Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мобільний зв'язок в Таїланді і Мобільний інтернет в Таїланді

  1. Оператори мобільного зв'язку в Таїланді і їх особливості
  2. Де придбати сім карту в Таїланді
  3. Початок використання тайської сім карти
  4. Тарифи на мобільний зв'язок та інтернет в Таїланді
  5. Як підключити мобільний інтернет Dtac
  6. Як поповнити баланс сім карти в Таїланді
  7. Корисні номери в Таїланді
  8. Як дзвонити з Таїланду до Росії дешево
  9. Як зателефонувати на тайську сім карту з інших країн

Мобільний зв'язок в Таїланді, як і мобільний інтернет в цій країні, розвиваються дуже стрімко, тому на сьогоднішній день на більшій частині території Таїланду можна завжди знаходитися на зв'язку і користуватися швидкісним мобільним інтернетом 3G Мобільний зв'язок в Таїланді, як і мобільний інтернет в цій країні, розвиваються дуже стрімко, тому на сьогоднішній день на більшій частині території Таїланду можна завжди знаходитися на зв'язку і користуватися швидкісним мобільним інтернетом 3G. У цій статті докладно розглянуті тайські оператори мобільного зв'язку і тарифи, які вони пропонують на голосові виклики і мобільний інтернет. Також даються поради щодо вибору оператора, описаний порядок активації сім-карт, підключення різних додаткових послуг та правила здійснення недорогих дзвінків за кордон.

Оператори мобільного зв'язку в Таїланді і їх особливості

В даний час (2015 рік) в Таїланді є кілька операторів мобільного зв'язку, найвідомішими з яких є DTAC (торгова марка Happy), AIS (торгова марка 1-2 Call) і TrueMove. Перші два оператори пропонують приблизно такий же рівень покриття по країні, але у DTAC більшу кількість базових станцій, що підтримують 3G. Тому ті, кому потрібен в першу чергу мобільний інтернет, а не голосові виклики, вибирають саме даного оператора.

Також є інформація, що на півночі Таїланду краще йдуть справи у третього оператора - TrueMove, який за останні роки суттєво покращив покриття (включаючи 3G) саме в цьому регіоні країни, а також активно впроваджує зв'язок четвертого покоління 4G. Думаю, найближчим часом проблема вибору операторів зникне зовсім, так як класичного 3G звичайному мандрівникові буває більш ніж достатньо для зв'язку і користування мобільним інтернетом в Таїланді, включаючи перегляд відео, а зони покриття у всіх операторів стрімко збільшуються, особливо в великих містах і на курортах .

Якщо говорити про частотах, які використовуються мобільними операторами в Таїланді, то вони наступні:

У оператора DTAC: GSM 1800, 3G 850/2100 МГц, 4G LTE 2100 МГц

У оператора AIS: GSM 1800, 3G 900/2100 МГц

У оператора TrueMove: GSM 1800, 3G 850/2100 МГц, 4G LTE 2100 МГц

До недавнього часу деякі туристи, вибираючи сім-карту найбільшого оператора в Таїланді - DTAC - могли зіткнутися з проблемою використання 3G інтернету з тієї причини, що він працював тільки на частоті 850 МГц, яку деякі смартфони не підтримують. Зараз в зв'язку з переходом цього оператора на більш сучасну і підтримувану всіма сучасними смартфонами частоту 2100 МГц (я десь читав, що оператор придбав готову мережу по країні) ця проблема практично зникла. Також оператор DTAC постійно збільшує мережу 4G, яка вже доступна в багатьох районах Бангкока, включаючи аеропорт Суварнабхумі і другий аеропорт Бангкока Дон Муанг , В Чіанг Май і на острові Пхукет.

Якщо ж хочете гарантовано знати, що ваш мобільний пристрій забезпечить вам 3G інтернет на більшій території країни при використанні сім-карти DTAC, уважно вивчіть технічні характеристики смартфона або планшета (в інструкції або на сайті виробника). Там повинно бути вказано щось на зразок 3G support: HSPA + і частоти 850/900/1900/2100) або рядок UMTS 850/900/1900/2100 Мгц. Так як я за традицією використовую в Таїланді мобільний зв'язок і інтернет від DTAC і цей оператор всім мене влаштовує (включаючи тарифи), нижче буде описаний переважно процес підключення до цього оператора і мій практичний досвід використання мобільного інтернету в Таїланді від DTAC.

Де придбати сім карту в Таїланді

По-перше, існує варіант безкоштовного отримання сім карти по прильоту в аеропорту Бангкока Суварнабхумі. Знаю, що сім карти зазвичай роздають «пакетним» туристам, які прилітають в складі групи. Іноді на форумах стикався з інформацією, що якимось чином отримати сім карту безкоштовно може кожен турист по прильоту в країну. Чесно кажучи, мені жодного разу в аеропорту не запропонували таку, хоча в цілому я там провів немало часу і в різний час. А ось точок, де ці сім карти продають, в аеропорту кілька і розташовані вони прямо в зоні прильоту на другому поверсі (див. Фото).

