Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі пляжі Паттайя - чи є чисті + фото та відео

  1. Пляж у готелю Адріатика
  2. Міський пляж Паттайя Біч (Pattaya Beach)
  3. Пляжі біля пагорба Пратамнак
  4. пляж Джомтьен
  5. пляж Наджомтье

У Паттайя, на відміну від Пхукеті, не варто гострої проблеми вибору кращого пляжу: просто тому, що вибирати тут ні з чого
У Паттайя, на відміну від Пхукеті, не варто гострої проблеми вибору кращого пляжу: просто тому, що вибирати тут ні з чого. Вся пляжна лінія Паттайї щільно забудована, і на кожному з пляжів є такий мінімальний сервіс, як наявність лежаків і бродять між ними торговці, що пропонують відпочивальникам придбати напої, закуски, сувеніри та багато іншого. Вартість оренди лежака в середньому знаходиться в межах 80-100 батів, і змінюється в залежності від його розташування. Природно, чим ближче до моря ви хочете розташуватися, тим дорожче вам доведеться заплатити за лежак.

Загальною і дуже гостро стоїть проблемою всіх пляжів Паттайї є їх велика забрудненість, яка поширюється не тільки на сушу, а й на морі. Так що, вирушаючи в Паттайї, будьте готові до того, що реальність цього курорту далека від білосніжного пісочку і небесно-блакитного моря, змальованих нам уявою.

Місцеві жителі, як, втім, і «підковані» краще інших туристи, вважаю за краще відпочивати не на сумовитих паттайському пляжах, а на узбережжі розташованого в безпосередній близькості острова Ко Лан , Де ще збереглися досить привабливі для цінителів пляжного відпочинку місця з чистою водою. Ті ж, хто не бажає заради кожного походу на пляж здійснювати нехай і короткий, але все-таки подорожі, надходять ще практичніше, їдучи відразу на кілька днів на острови Ко Тау і Ко Чанг, де крім вельми пристойних пляжів відпочивальникам надається можливість зняти недорогий затишний будиночок.

Пляж у готелю Адріатика

Пляж у готелю Адріатика

Якщо ж у вас немає бажання залишати Паттайї заради водно-сонячних процедур, то для цілком стерпного відпочинку вам підійде пляж, розташований неподалік від готелю Адріатика. Пляж цей розташований в центрі, завдяки чому до нього легко дістатися, плюс до всього поблизу від нього є магазин. До речі, на цьому пляжі дуже зручний захід у воду, і приємні враження можуть бути затьмарені, мабуть, тільки лише його велелюддям. Особливості розташування пляжу є причиною практично постійних вітрів на його території, що зробило його одним з найулюбленіших в Паттайя місць зборів виндсерферов. Особливо багато їх тут збирається взимку, в січні-лютому.

Міський пляж Паттайя Біч (Pattaya Beach)

Міський пляж Паттайя Біч (Pattaya Beach)

Самим же жвавим пляжем Паттайї є Міський пляж, Pattaya Beach. Мабуть, його можна порівняти за популярністю в бразильським Copacabana, де відпочивають не тільки туристи. Міський же пляж простягнувся між Волкінг стріт і Північної. Незважаючи на жвавість, наявність практично всіх існуючих водних розваг і щільні ряди шезлонгів з парасольками, це пляж аж ніяк не є місцем, куди хочеться повертатися знову і знову. Однак він здорово виручає як городян, так і прибулих на відпочинок в Паттайї туристів в ситуації, коли неймовірно хочеться сховатися про спеку у воді, а спеціально їхати кудись на пляж немає бажання. До переваг цього пляжу можна віднести його близькість до готелів, кафе і магазинам.

Основний пляж Паттайя за своєю формою нагадує трикілометровий півмісяць, який потопає у свіжій тропічної зелені. Північне узбережжя пляжу здивує багатьох відвідувачів своєю спокійним і розміреним життям. У цьому районі розташовані готелі, які за час всього існування довели всім свою популярність як у росіян, так і в іноземців.

Пляжі біля пагорба Пратамнак

Холм Пратамнак, на якому розташовано безліч місць для купання, не має суцільної лінії пляжів, тому місця для купання прийнято умовно розділяти на різні куточки. Хоча, по суті, всі вони мало відрізняються один від іншого. Сюди ж відноситься вже згаданий нами пляж біля готелю Адріатика, а так же пляж, розташований біля готелю Паттайя Парк. До речі кажучи, саме цей пляж особливо популярний у наших співвітчизників, які приїхали сюди на відпочинок. Тут багато різноманітних водних розваг, а для тих, хто вважає за краще активність на твердій землі, висить волейбольна сітка. Зовсім поруч розташувався відкритий пляж готелю Козі Біч, який може похвалитися близькістю до магазинів і різноманітним ресторанчиках.

Пляж, що відноситься до готелю Роял Кліфф, дуже чистий і зручний, проте, він є закритим, тому допуск туди можна отримати тільки безпосередньо через готель. Зате тут можна відпочити не тільки від тісноти відкритих пляжів, але і від настирливих торговців.

