємо відправитися в парк Короля Рами IX в центрі Пхукет-Сіті. У тіні дерев ховаються чудові ігрові майданчики, а навколо парку розташоване озеро, в якому водяться величезні соми.

У дуже спекотні дні можна відмінно провести час в критому розважальному центрі для дітей на території молла Big C - там є батути, гімнастичний зал і механічні атракціони, а для дітей старшого віку - ремісничий центр.

Чудові враження залишаються після прогулянки по ботанічному саду. Він розділений на 30 частин, і прогулянка нагадує кругосвітню подорож: з англійського парку, засадженого з навмисною недбалістю, в парк французький - симетричний і вистрижену; з японського саду з пагодами і квітучими деревами в балийский сад з екзотичними рослинами.

Нарешті, можна відправитися на острови, що оточують Пхукет, але перед тим варто побувати в гаванях Royal Phuket Marina і Boat Lagoon Marina на східному узбережжі, щоб помилуватися човнами і яхтами.

Аквапарк і інші активності

єдиний аквапарк Пхукета Splash Jungle розташований на пляжі травня Као. Його атракціони перенесуть вас в Азію, Африку, Америку і навіть в Антарктиду. Для малюків є спеціальна дитяча зона, а для дорослих - лазня і SPA-салон.

Між пляжами Ката і Карон оселилися динозаври - розташований там Dino Park відтворює атмосферу Юрського періоду: пишна рослинність, вулкан і стародавні ящери, які не збираються вимирати.

Завершує враження місцевий ресторан, в якому замість обіднього столу - пень або камінь, а офіціанти виглядають як персонажі мультфільму про Флінтстоунів. Крім того, в парку є майданчик для міні-гольфу, де кожен удар супроводжується світло-звуковими ефектами.

Шанувальники екстриму оцінять Phuket Go-Kart Speedway and Offroad Fun Park в Кату - парк з картинг-треками різної складності, а також тарзанку Jungle Bungy Jump (Кату), де можна зробити стрибок з висоти 50 м. Змішані почуття (страх, захват, відчай, щастя) викликає і тарзанка Flying Hanuman. Хто такий Хануман і чому він літає, можна з'ясувати після катання.

Свій внесок у вирішення питання, чим зайнятися на Пхукеті з дитиною, вносять готелі. У їхньому арсеналі - безліч дитячих розваг, в тому числі нетипова для Таїланду анімація.

Море і пляж

Піщаних пляжів Пхукета підносять хвалу і турагентства, і самі туристи. Кращі пляжі острова розташовані на його західному узбережжі. Всі вони покриті дрібним білим пісочком, все тягнуться на кілька кілометрів, все ніжаться в прозорих хвилях Андаманського моря.

Найпопулярніший і жвавий пляж - Патонг (Patong Beach). Його плюси - готелі в першій лінії, розвинена інфраструктура, але тут же зосереджені всі гучні розваги, які більше підходять для активної молоді, ніж для сімейних пар з малюками.

Настільки ж фешенебелен пляж Банг-Тао (Bang Tao Beach), де знаходяться п'ятизіркові готелі, розкішні ресторани, SPA-салони. Місце для купання потрібно вибирати дуже уважно: на пляжі є ділянки з плавним заходом у воду і з різко знижується дном.

Одним з найбільш красивих вважається пляж Карон-Біч (Karon Beach). Готелів в першій лінії там немає - всі вони розташовані через дорогу, але на широкій набережній знаходиться багато затишних ресторанів і кафе, магазини, нічний ринок. У той же час галасливих розваг там немає.

Протилежність їм - пляжі Сурін (Surin Beach), Ката-Біч (Kata Beach) і Камала-Біч (Kamala Beach). При непоганий інфраструктурі вони набагато менш пафосно, ніж три попередні, що і приваблює сюди туристів, які люблять комфортний відпочинок на морі без зайвої претензійності. Ці пляжі особливо гарні для сімей з дітьми: рівне, плавно знижується дно - хороший майданчик для того, щоб навчити малюка триматися на воді і плавати.

Акваторію пляжу Най-Янг (Nai Yang Beach) захищають коралові рифи - море тут переважно тихе і чисте. Трехкилометровий пляж є частиною Морського національного парку, тому тиша на березі практично зведена в культ - ніяких скутерів тут немає, зате уздовж узбережжя прокладена доріжка для прогулянок.

Місця для відокремленого пляжного відпочинку на Пхукеті теж є. Якщо ви шукаєте спокою, насолодіться проведенням часу в бухті Най-Харн (Nai Harn Beach) або на мисі Панва (Cape Panwa) - це єдиний пляж на східному узбережжі. Інфраструктура тут розвинена слабо, але зате є можливість відпочити на практично порожньому мальовничому березі.

Вхід на всі пляжі Пхукета безкоштовний, плата вимагається лише за оренду лежаків.

Активний пляжний відпочинок

Коралові рифи біля берегів Пхукета і високі хвилі в сезон дощів роблять острів привабливим для дайверів і виндсерферов. Кращі споти для дайвінгу розташовані уздовж східного узбережжя Пхукета. Це і затонулий пором King Cruiser, і риф Shark Pоint, де мешкають леопардові акули, і Anemone Reef, населений різнокольоровими рибками.

Професіоналам радимо вибратися на Сіміланскіе острова, що в 110 км від Пхукета. Підводний світ біля берегів Сіміла - це лабіринт печер, різноманіття риб, але ще і сильні течії.

Якщо ви тільки починаєте навчання дайвінгу, хорошим місцем для перших занурень стане кораловий риф поруч з пляжем Ката.

Станції серфінгу працюють на багатьох пляжах. Досвідчені підкорювачі хвиль воліють Банг-Тао, новачкам рекомендуємо вчитися на пляжах Ката і Карон, де не буває високих хвиль.

Заради ще одного виду активного відпочинку - вейкбордингу - доведеться покинути пляж. Кабельний вейк-парк з різноманітними фігурами побудований в центрі острова. Поки професіонали трюкачат, новачки можуть пройти навчання: для них встановлена ​​окрема лебідка. Діти займаються в дитячій школі, і якщо вашій дитині вже виповнилося 6 років, він за кілька занять може перетворитися на справжнього вейкбордера.

Що подивитись

Чи не музеї ваблять туристів на Пхукет, а море і пляжі. Але якщо вам не хочеться відслідковувати боки на білому пісочку, можна з'їздити на екскурсії - цікаві місця для дітей на острові знайдуться. Ось кілька варіантів, що подивитися на Пхукеті під час сімейного відпочинку.

  1. Великий Будда. Біла статуя Будди на горі Накакед видно з різних куточків Пхукета. Віруючі приходять в храм біля підніжжя статуї, а екскурсанти піднімаються на оглядовий майданчик і торкаються до магічного гонгу в надії почути тихий дзвін.
  2. Національний музей. Це місце варто відвідати на Пхукеті з дитиною, щоб побачити нетуристичний Таїланд і дізнатися про історію та культуру острова. Цінні експонати у вітринах чергуються з побутовими сценками. Біля входу в музей коштують традиційні тайські хатини, човни, риболовецькі пристосування, а ще - речі, які виловили з моря після руйнівного цунамі 2004 року.
  3. Музей оптичних ілюзій . Якщо ви вже показували дитині фокуси з кривими лініями, які насправді рівні, можна зробити наступний крок - навчитися відрізняти 3D-картини від реальності. А для цього в музеї пропонують ... увійти в мальовниче полотно.
  4. Музей морських раковин . Якщо люди присвячують своє життя пошуку красивих черепашок, колекція виходить досить значною. Брати Патамакартхін 40 років розшукували по всьому світу дивовижні експонати - зараз в їх колекції близько 2000 морських раковин. Найбільший експонат важить 250 кг.
  5. Перлова ферма. Пройшли ті часи, коли ловці перлів ризикували життям в пошуках дорогоцінних перлин. Тепер сировину для дорогих прикрас вирощують на фермах, в тому числі і на островах поруч з Пхукет. Відвідайте перлову ферму під час відпочинку в Пхукеті з дітьми, щоб дізнатися, як вирощують перли, якої форми, розміру і кольору бувають перлини і як розробляється дизайн прикрас.
  6. Музей гірничої справи. Біло-рожевий особняк в Кату - це не резиденція знатної особи, а музей, присвячений видобутку олова на Пхукеті. У найцікавішої частини експозиції відтворено олов'яний рудник з восковими фігурами працівників. Інформації в музеї мало, тому рекомендуємо приєднатися до екскурсії або заздалегідь почитати про історію промислу.
  7. Храм мавп. У Таїланді багато буддійських храмів, але цей відрізняється тим, що захований у печері і уподобаний мавпами. Храм розташований на материковій частині, але їдуть туди, щоб погодувати приматів, а потім відправитися в печеру «Шлунок слона». Сюди поки не ломляться тисячі туристів, а тому під час екскурсії можна спокійно розглядати стіни печери і вгадувати в напливах вапняку фігури звірів і птахів.

