Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пафос Кіпр відгук

  1. Подорож на Кіпр в Пафос Це продовження розповіді, початок тут - На Кіпр самостійно Пафос Кіпр,...
  2. Пафос Кіпр, день 6-й, монастир Святого Неофіта (Saint Neophytos Monastery)
  3. Пафос Кіпр, день 7-й, Церква Святого Георгія (Agios Georgios) в Пейя (Peyia Villas Cyprus)
  4. Пафос Кіпр, день 8-й, велика церква святих безсрібників Косми і Даміана Пафос (Agioi Anargyroi Church)
  5. Пафос Кіпр, день 9-й, відпочинок, пробуємо Кіпрський Колокасі
  6. Пафос Кіпр, день 10-й, Лімасол
  7. Пафос Кіпр, день 11-й, гуляння уздовж Середземного моря
  8. Подорож на Кіпр, день 12-й, церква Святого Миколая Пафос
  9. Подорож на Кіпр, день 13-й, гарний готель
  10. Подорож на Кіпр, день 14-й, день переїзду з Пафосу до Ларнаки через Лімасол
  11. Подорож на Кіпр, день 15-й, виліт Ларнака - Москва

Подорож на Кіпр в Пафос

Це продовження розповіді, початок тут - На Кіпр самостійно

Пафос Кіпр, день 5-й, Кораловий затоку Пафосу або просто Корал-бей (Coral Bay Paphos)

Ранок середи чудове, блакитне небо, сонце, на небі НЕ хмарки. Щільно снідаємо що б не хотілося їсти до 3 годин, я з'їв кашку, сосиски з яєчнею і солодкою кукурудзою, все це посилив м'якими вафлями з джемом під кави з вершками, в загальному до подорожей готовий. Сьогодні їдемо оглядати Карал бий Пафосу на 615 автобусі (1,5 € квиток). Планували в цю поїздку ще подивитися зоопарк Пафосу, але ціна в 33 € на двох за вхід внесла корективи в наші плани і ми зоопарк виключили з наших планів. Виходимо в Coral Bay у магазинчиків і рухаємося в бік моря. Спустилися до пляжу, в море плавав всього 1 людина не російської національності. Ранок середи чудове, блакитне небо, сонце, на небі НЕ хмарки Пляж Корал-бей не великий, піщано - кам'янистий, зараз не сезон і його не чистять від водоростей. Стежка далі веде нас від пляжу на мис, повз готелю Thalassa Boutique Hotel and Spa На мисі розташований музей (Mycenaean settlement of Cyprus). Квитки в нього брати не стали, просто пройшли на мис і все оглянули в окрузі (включаючи і порожній музей). З мису відкривається вид на інший пляж при готелі Coral Beach Hotel and Resort і невеликий пірс з 5-ю маленькими човнами. У сезон бачиться мені тут стовпотворіння, а зараз гуляють всього кілька пар. Оглянули готель, посиділи на пірсі і пішли гуляти далі на наступний мис. На ньому розгорнулося будівництво чергового готелю або приватних будиночків. Метрів через 500 перед нами відкривається чудова картина мису з білими каменями (White Rocks, Cyprus), дуже гарне місце, рекомендую. Камені як застигла лава стікає вниз, і поруч печери. Відпочиваємо, фотографуємо цю красу. Дорога далі вздовж моря більше не йде, пішли по дорозі всередину острова Кіпр, повз плантації бананів. Хоч побачив як культивують банани, їх, як і фініки в Тунісі обертають в целофан що б вони швидше встигали. Дивно, їх тут тонни, а в магазині на Кіпрі їх продають майже за євро кілограм, вигідний мабуть бізнес. Далі ми побачили незнайоме нам рослина з круглими плодами, один плід розколов там дрібне насіння, що за рослина не знаю, пробувати не будемо. Добрішали до автобусної зупинки, там прокат квадроциклів, 4-х годинна поїздка на двох до бухти черепах (Lara Beach) коштує 75 €. Не в майбутній раз, сіли в 615 бас і в готель. У 15-30 були в готелі, цілий день на свіжому повітрі, на ногах, трохи втомилися, пора обідати і відпочивати, а також будувати плани на завтра.

Пафос Кіпр, день 6-й, монастир Святого Неофіта (Saint Neophytos Monastery)

Вчора подивився карту Пафосу (карти міст Кіпру видають безкоштовно, в туристичних центрах, готелях магазинчиків, дуже зручно), побачив на ній монастир і вирішили що до нього треба з'їздити. Тому сьогодні (четвер) о наших планах була поїздка до монастиря. Вчора подивився карту Пафосу (карти міст Кіпру видають безкоштовно, в туристичних центрах, готелях магазинчиків, дуже зручно), побачив на ній монастир і вирішили що до нього треба з'їздити Вранці дійшли до Каравели, так називається центральна автостанція Пафосу, хвилин 15 почекали, підійшов маленький автобус типу нашої маршрутки газелі, завантажилися в неї від сили чоловік 5 включаючи нас і ми поїхали. Маршрут №604 до села Тала весь час в гору, автобус хвацько петляв по серпантину уздовж приватних будиночків, іноді зупиняючись. Пейзаж дуже гарний, яскраве сонце, блакитне небо, далеко видно море, а ми їдемо уздовж приватних білих вил стоять в оточенні мандариново - лимонних дерев з дозрілими плодами. Хвилин за 20 ми піднялися до монастиря 12 століття в селі Тала, що в 10 км від Пафосу на висоті 412 метрів над рівнем моря. Стоянка для автомобілів порожня, та й взагалі народу навколо одиничні екземпляри. Монастир проте відкрито. Навколо все культурно, доріжки укладені каменем, хороший огляд округи сто стоять для відпочинку лавок. З задоволення гуляємо оглядаючи церкву, і сам монастир в горі. Красиві наскальні розписи церковної тематики. Звичайно він програє тому ж чинним Басарбовскому скельного монастиря в Болгарії , Але він теж хороший і у нього більше внутрішньої скельної розпису. Квиток один і для монастиря і для музею який розташований поруч з церквою. Оглянули і музей. Назад автобус йде тільки через 2 години, сюди вони рідко ходять. Вирішили прогулятися пішки, йти то з гори, а не в гору, легше. Асфальтова дорого вела нас в Талу, навколо відмінні в основному двоповерхові приватні вілли, з басейнами, гаражами, окремі будови навіть з ліфтами на 2-й поверх. Добротні вілли мають гарний вигляд на море з гори. Деякі продаються, одна з ціною 320 000 € причому не найкрутіша з тутешніх вил. Ходили з посмішкою міркували, так цю б ми прикупили, а ось ця не дуже подобається, ага з нашими доходами тільки про вілли і міркувати.

У селі Тала подивилися велику новоспоруджену церква поруч з древньою маленькою. Усередині майстри розписували стіни іконописом. З магазинчиків тут зустрілася одна лавочка і то з високими цінами на продукти, швидше за все місцеві на машинах спускаються з гірки і закуповуються в супермаркетах Пафосу. У селі Тала подивилися велику новоспоруджену церква поруч з древньою маленькою Ближче до моря росте місцевий волоський горіх, вже дозрів грунтовно, спробували, на смак трохи гірчить, толі перезріло, то чи сорт такий. Ось ми і на дорозі що веде від Пафосу в Корал-бей, сіли на автобус і приблизно через 6 зупинок були біля готелю. За сьогодні пройшли кілометрів десять.

Пафос Кіпр, день 7-й, Церква Святого Георгія (Agios Georgios) в Пейя (Peyia Villas Cyprus)

У п'ятницю вирішили дослідити море за Корал-бей, дісталися до магазинчиків Коралової бухти на 615 номері, потім пересіли на 616 номер автобуса, який вів водій, наш емігрант. Він покинув батьківщину в 18 років перебравшись спочатку до Греції, а потім на Кіпр, і живе тут уже 10 років. Каже середня зарплата на Кіпрі 1500-2000 €, мінімум 800, пенсія 400. Умовами задоволений, хоча говорить останнім часом стало все дорожче, проте кризи не помітив. У п'ятницю вирішили дослідити море за Корал-бей, дісталися до магазинчиків Коралової бухти на 615 номері, потім пересіли на 616 номер автобуса, який вів водій, наш емігрант За розмовами дісталися до церкви, кінцева зупинка якраз у церкві Agios Georgios. У церкві ні кого, крім заходять сюди туристів. Навколо пристойна вільна територія. Церква знаходиться на пагорбі, асфальтована дорога веде до невеликої пристані для човнів. Скелясте узбережжя розділене відвалився в море великим шматком суші. Куди насилу, але можна залізти по валунах. Навпаки в море пристойний такий високий острів Yeronissos. Через півгодини нас застала хмаринка з дощем, ми сховалися під навісом біля пристані. Дощик швидко пройшов, але вітер залишився. Пройшлися уздовж моря на південь узбережжя. Берег в основному скелі. Дорога назад був аналогічним, спочатку 616 бас потім 615, але вийшло трохи раніше у Lidl, прикупили продуктів і потопали в готель.

