Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Наклуа Паттайя 2019. Наші відгуки

  1. Пляж Вонгамат Паттайя
  2. інфраструктура
  3. Пам'ятки. Що подивитися в Наклиа
  4. вечірній Наклуа

Де знайти дешевий тур? Гарячі тури шукайте на сайті Travelata . Цей пошуковик знаходить пропозиції від всіх російських туроператорів, сортуючи їх за ціною. Хочете дізнатися як знайти найвигідніший тур, прочитайте нашу статтю 7 правил покупки дешевих турів онлайн

Побувавши в Таїланді в 2018 році, ми прийшли до висновку, що район Наклуа це найоптимальніший варіант для відпочинку в Паттаї. Тут найчистіше в місті пляж Вонгамат, розвинена інфраструктура, зручні готелі і кондомінімумів, що стоять на березі моря. Тому в 2019 році, плануючи поїздку в Паттайї, ми знову вибрали кондо Sky Beach.

Тут завжди чистий пляж, немає проблем з магазинами, торговими центрами та іншими зручностями, що потрібні для комфортного проживання. Такі комфортні умови в Паттайя у нас були тільки в районі Наклуа.

У Наклуа Всі готелі та кондомінімумів, що знаходяться на першій лінії пляжу Вонгамат мають власний пляж. Точніше, вони примикають безпосередньо до берега і створюється враження, що він належить готелю, насправді пляжі в Паттайя муніципальні і відпочивати тут можуть усі бажаючі.

Точніше, вони примикають безпосередньо до берега і створюється враження, що він належить готелю, насправді пляжі в Паттайя муніципальні і відпочивати тут можуть усі бажаючі

Наклуа, пляж Вонгамат Як знайти і забронювати готель. Знайти вигідний і зручний варіант житла можна допомогою сервісів Hotellook і Roomguru , Сайти порівнюють ціни самих різних систем бронювання і знаходять кращу.

Пляж Вонгамат Паттайя

Прокинувшись в перший же ранок, ми пішли купатися в море. Вода дійсно виявилася чистою. Вона не була прозорою, як на островах, але не пінилась, не мала стороннього запаху, і в ній не плавав сміття як на центральних пляжах. Мене зрозуміє той, хто бачив все пляжі Паттайя. Серед тих, що купаються були і ті, хто живе тут постійно, що викликало ще більшу довіру до чистоти води.

Серед тих, що купаються були і ті, хто живе тут постійно, що викликало ще більшу довіру до чистоти води

Пляж дуже доглянутий, за ним добре стежать і щоранку чистять пісок від сміття та опалого листя. Зона для купання обгороджена поплавками, щоб не запливали човни та скутери.

До обіду рівень води високий, глибоко вже в трьох - п'яти метрах від берега. Після обіду починається відплив, вхід у воду стає плавним і глибина для плавання йде на кілька десятків метрів від кромки води.

Пляж небагатолюдний. До вулиці Паттайя-Наклуа, по якій ходить громадський транспорт приблизно 700 метрів, тому на Вонгамат приходять купатися в основному відпочиваючі з місцевих готелів. Як і всюди, по пляжу ходять торговці, що пропонують купити їжу, сувеніри та одяг. У кількох місцях розташувалися масажисти.

інфраструктура

На першій лінії пляжу Вонгамат знаходяться готелі, які є найкращими курортами міста. До них відноситься п'ятизірковий готель Центар Гранд Міраж, чотиризірковий Лонг бич Паттайя, Наклуа бич Паттайя. Кондомінімумів першої лінії Саранчол, Зіре, Скай бич, Норт поінт, Вонгамат тауер і інші за умовами проживання не поступаються дорогим готелям.

На вулиці, що проходить уздовж будівель першої лінії, через кожні 100 метрів зустрічаються міні маркети Фемелі березень, Один з них, навпаки кондо Норт Поінт, досить великий, в ньому є навіть фуд корт. Невеликі магазини 7/11 і Теско Лотус знаходяться ближче до готелю Лонг Біч.

Масажні салони на кожному кроці. Їх кількість зростає щороку, але ціни не знижуються. Тайський масаж можна зробити не тільки в салонах, але і прям на пляжі Вонгамат. Масажисти тут зайняли берегову смугу завдовжки не менше 300 м

Масажисти тут зайняли берегову смугу завдовжки не менше 300 м

Масажний салон на Наклуа. Масажний салон на Наклуа Масажний салон в районі Наклиа, Паттайя

Ближче до вечора уздовж вулиці шикуються макашніц, що пропонують досить різноманітну їжу, від млинців з фруктами до страв зі свіжих морепродуктів, яких привозять сюди в великих акваріумах.

Деякі торговці, як цей продавець смаженими тарганами, кониками та іншими комахами, влаштовують справжнє шоу для російських туристів.

