Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найкращі пляжі Лімассола

  1. Найбільш популярні пляжі Лімассола
  2. Пляж Дасуді (Dasoudi Beach)
  3. Пляж Акті Олімпіон (Akti Olympion Beach)
  4. Пляж Ледіс Майл (Lady's Mile)
  5. Мальовничий пляж Гавернорс (Governors Beach)
  6. Гарячі тури на Кіпр
  7. Пляж Піссурі (Pissouri Beach)
  8. Пляж Лоурес (Loures Beach) і пляж Санта Барбара (Santa Barbara Beach)
  9. Пляж Афродіта (Aphrodite Beach) і пляж Майамі (Miami Beach)
  10. Пляж Святого Георгія аламаннов (Alamanos Beach) і пляж Калімнос (Kalymnos Beach)
  11. Пляж Кастелла (Kastella Beach) і пляж Онісілос (Onisilos Beach)
  12. Пляж Аораті (Aoratoi Beach) і пляж Армонія (Armonia Beach)
  13. Пляж Парекклісія (Parekklesia Beach)
  14. Пляж Панагіес (Panagies Beach) і пляж Агия Варвара (Agia Varvara)
  15. Корисні посилання

Лімассол зустріне Вас ласкавим прозорим морем і прекрасними пляжами, де ви зможете оздоровитися і відмінно розважитися. Як і на всьому острові, багато пляжів Лімассола нагороджені престижним Блакитним Прапором ЄС за чистоту, велику інфраструктуру і безпеку. Пляжі Лімассола неширокі з темним вулканічним піском і хорошим пологим спуском в море. Для любителів тиші і самоти є маленькі мальовничі бухти.

Пляжі, як і всюди на Кіпрі, муніципальні, а тому абсолютно безкоштовні. Ви можете вільно відвідати будь-який пляж, навіть той, який буде у п'ятизіркового готелю. Платити потрібно тільки за парасольку і шезлонг, але є й інший економічний варіант. Купіть рогожу і засмагати на ній всю відпустку. Рогожа коштує 3 €, і придбати її можна в будь-якому магазинчику або кіоску. Так що запасайтеся косметикою для засмаги, купальними костюмами і вперед до сонця, моря і гарному настрою. Ось короткий огляд найбільш популярних пляжів Лімассола.

Найбільш популярні пляжі Лімассола

Пляж Дасуді (Dasoudi Beach)

Дасуді (Dasoudi Beach) - це півторакілометровий піщаний пляж, який розташований в центрі міста Дасуді (Dasoudi Beach) - це півторакілометровий піщаний пляж, який розташований в центрі міста. Він примітний ще й тим, що уздовж нього тягнеться сосново-евкаліптова гай. Місцеві називають його "пляж в лісі". Повітря тут навколо нагодований ароматом евкаліптів і сосен, з домішкою свіжого морського бризу. Дихається тут просто чудово, до того ж дерева створюють тінь, що приваблює сюди безліч туристів з дітьми. Вхід в море дуже пологий і зручний. На пляжі все в повному комплекті: лежаки, шезлонги, парасольки. Є так само душові, туалети та кабінки для переодягання.

Біля пляжу розташована велика автомобільна парковка, однойменна таверна з відмінним вибором найсвіжіших рибних і м'ясних страв. Кафе Дасуді складається з двох частин: це пляжний бар і літня тераса, які розділені між собою доріжкою. У барі можна посидіти і компанією під великим парасолькою і біля барної стійки і на подушках. Біля пляжу розташована велика автомобільна парковка, однойменна таверна з відмінним вибором найсвіжіших рибних і м'ясних страв Якщо ви хочете пообідати, то заходите в кафе. Офіціанти кажуть по-російськи і прекрасно обслуговують. Близько таверни знаходиться дитячий майданчик і зал ігрових автоматів. Якщо хочете просто перекусити або випити чогось холодного, то прямо на пляжі є міні-бар.