Пафос Кіпр, день 8-й, велика церква святих безсрібників Косми і Даміана Пафос (Agioi Anargyroi Church)

Вранці в суботу вирішили почати з огляду ще однієї нової пам'ятки Пафосу на Кіпрі - церква святих безсрібників Косми і Даміана, проте оглянути її змогли лише зовні, вона була закрита. Вранці в суботу вирішили почати з огляду ще однієї нової пам'ятки Пафосу на Кіпрі - церква святих безсрібників Косми і Даміана, проте оглянути її змогли лише зовні, вона була закрита Тоді повернули в центр міста, оглянемо місто. Недалеко від церкви заглянули на критий овочевий і фруктовий місцевий ринок "Райський сад" (O Kipos tis Edem, fruit market) на вулиці Елладос. За ринком шлях тримали в сторону центру, місцевий парк, як і центр міста весь в ремонті, парк малуватий, нам не сподобався, пішли в сторону ботанічного саду (побачили на мапі). Хтось явно погарячкував назвати це місце на карті ботанічним садом, там площа напевно з три сотки, посаджені кілька непоказних чагарників, зате красується гордий табличка що цей ботанічний сад профінансував Майкрософт, гроші явно просто "освоїли". На зворотному шляху храм Косьми і Даміана вже був відкритий і ми змогли побувати всередині. День пройшов в розслабленій прогулянці по місту.

Пафос Кіпр, день 9-й, відпочинок, пробуємо Кіпрський Колокасі

Воскресіння день відпочинку від великих прогулянок, сьогодні просто загоряти на пляжі біля маяка Lighthouse Beach. Воскресіння день відпочинку від великих прогулянок, сьогодні просто загоряти на пляжі біля маяка Lighthouse Beach А днем ​​пробуємо кіпрський колокасі (корінь Таро, так його звати в Європі). Він популярний тільки на Кіпрі, в Європі його витіснила картопля. Засмажили з картоплею, на мене так картопля все одно смачніше.

Пафос Кіпр, день 10-й, Лімасол

Понеділок присвятили огляду кіпрського міста Лімасол. Понеділок присвятили огляду кіпрського міста Лімасол О 9 ранку старт з автобусної зупинки Каравела, приблизно в 10 ми на місці. Вранці такий холодний вітер з моря, брр, то ми занадто легко одяглися. До 14 годин гуляли і знайомилися з містом Лімасола. Набережна у нього мабуть найкрасивіша серед Кіпрських міст.

Набережна у нього мабуть найкрасивіша серед Кіпрських міст

Пафос Кіпр, день 11-й, гуляння уздовж Середземного моря

Гуляли вздовж моря в праву сторону, до Lidl і далі, вітер прохолодний, але не такий, як був в Лімасолі, все ж Пафос тепліше містечко. Гуляли вздовж моря в праву сторону, до Lidl і далі, вітер прохолодний, але не такий, як був в Лімасолі, все ж Пафос тепліше містечко Трохи далі розгорнулася будівництво, і біля дороги побудували тимчасову будівлю для продажу аппараментов тут, все російською мовою. Заглянули з цікавості. Менеджер зрадів що хоч хтось заглянув, давай рекламувати об'єкт. А скільки мінімальна ціна апартаменти тут, поставив я питання, 800 000 € з легкістю відповів він. Підемо як ми далі гуляти, цікаво де вони зможуть знайти стільки євро мільйонерів, що б втюхати їм стільки об'єктів. Мабуть страшно далекі ми від мільйонерів. Увечері гуляли.

Подорож на Кіпр, день 12-й, церква Святого Миколая Пафос

Понеділок, гуляли в ліву сторону, уздовж моря дійшли до церкви Святого Миколая (St Nicholas Church Paphos) і далі до міського пляжу (Rikkos Beach), вітер і сонячно

Подорож на Кіпр, день 13-й, гарний готель

Сьогодні вирішили погуляти вздовж моря далі будівництва мільйонерів, дійшли до дуже красивого п'ятизіркового готелю King Evelthon Beach Hotel & Resort Нам він дуже сподобався, особливо праве його крило, коли з першого поверху виходиш з номера на балкон, а потім відразу пірнаєш в басейн. Басейни у ​​нього дуже великі і грамотно зроблені. Через те що тут практично немає заходу в моря (одну невелику лагуну не беру до уваги) вони зробили упор на якісних великих басейнах. Поруч з ним, трохи далі йдуть вілли Diamond Villas Симпатичні, в одну будується заглянули, прогулялися по трьох поверхах, здорово зроблені, зверху видно як в сусідської віллі працює молодий китаєць, молодець зміг купити собі таку красу.

Завтра переїжджаємо до Ларнаки, чому? Це мій невимушених прорахунок, справа в тому що у нас літак до Москви в суботу в 11-20, а кіпрські автобуси у вихідні ходять за скороченим графіком, я прикинув ми вранці ніяк не встигаємо, по-перше, прямого рейсу Пафос - Ларнака немає (вірніше є, але лише один в 16-00), а з пересадкою в Лімасолі ми не встигаємо. Можна було звичайно взяти вранці таксі, але це 100 € мінімум (дізнавався у кількох таксистів), або доїхати до Лімасола вранці і взяти звідти таксі, але з Лімасола Таксі - 50 €. Тому було вирішено хоч у нас в Пафосі і заброньований готель по суботу включно, переїхати до Ларнаки спокійно в п'ятницю, а в Ларнаці зняти готель на одну ніч бажано поруч з автобусом або аеропортом. Так що завтра переїжджаємо, треба збирати валізи.

Подорож на Кіпр, день 14-й, день переїзду з Пафосу до Ларнаки через Лімасол

Пятница, день переїзду, за розкладом подивився, найкращий час виїзду з Пафосу в Лімасол о 9 годині ранку, тому як в 10-30 автобус йде з Лімасола в Ларнаку, і з валізами не доведеться довго чекати. Пятница, день переїзду, за розкладом подивився, найкращий час виїзду з Пафосу в Лімасол о 9 годині ранку, тому як в 10-30 автобус йде з Лімасола в Ларнаку, і з валізами не доведеться довго чекати Так і вирішили, рано вранці снідаємо, збираємо речі і в 8-10 і починаємо растрясать сніданок на вулиці, рухаючись в гору з валізами. Як же не зручно розташована ця станція Каравелла в Пафосі млинець. За 40 хвилин ми таки дійшли до мети, завантажилися в автобус і поїхали. Вранці народу повно (вже не на роботу чи їздять), в Лімасолі навіть трафік, і ми їдемо довше звичайного. У 10-20 ми на зупинці Новий порт, пересідаємо тут же на автобус до Ларнаки і знову в дорогу. В принципі можна було пересісти і на зупинці Старий порт, але ми не знали де зупинка в Ларнаку (вона навпаки, тільки треба пройти метрів 50 в сторону Ларнаки на північний схід). Автобус йде уздовж набережної, там теж зупинки (де 30 місцевий маршрут). По місту ми їхали цілу годину, по трасі вже рухалися спритніше. У 11-30 ми в Ларнаці, далі рухаємося по набережній в сторону фортеці Medieval Fort, мечеті Djami Kebir Mosque і церкви Святого Лазаря в готель Святого Миколая, який ми зняли за 31 €, це St. George Rent Rooms На ресепшен нас попросили почекати до 14 годин (це у них в правилах було написано і на Booking.com ). Ок, залишили багаж і пішли гуляти, погода в цей день дощова, перший раз за два тижні і сьогодні помітно прохолодніше (щодо Пафосу градусів на 5). Дійшли до магазину з вкусняшками Zorpa (найсмачніший магазин на Кіпрі), купили різних солодких булочок. На зворотному шляху заглянули в церкву Святого Лазаря. Підійшов час і ми повернулися в готель. Номер затишний, невелика кухня оснащена всім необхідним, по ТБ тільки місцеві канали, але телек більш сучасний і читає з флешки авішние файли. Пообідали в номері і пішли гуляти, треба ж кинути монетки в море, традиція.

Подорож на Кіпр, день 15-й, виліт Ларнака - Москва

Вранці в суботу на вулиці плюс 2 градуси, але яскраве сонце, їхати навіть не хочеться. На солоному озері Ларнаки, який ми проїжджаємо на автобусі, повно рожевих фламінго, в січні їх значно більше ніж було в грудні. На стійці еміратів заважив валізи, зняли перевантаження (не більше 10 кг Перемога) і вирушили на реєстрацію, вилетіли з півгодинним запізненням, пізно літак прибув на Кіпр. Політ 3 години 40 хвилин, літак повний пасажирів. Москва зустріла нас густими хмарами, викликали таксі і до вечора були вдома. Будемо мріяти про нові подорожі.

Будемо мріяти про нові подорожі

Як то багато тут я букв в відкликання понаписував, добре якщо хоч комусь відгук буде корисний, тоді я не дарма писав. Залишайте коментарі внизу відкликання.

Повернення назад, до 1 частини
Відгук про першу поїздку на Кіпр, грудень 2016
Поїздка по Болгарії 2015
Відгук про поїздку в Дубай, ОАЕ, листопад 2014
Відгук про поїздку в Болгарію через Стамбул 2010
Завтра переїжджаємо до Ларнаки, чому?

Новости