Деякі торговці, як цей продавець смаженими тарганами, кониками та іншими комахами, влаштовують справжнє шоу для російських туристів

Макашніц з тарганами в Наклуа
Макашніц з тарганами в Наклуа   Макашніц з тарганами в Наклуа   Макашніц з тарганами в Наклуа
Макашніц з тарганами в Наклуа
Макашніц з тарганами в Наклуа

Відносно недалеко знаходяться великі торгові центри. До супермаркету Best Supermarket можна дійти пішки за 10-15 хвилин, до торгових центрів Теско Лотус і Централ Марина за 20 хвилин. До знаменитого рибного ринку Паттайї і ринку Наклуа, які знаходяться поруч, теж можна дійти пішки, але відстань вже побільше - близько 3 кілометрів, тому зручніше скористатися громадським транспортом.

Тук туки їздять по вулиці Наклуа-Паттайя, яка проходить уздовж узбережжя з півночі на південь до вулиці Північна. До 2017 року це була кінцева зупинка для громадського транспорту, що обслуговує район.

Сейчс в Наклиа працюють два маршрути номер 5 і 6. Обидва прокладені від північної точки Наклуа до самого центру Паттайї, де починається знаменита Волкінг стріт. Відстань до цієї точки від готелю Центар близько 4,5 км.

Проїжджаючи через розв'язку вулиць Наклуа, Північної і Другий вулиць, тук туки роблять петлю по Північній вулиці в сторону Сукхумвіт, трохи не доїжджаючи до великого торгового центру Теско Лотус.

Пам'ятки. Що подивитися в Наклиа

У Наклиа знаходиться головна визначна пам'ятка Паттайї - Храм Істини . Ця унікальна конструкція заввишки 105 метрів, виконана з дерева. Від пляжу Вонгамат до храму можна дістатися пішки, пройшовши всього близько двох кілометрів.

Також самостійно можна відвідати відому в Паттайя 3д галерею Арт Парадиз, що знаходиться по дорозі від пляжу Вонгамат до торгового центру Централ Марина. У цьому ж районі розташовані концертні зали кабаре трансвеститів Тіффані шоу і Алказар. Щоб самостійно відвідати парк мініатюр Міні Сіам потрібно дійти пішки до вулиці Сукхумвіт.

вечірній Наклуа

Увечері стає особливо людно в південній частині вулиці Наклуа, там де вона перетинається з Північної. Відкриваються бари, починають працювати численні сімейні кафе, нічні клуби.

Відкриваються бари, починають працювати численні сімейні кафе, нічні клуби

Тут, на відстані одного кілометра від пляжу Вонгамат відкрився величезний торгово-розважальний мега-комплекс Термінал 21 Паттайя, скорочено «Т21». Цей грандіозний проект вартістю 7 мільярдів батів вже змінив обличчя міста і, особливо район Наклиа.

Цей грандіозний проект вартістю 7 мільярдів батів вже змінив обличчя міста і, особливо район Наклиа

Торгово-розважальний центр Термінал 21 в Паттаї

Об'єкт винні бали здати в січні 2018 року, але будівництво затяглося. Торговий комплекс був відкритий лише в жовтні. Після відкриття Т21, інтерес туристів до цього району міста значно зріс. Навколо нового об'єкта відкрилося багато розважальних закладів і вечорами тут стало також багатолюдно, як і центрі міста на знаменитій Волкінг стріт.

Раніше вздовж паркану, що огороджує будівельний майданчик комплексу Т21 тягнулися ряди торговців картин. Тут ми бачили плакати з нацистською символікою, портрети Гітлера та інші артефакти фашистської Німеччини, які продавалися абсолютно відкрито.

Тут ми бачили плакати з нацистською символікою, портрети Гітлера та інші артефакти фашистської Німеччини, які продавалися абсолютно відкрито

Зараз на місці колишніх торгових рядів і довгого огорожі, що захищає будівництво, відкрився вид на прекрасний готель «Grande Centre Point Pattaya»

Зараз на місці колишніх торгових рядів і довгого огорожі, що захищає будівництво, відкрився вид на прекрасний готель «Grande Centre Point Pattaya»

Готель Гранд центр поінт Паттайя

Поки будувався торговий центр, навколо нього виросли як гриби величезні відкриті бари розміром 500 х 500 метрів. Блискуча ілюмінація закликає туристів словами "FOOD DRINK AND KISS", що в перекладі на звичний слов'янський означає «Булошная, Рюмошна і прастітутошная в одному вагоні». Увечері всі барні стійки зайняті, а вздовж алеї шикуються представники найдревнішої професії, зазивають проходять повз туристів.

Поруч з ТЦ Централ Марина, відразу за низкою барів величезний відкритий фуд корт, де пропонують страви з морепродуктів, а навпаки багатообіцяюча реклама пропонує боді масаж

Відпочиваючи другий рік поспіль в Паттайя, ми знову вибрали для проживання кондоминимум на пляжі Вонгамат в районі Наклуа і не пошкодували про це. За минулий рік район дуже сильно змінився в кращу сторону. Ми жили в тихому спокійному місці, під боком був відносно чистий пляж, де можна було купатися без побоювань. Все необхідне для гарного відпочинку було у нас в крокової доступності: магазини, торгові центри, найкращий в Паттайя рибний ринок, ресторани, кафе, бари, громадський транспорт. Читати далі

Новости