Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

о.Хайнань | БілетівСВІТ

  1. Саньябей (Sanya Bay) Дадунхай (Dadonghai)
  2. О. ХАЙНАНЬ

Саньябей (Sanya Bay)

Дадунхай (Dadonghai)

Ялонбей (Yalong Bay)

О. ХАЙНАНЬ

ХАЙНАНЬ

Найпівденніша провінція Китаю. Більшість території суші провінції доводиться на однойменний острів - Хайнань. Острів знаходиться на південь від материкової китайської провінції Гуандун, і відділений від Гуандунського півострова Лейчжоу вузьким і неглибоким протокою Цюнчжоу. На захід через Тонкинский затока знаходиться В'єтнам. З півдня і сходу о.Хайнань омивається відкритим морем. Територія самого острова Хайнань становить близько 32 900 км2, що трохи більше площі такої країни, як Бельгія.

На величезній акваторії, що входить до складу провінції Хайнань, розкидано понад 300 малих і дрібних островів архіпелагів Саньша. В сумі площа суші цих островів складає лише 3% від даного показника всієї провінції, але площа акваторії перевищує розміри будь-якої європейської країни.

ПОГОДА НА Хайнань

Острів омивається водами Південно-Китайського моря, середньорічна температура повітря +24 градуси, води +26 градусів.

Сезоном тайфунів прийнято вважати серпень і вересень.

Про клімат на острові ходить багато чуток, постараємося більш вірогідно розповісти про кожен питанні, що виникає у туриста перед поїздкою.

Прийнято вважати, що літні місяці - це сезон тайфунів і дощів, насправді це не зовсім правда, так влітку є дощі, як ніяк це тропіки, але опади зазвичай бувають вночі, а з ранку вже й не видно було дощ або здалося, тому як виглядає сонце і все швидко висихає. Так само буває, що дощ може наздогнати в будь-який момент раптово, але так само раптово може і закінчитися і через 10-15 хвилин його як і не бувало. Трапляється і таке що по 2-3 тижні опади жодного разу не випадають, тому в те що дощі ллють не припиняючи, не варто вірити.

Тайфун, в перекладі з китайської означає "сильний вітер", цей сильний вітер супроводжується дощем. Триває вся стихія приблизно добу, потім розсіюються хмари і визирає сонце. Найчастіше тайфуни обрушаются на Філіппіни і якщо на цьому не зупиняються то йдуть прямо на В'єтнам. Хайнань же знаходиться в такому місці, що безпосередньо до острова вони доходять украй рідко. У китайців є своє пояснення цьому явищу - повір'я, що тайфуни стали обходити острів стороною, після того як була споруджена 108 метрова статуя богині Гуаньінь в Південно-Китайському морі.

Кажуть на Хайнані зима дуже холодна, чи дійсно холодна тропічна зима? Восени і взимку настає сухий сезон, в цей час повітря вже не такий вологий як влітку і навесні, а температура повітря опускається до +24 +26 градусів. Найнижча температура яка бувала в Санья +17 градусів вночі, це було пару раз за останні 5 років, в період кінця січня початок лютого, таке похолодання зазвичай настає перед китайським новим роком, який відзначається за місячним календарем.
«Не варто їхати на Хайнань влітку, що Ви там дуже жарко !!!» - так кажуть про літо люди, які ніколи не були на острові, на скільки це правда, чи варто вірити? Температура повітря влітку досягає + 32 + 34 градуси, вологість повітря порівняно висока. Довго знаходитися на сонці звичайно ж не легко, але в будь-якому випадку це краще, ніж на материку. Близькість моря, в якому завжди можна скупатися, свіже повітря і морський бриз істотно полегшують переносимість спеки. До того ж, в готелях, магазинах, автобусах і таксі, завжди працюють кондиціонери, а на кожному розі продаються холодні кокоси, сік яких чудово втамовує спрагу.

До того ж, в готелях, магазинах, автобусах і таксі, завжди працюють кондиціонери, а на кожному розі продаються холодні кокоси, сік яких чудово втамовує спрагу

ІСТОРІЯ ОСТРОВА

Найдавнішими мешканцями острова Хайнань є представники народності чи. Чи - нащадки давніх племен, які переселилися на Хайнань з материка між XXV і V тисячоліттями до нашої ери.
З початку нашої ери на Хайнань почали прибувати багато військові та цивільні піддані китайських імперій. Деякі - не по своїй волі. Він перебував далеко від основних культурних центрів Китаю і не облаштований острів вважався місцем заслання.

Протягом багатьох століть Хананом був одним з важливих пунктів «Морського шовкового шляху» - основного маршруту обміну товарами по морю між Китаєм і країнами Азії, Африки та Європи. Численні артефакти свідчать про інтенсивність торгівлі в ті часи, виставлені в експозиціях музеїв острова.

Природні багатства Хайнань, а також його стратегічне географічне розташування історично притягували до острову погляди іноземних загарбників. В кінці XIX століття острову загрожувала експансія французьких імперіалістів.

У 1939-1945 роках Хайнань був окупований японськими мілітаристами. Члени комуністичної партії і представники народності чи очолили партизанський рух проти загарбників. Близько третини чоловічого населення острова загинуло в цій запеклій національно-визвольній війні.

1 жовтня 1949 року в Пекіні була проголошена Китайська Народна республіка. Але ще більше півроку після цього Хайнань знаходився під контролем китайської «білої гвардії» (військ партії Гоміньдан).

У березні-травні 1950 року війська народно-визвольної армії Китаю за підтримки партизан повністю звільнили острів.

Історично Хайнань входив до складу материкових територіально-адміністративних одиниць, зокрема - провінції Гуандун. У 1906 році лідер китайської революції і майбутній перший президент Китаю Сунь Ятсен вперше запропонував виділити острів в окрему провінцію. Ця ідея була здійснена в 1988 році, коли Хайнань став найменшою провінцією КНР, але найбільшою особливою економічною зоною.

Сьогодні Хайнань впевнено перетворюється в один великий курорт і здравницю не тільки Всекитайського, а й світового масштабу. Недарма ми називаємо себе «міжнародним туристичним островом.

КУЛЬТУРА ОСТРОВА

Населення Хайнань на 2017 рік сотавляет 7500 000 млн чоловік.

Релігія: Буддизм, Мусульманство, Християнство

Державна мова - китайський, так само діалекти на яких говорять місцеві жителі.
Культура острова - колоритний сплав традицій та спадщини що населяють його народностей. Населення Хайнань за національною ознакою ділиться на:

ханьці,

Народності Лі і Мяо,
Чжуанци,

Також на Хайнані проживає невеликі діаспори малих національностей таких як хуей, танка і ін.

Кажуть на Хайнані зима дуже холодна, чи дійсно холодна тропічна зима?
» - так кажуть про літо люди, які ніколи не були на острові, на скільки це правда, чи варто вірити?

Новости