пляж Джомтьен

пляж Джомтьен

Мабуть, дещо менш населений туристами, ніж всі перераховані нами пляжі пагорба Пратамнак, але нітрохи не менш гарний пляж Джомтьєн . У цього пляжу є одна характерна особливість: чим далі просувається від початку пляжу, тим бідніше стає його інфраструктура. Джомтьєн має багато спільного з Міським пляжем, з тією лише різницею, що тут значно чистіше. У Паттайя - це тепле море, піщаний берег і яскраве сонце. Наприклад, недалеко від центру розташований невинно чистий пляж, що протягнувся на шість кілометрів, - Джомтьєн Біч. Це місце чудово підходить для тихого сімейного відпочинку і вечірніх романтичних прогулянок під місяцем. На території пляжу розташовані готелі, які надають свої послуги за порівняно недорогі ціни.

пляж Наджомтье

Пляж Наджомтье є лаконічним продовженням Джонт. Купатися тут не дуже зручно, оскільки берегова пляжна зона дуже вузька, а берег обривистий і скелястий. В основному тут розташовуються кафе, з яких можна насолодитися чудовим видом.

Північні пляжі найбільш популярні серед жителів і частих гостей Паттайї, оскільки вони відрізняються порівняльної чистотою
Північні пляжі найбільш популярні серед жителів і частих гостей Паттайї, оскільки вони відрізняються порівняльної чистотою. Велика частина з цих пляжів належить готелям, тому цільної інфраструктури тут не існує як такої. Зате пляжі нічим не обгороджені і за вхід на них ні з кого не вимагають плати.

Розваги і шопінг на пляжах Паттайї

Любителів шопінгу пляжі Паттайя порадують достатком магазинчиків і торгових лавок, які пропонують найрізноманітнішу сувенірну продукцію, і працюють до пізнього вечора. Самим веселим місцем в Таїланді вважають пляжі, розташовані в центральній частині острова Паттайя. Багато туристів називають їх «центром розваг» на будь-який смак. Магазини та бутіки, ресторани і затишні кафе простяглися вздовж всієї берегової лінії пляжу. Для комфортного відпочинку відвідувачів тут всюди розміщені шезлонги і парасольки. Тим, хто віддає перевагу активному відпочинку, на пляжі існує величезна безліч водних розваг - банан, парашут, серфінг і багато інших.
Любителів шопінгу пляжі Паттайя порадують достатком магазинчиків і торгових лавок, які пропонують найрізноманітнішу сувенірну продукцію, і працюють до пізнього вечора
Нічне життя Центральної Паттайї проходить досить бурхливо: нічні бари, дискотеки та розважальні програми. Ця частина острова більше підійде для тих, кому необхідний драйв, ніж сімейним парам з маленькими дітьми. Південна Паттайя - це ідеальне місце для дорослих: сюди приїжджають для відвідування розважальних закладів та магазинів.

Паттайя - це душа і серце Таїланду, зосередження стилю і багатовікових традицій країни. Тут можна знайти готелі на будь-який смак, починаючи від 5 зірковий комплексів і закінчуючи приватним сектором.

Паттайя - одне з найдешевших місць відпочинку на всій землі. У перекладі «Паттайя» - це «вітер, який дме з південного заходу на північний схід, коли починається сезон дощів». Зовсім недавно це була лише маленька рибальське село, розташована на березі Сіамської затоки. Але після тридцяти років розвитку і перетворення, вона перетворилася в чудовий туристичний рай, в якому є всі умови для прекрасного відпочинку і незабутніх вражень. Паттайя знаменита у всьому світі своїми сприятливими природними умовами: свіжий морський вітерець, мало жаркий клімат, золотий пісок, високі пальми, блакитний океан, чисте повітря ... Список можна продовжувати до нескінченності.

Відпочинок в Паттайя - це понад 200 висококласних готелів, від найдешевших до фешенебельних; безліч ресторанів, що пропонують найрізноманітніші страви; чудова індустрія розваг; особлива атмосфера радості і веселощів, дружелюбності і гостинності. Так само вона пропонує своїм туристам великий вибір різних видів спорту: теніс, кінний спорт, гольф, підводне плавання, водні лижі, катання на скутері, і навіть риболовля. Для сімейних пар з дітьми Паттайя пропонує водні парки, відкриті зоопарки з численними тваринами, і парк міні-копій найзнаменитіших споруд всього світу.

Якщо Ви захочете відпочити від міської метушні, то можете відвідати готелі Паттайя, які подарують відчуття умиротворення і комфорту. Вам будуть представлені послуги гідів, які супроводжують і аніматорів, а так же багатий вибір всіляких розваг і корисних екскурсій. Високий рівень обслуговування в готелях цього курорту легко поєднується з гостинністю і добродушністю їх персоналу.

Але все - таки головними визначними пам'ятками Паттайї були, є і залишаються його пляжі. Приїхавши до Таїланду, неодмінно побувайте в Паттайя - це живий і гучний курорт, що купається в атмосфері веселощів, радості і бесшабашності.Она вразить будь-якого, хто опиниться в цьому чудовому місці.

Вас про давно вабив і притягував казковий Таїланд, і ось, нарешті - довгоочікуваних відпочинок і путівка в цю країну придбана. Це хороше рішення, адже побувавши в Таїланді, Ви побачите всю красу Азії в найкращому світлі. Шикарний відпочинок в Паттайя залишить у Вашій пам'яті приємні і хвилюючі спогади.

Новости