Уздовж узбережжя ви знайдете безліч сувенірних крамниць, таверн і барів. Любителі морських активних видів спорту так само не будуть нудьгувати. Катамарани, гідроцикли, банани, польоти на парашуті над морем і багато іншого. На пляжі є два майданчики для волейболу та різноманітні водні розваги. Неподалік від пляжу є Олімпійський басейн, де інструктори навчатимуть усіх охочих плавання. Вчать навіть малюків. До пляжу можна дістатися на автобусі №30. Ходить він часто, кожні 15 хвилин.

Пляж Акті Олімпіон (Akti Olympion Beach)

З Дасуді сусідить інший популярний пляж - Акти Олімпіон (Akti Olympion Beach) З Дасуді сусідить інший популярний пляж - Акти Олімпіон (Akti Olympion Beach). Він розташований поруч з зоопарком . Пляж також піщаний. Його вузька смужка простяглася між Парком скульптур і готелем Crowne Plaza Limassol. Це центральний міський пляж міста з гарною інфраструктурою. Поруч з пляжем є прогулянкові та велосипедні доріжки, велика автомобільна парковка. Навколо безліч ресторанів і кафе. До пляжу так само можна дістатися на автобусі. Цей пляж, в межах міста, підійде для відпочинку з дітьми, так як захід у воду дуже зручний і пологий, немає великих хвиль. На пляжі в сезон є черговий лікар, працюють рятувальники. На пляжі щодня перевіряється якість води і прибираються водорості і сміття. На пляжі так само працює безкоштовний Wi-Fi.

Пляж Ледіс Майл (Lady's Mile)

Найдовший пляж Кіпру знаходиться в Лімассолі і називається він Ледіс Майл (Lady's Mile), що в перекладі означає дамська миля Найдовший пляж Кіпру знаходиться в Лімассолі і називається він Ледіс Майл (Lady's Mile), що в перекладі означає "дамська миля". Галькові-піщана коса тягнеться на сім кілометрів від нового порту міста до військової англійської бази півострова Акротірі. Приблизно за кілометр від пляжу є солоне озеро і зимовий будинок для фламінго. Ледіс Майл вважається самим тихим пляжем Лімассола і тому популярний у сімейних пар з дітьми. Пляж прекрасно обладнаний всім необхідним для відпочинку. Є кафе, ресторани, дитячий майданчик. Тут маса активних видів спорту - парашут, яхтинг, дайвінг, картинг і так далі. Пляж нагороджений Блакитним прапором ЄС.

Мальовничий пляж Гавернорс (Governors Beach)

У 20 кілометрах від   Лімассола   , в напрямку   Ларнаки   , Є дивно мальовничий пляж -Гавернорс (Governors Beach), що означає Губернаторський У 20 кілометрах від Лімассола , в напрямку Ларнаки , Є дивно мальовничий пляж -Гавернорс (Governors Beach), що означає "Губернаторський". Своє ім'я пляж отримав завдяки англійському губернаторові, який любив бувати тут. Пляж піщаний з бухтами і затоками, які розділені ефектними білими скелями. Кругом розкидані зелені пагорби, де є туристичні стежки і можна здійснити прогулянку. Романтичні парочки і дайвери дуже люблять це місце. До того ж неподалік розташований кемпінг Калімнос. Так само популярний пляж і у сімейних пар з дітьми, так як в затоках дуже тепла і неглибока вода. На пляжі маса пересувних точок харчування, а в околицях безліч рибних таверн і ресторанів. Це місце підходить і для спокійних прогулянок на човні, а так само рибного лову. Пляж нагороджений Блакитним прапором ЄС і є дуже популярним місцем відпочинку у туристів, хоча і знаходиться на віддалі від туристичної зони.

