Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

США виявили 13 прихованих ракетних баз у Північній Кореї

цею материал Доступний по-русски

9:40, 13 листопада 2018

світ

811

Фахівці вважають, що Пхеньян мав намір приховати ці об'єкти від міжнародних спостерігачів, які будуть контролювати ядерне роззброєння КНДР.

Ілюстрація / REUTERS

Експерти Центру стратегічних і міжнародних досліджень виявили в Північній Кореї щонайменше 13 ракетних баз, існування яких Пхеньян не розкривав, де КНДР може приховувати ракети, здатні нести ядерний заряд.

Аналітики повідомили, що всього в КНДР може бути 20 таких баз, повідомляє радіо Свобода .

Фахівці вважають, що Пхеньян мав намір приховати ці об'єкти від міжнародних спостерігачів, які будуть контролювати ядерне роззброєння КНДР, узгоджене в червні на саміті між лідерами США та Північної Кореї.

Виявлення ракетних баз ставить під сумнів дотримання Пхеньяном своїх обіцянок по денуклеаризації, заявили в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень.

Читайте також США не відмовляться від касетних боєприпасів через загрозу з боку КНДР

Співавтор доповіді Джозеф Бермудез в коментарі Times заявив, що будь-яка ракета на цих базах може нести ядерну зброю.

Згідно з повідомленням, ракети середнього радіусу, здатні вразити Японію і всю Південну Корею, розташовані на відстані 90-150 кілометрів на північ від демілітаризованої зони. Бази для ракет меншого радіуса - ближче до демілітаризованої зони.

Раніше американська розвідка неодноразово заявляла, що КНДР не робить реальних кроків по денуклеаризації, незважаючи на домовленості між президентом США Дональдом Трампом і північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Зі свого боку, ЗМІ КНДР звинуватила США і Південну Корею в підриві угоди, спрямованого на зниження напруженості в регіоні.

Як повідомляв УНІАН, на історичній зустрічі в червні цього року лідер КНДР Кім Чен Ин і президент США Трамп підписали декларацію про готовність до спільних дій щодо ядерного роззброєння на Корейському півострові. В обмін на це США пообіцяли Північної Кореї гарантії безпеки. Однак ніяких чітких термінів денуклеаризації встановлено не було. У травні КНДР знищила свій ядерний полігон Пхунгері, підірвавши його.

Однак в серпні цього року незалежні експерти підготували доповідь для Ради безпеки ООН, в якому констатувалося, що Пхеньян не припинив розробку ядерної та ракетної програми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости