Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Україна здивувала весь світ цінами на Інтернет

Найбільша в мережі база даних Numeo, що представляє статистику про якість життя в різних країнах світу, розкрила дані про вартість інтернет-зв'язку в різних містах. Подив викликали не тільки країни з найдорожчим Інтернетом, а й щасливчики, які примудряються користуватися Мережею всього за пару доларів на місяць.

У рейтингу вказані середні ціни в доларах на безлімітний доступ до Інтернету швидкістю вище 60 Мбіт / с. У дослідженні вказані 547 міст з різних держав, і останні п'ять рядків зайняли українські мегаполіси. В загальному аналізі вказані всього шість наших міст: Харків, Одеса, Київ, Дніпро, Львів і Суми. Згідно з представленими даними, більше всіх, серед жителів представлених населених пунктів України, доводиться платити за прилучення до Всесвітньої павутини харків'янам. В середньому в місяць за Інтернет жителі Харкова платять по $ 4,99. Трохи дешевше обходиться ця послуга одеситам - $ 4,62, а ось мешканці столиці платять по $ 4,34. Жителі міста Дніпро в середньому витрачають по $ 4,28, львів'яни - $ 3,93, а в Сумах за вихід в Мережу викладають по $ 3,01.

У порівнянні з іншими мегаполісами світу ці цифри виявилися сущими копійками. Так, справжньою розкішшю і привілеєм товстосумів Інтернет є в Ефіопії. У столиці держави, місті Аддіс-Абеба, за місяць користування Мережею доводиться платити $ 244,76. Ще в топ лідерів по дорожнечі Інтернету потрапили: Хараре (столиця Зімбабве) зі $ 124,70 і столиця Об'єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі, де ціна за цю послугу трохи нижче - $ 116,84. У п'ятірку цього топа також потрапив американський місто Анкоридж - найбільший на Алясці. Вартість Інтернету для місцевих жителів досягає в місяць $ 105,64.

Новости