Гарячі тури на Кіпр

Пляж Курион (Curium Beach)

Якщо ви захочете поєднати купання і пізнавальну екскурсію, то вирушайте на пляж під назвою Курион (Curium Beach) по іншому його ще називають пляж Епіськопі (Episkopi Beach), що в 20 кілометрах від Лімассола Якщо ви захочете поєднати купання і пізнавальну екскурсію, то вирушайте на пляж під назвою Курион (Curium Beach) по іншому його ще називають пляж Епіськопі (Episkopi Beach), що в 20 кілометрах від Лімассола. Знаходиться він поруч із стародавнім містом Курион, біля підніжжя скелі, на якій власне ви і зможете споглядати цю пам'ятку. Пляж розбитий на дві частини. Одна частина - це популярне місце відпочинку з дітьми. Пляж в цьому місці піщаний, вхід в море пологий і море неглибоке. Інфраструктура пляжу будується навколо ресторану Chirs Blue Beach Café. Відвідайте його обов'язково і спробуйте страви зі свіжої риби, яку ви самі оберете. Для дітей відмінний вибір морозива і смачний гранатовий фреш. Біля ресторану дві великі грунтові парковки і одна маленька асфальтована. У задній частині ресторану розташовані туалети, кабінки для переодягання та крани для миття ніг.

На пляжі дуже хороші шезлонги з м'якими матрацами. Пляж досить великий і місця вистачає всім. Інша частина пляжу - дика. Вітер тут дме постійно, величезні хвилі так і плещуть, а по сусідству знаходиться римський амфітеатр. Навколо скелі, з яких любителі екстриму, здійснюють польоти на дельтапланах, милуючись з висоти на цю приголомшливу панораму. Можна тут так само покататися на кайт-серфі.

Поблизу від пляжу знаходиться село Епіськопі , В якій можна відвідати музей міста Курион і побачити предмети, знайдені під час розкопок цього легендарного міста-держави. Якщо ви на машині , То вам так само легко буде дістатися до села Ерімі і відвідати Кіпрський музей вина, де знаходиться найкраща колекція кіпрських вин на острові. У музеї є і дегустаційний зал, де ви зможете спробувати не тільки вина і сік з винограду, але і національні страви . Ну а якщо якесь вино особливо вам сподобається, то можна його купити. Загалом якщо ви любитель історії, буйної природної стихії і красивих заходів, то Вам прямо на пляж Курион. Відмінний відпочинок, враження і незвичайно ефектні знімки вам забезпечені.

Пляж Піссурі (Pissouri Beach)

Якщо Ви любите спокій і самоту, то вирушайте в село Піссурі (Pissouri) на однойменний пляж Якщо Ви любите спокій і самоту, то вирушайте в село Піссурі (Pissouri) на однойменний пляж. Пляж розташований неподалік від Лімассола по трасі у напрямку до пафосу . Пляж лежить в бухті між мальовничих пагорбів і види навколо просто приголомшливі, а море дрібне, тепле і кришталево чисте. Пляж галькові-піщаний і хоча галька дрібна, засмагати краще на матраці або в шезлонгу. У цій місцевості люблять відпочивати самі кіпріоти зі своїми сім'ями, а це завжди підтверджує те, що вибір місця вдалий. До того ж якщо ви любитель дайвінгу, то прямо на пляжі професійні інструктори навчать вас азам це спорту і ви пірнете з аквалангом. Інфраструктура на пляжі чудова. Навколо безліч таверн, де подають смачні рибні страви, кіпрські національні делікатеси і чудове місцеве вино. Резюмуючи коротку розповідь про пляжі Піссурі: відмінно підходить для відпочинку з дітьми, любителям тиші і красивих пейзажів. Відпочинете просто чудово.

Пляж Лоурес (Loures Beach) і пляж Санта Барбара (Santa Barbara Beach)

Пляж Лоурес (Loures Beach) розташований в районі Агіос Тіхонас (Agios Tychon) Пляж Лоурес (Loures Beach) розташований в районі Агіос Тіхонас (Agios Tychon). Це відмінний піщано-гальковий пляж з розвиненою інфраструктурою і тут досить багатолюдно. Поруч з пляжем пункт прокату парасольок, лежаків, різного спортивного інвентарю для тих, хто любить водні розваги. Рятувальники на пляжі працюють справно. До пляжу можна дістатися і на велосипеді і і на автобусі. Недалеко від Лоурес є піщаний пляж Санта Барбара Santa (Barbara Beach). Тут не так багатолюдно, а поблизу на узбережжі лише кілька п'ятизіркових готелів. Пляж так само добре обладнаний, рятувальники працюють весь куплений в сезон. Поруч знаходиться одна з пам'яток Лімассола - руїни стародавнього міста держави Аматуса. Так що можна поєднати морський і пізнавальний відпочинок. І нижче короткий огляд інших більш-менш відомих пляжів міста.

Пляж Афродіта (Aphrodite Beach) і пляж Майамі (Miami Beach)

Відмінний невеликий піщаний пляж Афродіта (Aphrodite Beach) знаходиться в районі Агіос Тіхонас по сусідству з пляжем Лоурес Відмінний невеликий піщаний пляж Афродіта (Aphrodite Beach) знаходиться в районі Агіос Тіхонас по сусідству з пляжем Лоурес. Пляж протяжністю 200 метрів розташований біля п'ятизіркового готелю Four Seasons. Є готельний ділянку і загальнодоступний. Є прокат спортивного інвентарю, шезлонгів, парасольок, а рятувальники працюють протягом купального сезону з 10.00-17.00. Роздягальні, душові, туалет, лежаки, парасольки - все в комплекті. Пляж має кам'яний пірс. Інфраструктура навколо пляжу міська, так що магазини, кафе, бари буквально за крок. На самому пляжі так само є кафе. Пляж нагороджений Блакитним прапором за відмінний сервіс та чистоту. Дістатися до пляжу можна на будь-якому транспорті. У самому центрі Лімассола розташований невеликий піщаний пляж Майамі (Miami Beach). Цей пляжик, довжиною 300 метрів знаходиться біля готельного комплексу Crowne Plaza в оточенні барів, ресторанів і магазинів. Відмінна інфраструктура, є автостоянка, чергують рятувальники. На пляжі є кілька кафе. Нагороджений Блакитним прапором.

Пляж Святого Георгія аламаннов (Alamanos Beach) і пляж Калімнос (Kalymnos Beach)

Якщо звернути з траси Пендакмо (Pentakamo), то ви потрапите на пляж Святого Георгія аламаннов (Alamanos Beach) Якщо звернути з траси Пендакмо (Pentakamo), то ви потрапите на пляж Святого Георгія аламаннов (Alamanos Beach). Поруч розташований і однойменний монастир. Це тихий трав'янистий невеликий пляж, де є прибережний ресторан. А любителям попірнати сподобається скеляста географія цього місця. Пляж Калімнос (Kalymnos Beach) довжиною 200м. розташований в районі Пендакомоса. Це частина губернаторського пляжу, розташованого між скельними виступами. Пляж складається з дрібного сірого піску. На самому пляжі так само є бар і рибна таверна. До нього легко можна дістатися будь-яким транспортом, а поблизу маса кафе і магазинів. Близько пляжу зручне місце для кемпінгу, інфраструктура відмінна, а рятувальники працюють справно весь купальний сезон. Душі і туалет в наявності. Пляж нагороджений Блакитним прапором ЄС за сервіс, чистоту берега і прибережної води.

Пляж Кастелла (Kastella Beach) і пляж Онісілос (Onisilos Beach)

Вузький піщано-гальковий пляж Кастелла (Kastella Beach) довжиною 400 метрів розташований поруч з розкішними дорогими готелями в районі   Агіос Тіхонас Вузький піщано-гальковий пляж Кастелла (Kastella Beach) довжиною 400 метрів розташований поруч з розкішними дорогими готелями в районі Агіос Тіхонас . Дістатися до нього можна з легкістю на будь-якому транспорті. Є автомобільна стоянка. Інфраструктура добре розвинена, можна брати напрокат спортивний інвентар, вхід вільний. У купальний сезон чергують рятувальники. Поруч маса барів і ресторанів. На самому пляжі розташовано кілька ресторанів, кафе і барів. Пляж нагороджений Блакитним прапором.

