Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бентота (Шрі-Ланка) - пляжі, відгуки, готелі, погода

  1. Погода в Бентоте
  2. Карта курортів і пляжів Шрі-Ланки
  3. Ціни на відпочинок в Бентоте
  4. Готелі Бентоти на Шрі-Ланці
  5. Екскурсії та розваги в Бентоте
  6. Відгуки туристів про відпочинок в Бентоте - 2018

Шукаєте місце для відпустки у теплого моря? Відправляйтеся в один з кращих курортів для романтичних пар і молодят - Бентоту на Шрі-Ланці! Розповідаємо про погоду, готелях, екскурсіях, ціни та відгуках туристів про пляжний відпочинок.

Погода в Бентоте

Високий сезон в Бентоте - з листопада до початку квітня. З жовтня по березень через Шрі-Ланку дмуть північно-східні вітри, і опадів буває небагато. Найбільше туристів приїжджає в Бентоту в грудні і січні.

З червня настає час дощів, з якого починається низький сезон. Відпочиваючих стає мало, і готелі стоять напівпорожні. У порівнянні з високим сезоном, ціни падають на 20-30%. На курорті проводять відпустки любителі усамітненого відпочинку і ті, хто хоче заощадити на турах, житло і екскурсіях.

На курорті проводять відпустки любителі усамітненого відпочинку і ті, хто хоче заощадити на турах, житло і екскурсіях

(Фото © booking.com / Heritance Ahungalla)

Найменше туристів приїжджає в Бентоту в другій половині квітня і травні, коли погода спекотна. На Шрі-Ланці в міжсезоння панує практично повне безвітря. Повітря нагрівається до +35 ... + 36 ° С. Через підвищеної вологості стає важко дихати, і температура відчувається на 2-3 ° С вище реальної.

Рада. Якщо ви плануєте поїздку влітку або на початку осені, майте на увазі, що через шторми пляжі часто закривають на день або два.

Погода в Бентоте на Шрі-Ланці в сезон відпочинку

t повітря вдень, ° Сt води, ° З

листопада +31 +29 Грудень +31,5 +28,5 січня +32 +28 Лютий +31,5 +28 березня +32,5 +29 квітня +32,5 + 30

Карта курортів і пляжів Шрі-Ланки

Пляжі в Бентоте

На курорті два місця для пляжного відпочинку. Парадиз-Біч, або Північний пляж, знаходиться на мисі. Він розділяє води океану з лагуною, яка утворилася завдяки річці Бентота-Гангу. У будь-який час року хвилі на Парадіз-Біч невеликі.

Південний пляж, або Бентота Біч, - один з найпопулярніших на Шрі-Ланці. Він лежить з півдня від основної забудови Бентоти. Цей пляж більш облаштований. Уздовж берега стоять фешенебельні готелі, є хороші ресторани і кафе. Тут люблять відпочивати батьки з дітьми.

пляж Бентоти

Кілька непоганих пляжів знаходиться неподалік від Бентоти - в Алутгаме, Берувела і Індурува. За відгуками туристів, всі пляжі чисті. Спеціальні служби щодня проводять прибирання та очищають прибережну смугу від сміття.

Рада. Лежаки і парасольки від сонця є тільки біля готелів, тому заздалегідь подбайте про місце, де ви плануєте приймати сонячні ванни. Природною тіні дуже мало.

Корисна підбірка:

Корисна підбірка:

(Фото © booking.com / Rockside Beach Resort)

Ціни на відпочинок в Бентоте

Турів в Бентоту трохи, і через розміщення в готелях 4 * і 5 * обходяться вони недешево. Путівка на двох на 7 днів з вильотом з Москви коштує від 125 тисяч рублів. Через дорожнечу більшість воліє самостійно організовувати відпустку.

Квитки на 1 людину з Москви до Коломбо і назад коштують від 25000 рублів. Двомісний номер в бюджетних апартаментах - 14-20 $, в готелях 3 * - від 35 $, а в готелях 4-5 * - від 60 $.

Їжа на Шрі-Ланці недорога. Середній рахунок за обід на двох у звичайному ресторані становить 6-20 $. Під час відпочинку обов'язково спробуйте популярний фастфуд Kottu Rotii, суп з сочевиці і гострий каррі.

Рада. Їжте в ланкійських ресторанчиках для місцевих жителів - там обід на двох обійдеться всього в 3-8 $.

Корисна підбірка:

(Фото © booking.com / AVANI Bentota Resort)

Готелі Бентоти на Шрі-Ланці

Шукайте готелі зі знижками на Skyscanner Hotels . ось головні правила пошуку готелів .

Бентота знаходиться в 62 км на південь від столиці Шрі-Ланки - Коломбо. На популярному курорті побудовано багато першокласних готелів. Є апартаменти, бунгало біля моря, вілли з басейнами і готелі всіх цінових категорій.

Майте на увазі, що номер в недорогих апартаментах або готелях може виявитися маленьким, меблі старої, а кондиціонер - гучним. Дешеві готелі 3 * не мають басейнів. На курорті не обслуговують за програмою "все включено", а елітні готелі 4-5 * зазвичай пропонують тільки сніданки. Не варто зупинятися в житло на березі річки Бентота-Гангу, так як вечорами в номери залітає багато москітів.

Ще один нюанс - недорогі готелі знаходяться в селищі за залізницею, і до океану потрібно пристойно пройтися. А ось готелі 4-5 * стоять на першій лінії.

Туристи рекомендують в Бентоте Шрі-Ланка хороші курортні готелі:

  • Lalitha Villa 3 *;
  • Haus Berlin 3 *;
  • Sea Rock Villa 3 *;
  • South Beach Villa @ 69 4 *;
  • Taru Villas - The Muse 4 *;
  • Nisala Arana Boutique Hotel 4 *;
  • Paradise Road The Villa Bentotа5 *;
  • Yathra Houseboat by Jetwing 5 *;
  • Taru Villas - Rock Villa 5 *.

Рада. Для відпочинку з дітьми вибирайте готелі 4-5 *. Вони пропонують спеціальне дитяче меню в ресторанах, мають мілководні басейни, ігрові кімнати та аніматорів.

Знайти тур в готель →

Знайти готель →

(Фото © booking.com / Taj Bentota Resort & Spa)

Екскурсії та розваги в Бентоте

Шукайте авторські цікаві екскурсії на сайтах Sputnik і Tripster . Індивідуальні та групові, без натовпів туристів і російською мовою.

На курорті відкрито центр водного спорту Confifi Marina, де навчають підводному плаванню. Відпочиваючі катаються на "банані", гідроциклах, водних лижах, катамаранах, каное і займаються серфінгом. Вони із задоволенням їздять на морську рибалку і здійснюють прогулянки на яхтах. Всі водні розваги проходять в спокійній лагуні, і тому абсолютно безпечні.

Туристам подобається відвідувати буддистські храми, оглядати красиву садибу Bevis Bawa і гуляти по парку Brief Garden. За відгуками, у туристів популярні екскурсії з Бентоти по визначних пам'ятках Шрі-Ланки:

Що можна побачити на Шрі-Ланці →

Що можна побачити на Шрі-Ланці →

(Фото © unsplash.com / @sanderdon)

Любителі активного відпочинку віддають перевагу:

Рада. Туристи рекомендують не переплачувати за екскурсії, а з'їздити в черепашачий заповідник і в місто Коломбо самостійно.

Що привезти з Шрі-Ланки →

(Фото © unsplash.com / @ janthanas90)

Відгуки туристів про відпочинок в Бентоте - 2018

Більшість туристів позитивно відгукується про відпочинок на Шрі-Ланці в Бентоте. Вони хочуть повернутися сюди знову і виділяють явні плюси:

  • М'який теплий клімат.
  • Курорт віддалений від міського шуму.
  • Є великий торговий центр.
  • Чисті тихі пляжі з рядами високих пальм.
  • Мало торговців біля місць пляжного відпочинку.
  • Ланкийские влади намагаються берегти природу. Забудова на березі зведена до мінімуму, і на курорті не проводять гучні заходи.

Відгуки туристів про Шрі-Ланці →

Мінусів небагато:

  • Вартість турів, розваг та екскурсій досить висока.
  • Немає розважальних центрів і дискотек.
  • Більшість знакових пам'яток Шрі-Ланки знаходиться в глибині острова, і добиратися до них з Бентоти далеко.

Корисна підбірка:

(Фото © booking.com / The Palms)

Джерело вступного зображення: © booking.com / Saman Villas.

Новости