Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дідім

  1. храм Аполлона
  2. священна дорога
  3. Античний місто Мілетус
  4. Античний місто Прієн

Розваг тут досить багато, як для дорослих, так і для дітей - клуби, дискотеки (наприклад, «Медуза»), ресторани, бари ( «Mask club», «Бар-сад», «Алі-бар»), магазини, Місяць -парк, аквапарк і багато іншого. Є дитячі міні-клуби, анімація.

Є дитячі міні-клуби, анімація

У самому місті і поряд з ним можна ознайомитися з древньою історією і культурою. Відвідайте головні визначні пам'ятки Дидима:

  • храм Аполлона,
  • античні міста Мілетус і Прієн,
  • священну дорогу.

храм Аполлона

Вперше храм Аполлона був споруджений приблизно в 20 столітті до н.е., а в останній раз його відновлювали в 3 столітті до н.е. Тут знаходився віщун і люди ходили дізнаватися до нього майбутнє і свою долю. Крім цього, тут приносили жертви богам і очищали душу різними ритуалами. Загальна площа становила 5000 кв.м. Довжина храму була близько 60 метрів і його підтримували 122 колони. На жаль, до теперішнього часу добре збереглося лише кілька. Крім цього, тут можна побачити залишки статуй, стін, стародавнього фонтану і жертовного вівтаря.

Храм Аполлона в Дидиме був повністю зруйнований персами в 494 до н.е., його скарби були розграбовані, а головну статую забрали в Екбатан.

Також тут можна побачити голову Медузи, оповиту зміями. Вона уособлює собою стародавні легенди і взаємини Богів і людей.

священна дорога

Священна дорога веде від храму Аполлона до храму Артеміди, який був зведений в Мілетусе. Піша прогулянка по ній в минулому займала близько 4 днів. По обидва боки цієї цегляної дороги знаходилися численні статуї, в тому числі і знамениті мармурові статуї сидячих Бранхідов. Тепер вони є безцінними експонатами численних музеїв, один з яких знаходиться в Мілетусе.

Античний місто Мілетус

Руїни Мілетуса знаходяться відносно близько до Дідіму, тому обов'язково варто відвідати це місце. Місто датується 3500 - 3000 до н.е. Це був великий центр філософії та інших найважливіших наук того часу. Тут викладали такі вчені, як Талес, Анаксимандр і Анаксіменес. В даний час тут можна побачити добре зберігся амфітеатр та інші руїни.

Античний місто Прієн

Знаходиться біля підніжжя пагорба Микале, в 10 км на північ від Меандера. Це один з дванадцяти найбільш відомих античних міст малої Азії. Тут добре зберігся Акрополь, історія якого сягає в 4 століття до н.е.

Новости