Пляж Онісілос (Onisilos Beach) знаходиться поруч з готелем Poseidonia в туристичній зоні району Агіос Тіхонас. Це тихий піщано-гальковий пляж протяжністю півкілометра. Пісок на пляжі дрібний і білий, що дуже рідкісне явище для Лімассола. Інфраструктура пляжу відмінно розвинена, є парковка, працюють рятувальники. Дістатися можна на будь-якому виді транспорту. На пляжі розташований Центр парусного спорту, а також професійні майданчики для пляжного тенісу і волейболу. Пляж нагороджений Блакитним прапором за чистоту прибережних вод і інфраструктуру. Якість води тут контролюється весь купальний сезон Департаментом навколишнього середовища Республіки Кіпр . На пляжі є кафе, душі, туалет, кабінки для переодягання.

Пляж Аораті (Aoratoi Beach) і пляж Армонія (Armonia Beach)

Піщаний пляж Аораті (Aoratoi Beach) розташований поблизу села Піргос біля п'ятизіркового готелю Le Meridien Піщаний пляж Аораті (Aoratoi Beach) розташований поблизу села Піргос біля п'ятизіркового готелю Le Meridien. Цей пляж довжиною 200 м. З дрібним сірим вулканічним піском відділений від моря хвилерізами. Інраструктура пляжу відмінна, міська інфраструктура в крокової доступності, поруч є пункт прокату спортивного інвентарю. Працюють рятувальники, є автостоянка і готельний бар. Пляж нагороджений Блакитним прапором. Піщаний пляж Армонія (Armonia Beach) розташований в східній частині Лімассола в районі Агіос Тіхонас. Пляж обладнаний все необхідне: кабінками для перелдеванія, душами, туалетом, а так же легко доступний і має автомобільну парковку. Поруч знаходиться пункт прокату спортивного інвентарю. Рятувальники працюють весь купальний сезон з 10 до 17 годин. На пляжі є ресторан і кафе.

Пляж Парекклісія (Parekklesia Beach)

Один з найчистіших пляжів Лімассола - це Парекклісія (Parekklesia Beach) Один з найчистіших пляжів Лімассола - це Парекклісія (Parekklesia Beach). Цей симпатичний пляж, диною 400 метрів і шириною 300 метрів, знаходиться поблизу від марини Сан-Рафаель і відрізняється дуже м'яким дрібним піском. Море тут не глибоке і зазвичай спокійне, але трапляються дуже сильні хвилі, тому Парекклісію облюбували для тренувань кайт-серфери. Пляж оснащений всім необхідним: лежаками, парасольками, душами, кабінками для перевдягання, туалетом. У купальний сезон чергують рятувальники. Поруч є пункт прокату спортивного інвентарю. У крокової доступності розташовані бари, ресторани і магазини. На території самого пляжу є кілька барів і кафе. Пляж нагороджений Блакитним прапором ЄС.

Пляж Панагіес (Panagies Beach) і пляж Агия Варвара (Agia Varvara)

Невеликий піщаний пляж Панагіес (Panagies Beach) довжиною 400 метрів розташований на сході Лімассола у марини Сан-Рафаель Невеликий піщаний пляж Панагіес (Panagies Beach) довжиною 400 метрів розташований на сході Лімассола у марини Сан-Рафаель. Пляж відмінно оснащений все необхідне: лежаками, парасольками, кабінками для перевдягання, душем і туалетом. Можна взяти напрокат спорядження для водних видів спорту і дайвінгу. Весь купальний сезон на пляжі працюють рятувальники. Є своя парковка, кілька барів і кафе. Поблизу вся міська інфраструктура. Пляж нагороджений Блакитним прапором. Неподалік від стародавнього Аматуса розташований пляж Агия Варвара (Agia Varvara). Це піщано-гальковий пляж, який тягнеться на 9 миль і з'єднується з усіма пляжами Лімассола. Пляжна інфраструктура добре розвинена. Є своя парковка. Пляж нагороджений Блакитним Прапором.

Корисні посилання

Пляжі Лімассола на мапі

зберегти

Новости