Оскільки на той, що подивитися з дітьми в Пхукеті, додадуться ще й поїздки на острови, в аквапарк, в Палац слонів, відпочинок точно вийде нудним.

Де Зупинити: райони та околиці

Варіанти, де зупинитися на Пхукеті, дуже різноманітні - від розкішних вілл до скромних гестхаузе. Місця в гестхаузи навряд чи варто орендувати для самостійного відпочинку в Пхукеті з дітьми, а ось готелі, апартаменти і вілли підійдуть для проживання з дитиною.

Але перш ніж вибирати готель або апартаменти, потрібно визначитися, в якому з районів Пхукета найзручніше відпочивати.

Пхукет-Сіті

Столиця острова - місце цікаве, насичене пам'ятками, але дуже гучне. Тут багато готелів на першій береговій лінії, але так само багато дискотек і нічних клубів.

Патонг

Копія Пхукет-Сіті на західному узбережжі острова. Готелі першої лінії на пляжі Патонг можуть виявитися в центрі гучної нічного життя, що не підходить для відпочинку з дітьми. Особливо це стосується вулиці Бангла Роуд - це осередок розваг для дорослих, шум тут не змовкає і вночі. Відзначимо, що море на пляжі Патонг програє в чистоті іншим пляжам.

Західне побережжя

На відміну від Патонг, курортні селища в районі пляжів Сурін, Камала, Банг-Тао, Най-Янг, Карон, Ката позбавлені гучних розваг. Тут є невеликі магазини і аптеки, а до великих супермаркетів можна доїхати за 15-20 хвилин. Якщо ви розглядаєте, де краще з дітьми, зверніть увагу, що інфраструктура в Най-Янг практично не розвинена, тому за покупками, швидше за все, доведеться їздити далеко.

Південна край острова

Пляжі Най-Харн і Равай, а також мис Панва теж можна сміливо включити в список, де зупинитися в Пхукеті з дітьми. У цих місцях багато хороших готелів, досить розвинена інфраструктура і зовсім немає суєти. До того ж мис Панва розташований поруч з Пхукет, а значить, все розваги столиці будуть під боком.

вибір готелю

Багато готелів Пхукета підійдуть для відпочинку з дітьми, відмінність зазвичай складається тільки в обсязі послуг. У недорогих готелях послуги обмежуються наданням дитячого ліжечка, в більш солідних вам запропонують просторий номер, а дітям - маленький басейн, ігрову кімнату, міні-клуб.

На Пхукеті також є готелі з дитячою анімацією, правда, аніматори говорять англійською. Знайти сімейні готелі в околицях Пхукет-Сіті складно, оскільки майже всі вони розташовані на західному узбережжі. У будь-якому випадку уточніть, чи ж велика відстань від готелю до пляжу. Якщо збираєтеся зупинитися в готелі другий берегової лінії, з'ясуйте, чи є безкоштовний трансфер на пляж.

А що буде цікаво дитині, який вже побачив екзотики?

Новости