Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

дядечко Сем

Міртл Біч

У кожного народу напевно складається якесь своє поняття про проведення відпочинку, канікул, відпустки влітку. У багатьох гумористичних передачах завжди з гумором підходять до російським туристам і до того, як вони представляють країну на куротах; висміюється наша любов шикарно і розмашисто проводити і святкувати будь-яку поїздку закордон. Також іноді наводиться порівняння з американцями, які, навпаки, досить-таки тихо проводять свої відпустки і вважають за краще просто мирно десь повалятися на пісочку і відпочити від навалилися проблем. Як я вже і описував в попередньому пості, один з приклад таких тихих, маленьких курортних містечок це Морхед Сіті, де люди спокійно можуть усамітнитися і відпочити. Але існують в США і контрастні цьому місту курорти, куди дійсно з'їжджається вся країна на літо, на канікули, на відпустки. Так, Американці іноді все таки вибираються за межі США: Карибські острови, Домінікана або Канкун і Акапулько поруч а Мексиці, але все ж Американці вважають за краще відпочивати недалеко у себе на батьківщині, щоб географія США і велика Побережна линяючи дозволяє американцям відпочивати, не виїжджаючи нікуди з країни. Так ось крім відомого Майамі, куди найчастіше у основному приїжджають іноземні туристи, є ще кілька "Гарячих" точок, куди з'їжджаються всі. Це місце-Міртл Біч, штат Південна Кароліна.

У Міртл Біч є буквално все що потрібно людині для повноцінного відпочинку, легального і нелегального, що вже приховувати. Місто буквально напханий шикарними барами, кращими нічними клубами, величезними кінотеатрами, дорогими ресторанами, прекрасними театрами і іншим іншим. Всі буквально миготить перед очима, і єдине питання, яке тільки може виникнути - це з чого взагалі начать.Глаза дійсно розбігаються.

Міртл Біч   У кожного народу напевно складається якесь своє поняття про проведення відпочинку, канікул, відпустки влітку

Територія Міртл Біч була незаселеною до початку XX століття. Як і багато міст США з побудовою залізниці місто стало швидко розвиватися, а така природна краса околиць відразу привернула американців. До 20 років XX століття сюди з'їхалося безліч бізнесменів і інвесторів, і по суті справи відразу стало зрозуміло, що це місто стане ні чим іншим крім як величезного туристичного центру. Так і сталося: територія стрімко росла і розвивалася в 30-і 40е року, а вже в 1957 році Міртл Біч був офіційно оформлений як місто. Свою назву місто бере з-за великої кількості однойменних чагарників, що ростуть на території міста. Міртл Біч- це дуже важлива частина Південної Кароліни, в першу чергу з економічної точки зренія.Штат Південна Кароліна є одним з найбідніших штатів у всьому США. Історично Південна Кароліна (як і весь Південь США) була практично вся зруйнована під час громадянської війни, коли конфедератскіе штати зазнали поразки. Багато часу знадобилося на реконструкцію і відновлення. Багато Південні Штати такі як Вірджинія, Техас і Флорида видерлися і стали процвітати, в той час як Південна Кароліна повільно тонула в злиднях. Коли то в штаті процвітала текстильна промисловість, але з приходом технологічного прогресу і переїзду безлічі заводів і фабрик в Азію виробництво впало. У порівнянні зі своєю північною сестрою Північною Кароліною (воювала, до речі, на стороні мешканців півночі, хоч і знаходиться географічно на Півдні), цей штат є набагато беднее.Поетому величезний потік туристів в Міртл Біч і сооствественно інвестицій ґрунтовно допомагає економіці штату.

Міртл Біч - дійсно місто для туристів. Тут є все, що притаманне будь-якому туристичному місту: це переважна кількість людей, які природно родом не з Міртл Бича, шум на вулицях, свобода вдач, наркотики, величезна кількість реклами, що здається в оренду житла, на кошти від яких багато корінних жителів і існують. Та й взагалі поняття корінного жителя тут як такого немає. В основному жителі Міртл Біч-це приїжджі люди похилого віку з великих північних міст типу Детройта або Чикаго. Якщо порахувати скільки в цьому місті готелів, то реально можна збитися з ліку. Уздовж узбережжя далеко за горизонт впирається величезна лінія готелів.

У місті велика кількість визначних пам'яток. Описати їх усіх неможливо, але головні з них-це величезний парк розваг Family Kingdom Amusement Park з безліччю різних атракціонів, величезний аквапарк Міртл Уейвс, музично-тематичний парк Фрістайл з великим колічетсво шоу, виступів, тематичних концертів, лазерних шоу, фейерверков.Міртл Біч це також місто для сімейного

відпочинку. У місті побудовані гарні сади, парки, зоопарки, дитячі музеї та майданчики для мінігольфу. Останнього зі списку так взагалі просто нелічену кількість. Так як гольф-це дороге задоволення, та й не всі можуть нормально навчитися в нього грати, то американці придумали гру мінігольф, в якій окремі учасники змагаються, заганяючи маленький м'ячик в спеціальні лунки ударами ключок. Хто за меншу кількість ударів зажене м'ячик, той і виграв. У Міртл Біч ці самі майданчики побудовані з різною тематикою, починаючи з величезного замку з драконом, де відбуваються ігри, закінчуючи гігантською піратської човном з пушкамі.Очень розмашисто, весело і вражаюче, а найголовніше діти завжди буде задоволені.
Міртл Біч стало популярним місцем для іноземних студентів, які приїжджають за програмою Work and Travel USA (Працюй і Подорожуй). Програма триває близько п'яти місяців, чотири місяці студенти третього і четвертих курсів працюють, а один місяць можуть вільно подорожувати по країні на зароблені кошти. Таким чином відбувається культурний обмін. У студентів з'являється шанс пожити в США і познайомиться з країною, одночасно працюючи і вносячи свою лепту в економіку країни, а потім подорожувати на зароблені гроші, набираючи масу вражень, практику англійської мови і купу досвіду. Теплий клімат, наявність океану і маса розваг і приваблює молодь.

Дістатися до Міртл Біч можна безпосередньо літаком або з довколишніх великих міст. Від Шарлота Північної Кароліни за 3 години на машині 3 години від столиці Південної Кароліни - Коламбія або 2 години від Чарльстона. Проїжджаючи на машині через Південну Кароліну, можна побачити торговців кавунів і абрикосів на дорозі, так як обидві Кароліни, як Північна, так і Південна славляться своїми фруктами.

Новости