Фото)

Точка в аеропорту Суварнабхумі по підключенню до оператора DTAC. Трохи далі -аналогічная від AIS

Ще один варіант - покупка пакета для туристів в мережі магазинів 7Eleven і Family Mart. Я кілька разів купував саме таким чином стартовий пакет для туристів за 49 бат, з яких 15 бат доступні для використання, а 34 бата щось на зразок плати за підключення, з яких частина виплачується розповсюджувачам (тим же мережевим магазинам). Зверніть увагу, що в даний час в Таїланді можна купити сім карти різних типових розмірів, від класичної для нано сім. Причому за замовчуванням зазвичай продають класичні самки, з яких можна видавити мікро сім (див. Фото). Якщо ж у вас iPhone і потрібна nano sim, відразу скажіть про це продавця. Можна просто сказати «Айфон сім» або «Sim for iPhone».

Як я вже писав вище, туристичні сім карти компанії DTAC реалізуються під торговою маркою Happy, тому продавцю можна так і сказати при покупці: «Хеппі сім» або «DTAC Happy» і уточнити ціну. Існують і більш дорогі пропозиції, наприклад, за 199 бат або за 299 бат, але на мій погляд самий зручний варіант це саме пакет за 49 бат. На фото нижче можна побачити, як він приблизно виглядає (дизайн може періодично змінюватися). На пакеті відразу видно номер, за яким до вас можна буде додзвонитися і який потрібно буде вказувати при поповненні рахунку. Усередині міститься безпосередньо цим карта і коротка інструкція на тайській і англійській мовах.

Нарешті, ви маєте можливість замовити сім карту оператора DTAC ще перебуваючи у себе в країні, задовго до поїздки. Наприклад, плануючи поїхати в Паттайю самостійно або на інший курорт країни. Для цього на сайті оператора можна вибрати один із запропонованих варіантів, сплатити і дочекатися отримання сімки поштою. Для оформлення онлайн замовлення необхідно відвідати сторінку: http://store.dtac.co.th/en/happytouristsim, вибрати тариф, розмір сім карти і потрібну кількість. Після цього залишається оплатити. Так як доставка коштує 350 бат, я не бачу сенсу в попередньому замовленні, адже гроші витрачені на пересилку розумніше витратити безпосередньо на зв'язок, поповнивши ними баланс вже в Таїланді.

Замовлення сім карти DTAC поштою. Чи не найвигідніший варіант.

Початок використання тайської сім карти

Коли ви вставите сім карту в телефон, почнуть приходити смс з настройками та інша інформація від оператора. Як правило, на тайському, тому розібратися буде непросто. Перед початком використання місцевої сім карти, рекомендую занести в телефонну книгу кілька потрібних номерів, якщо не дуже сподіваєтеся на власну пам'ять. Перш за все, можна записати свій номер, який як я вже писав вище надрукований на пакеті з цим картою (можна сфотографувати і зберегти в телефоні). Якщо ж пакет вже викинули, а в момент поповнення рахунку не пам'ятаєте свій номер, дізнатися його можна набравши USSD запит

* 102 * 9 #

і натиснувши кнопку виклику. Номер можна зберегти в телефонній книзі і «дзвонити» на нього для того, щоб згадати свій номер. Інший популярний запит - інформація про баланс вашого рахунку. Для цього слід набрати:

* 101 * 9 #

і також натиснути кнопку виклику. Цей номер також можна забити в телефон і «дзвонити» на нього для перегляду балансу.

Інформацію про актуальні тарифах завжди можна дізнатися на офіційному сайті оператора . Завдяки тому, що у оператора DTAC часто проводяться спеціальні пропозиції, існує можливість протягом певного періоду часу (тиждень або місяць) безлімітно використовувати деякі соціальні мережі (наприклад Facebook) і месенджери (Line, Whatsapp), а також підключити інтернет-пакет зі значною знижкою . Як правило, після отримання відповіді на будь-який USSD запит (про баланс або номері), приходить СМС від оператора з пропозицією підключити пакет мобільного інтернету або іншу послугу шляхом відправки USSD запиту.

Тарифи на мобільний зв'язок та інтернет в Таїланді

Після того, ви вставите куплену сім карту в телефон, можна починати дзвонити. Залежно від пакета, вартість може трохи відрізнятися, як правило, не перевищує 1 бат в хвилину на всі мережі. Наприклад, в стартових пакетах за 49 бат дзвінки тарифікуються по 0,75 бат за хвилину на номер будь-якого тайського оператора. З мобільним інтернетом в Таїланді все дещо складніше. Існують спеціальні пакети безлімітного інтернету, які підключаються за допомогою USSD запитів.

Існують спеціальні пакети безлімітного інтернету, які підключаються за допомогою USSD запитів

Туристичний пакет DTAC Happy за 49 бат

Інформацію про такі пакетах можна отримати на офіційному сайті оператора DTAC (є версія англійською мовою), а також з СМС, якими мобільний оператор буде вас «спамити», наприклад, після кожної перевірки балансу сім карти. Взагалі, відразу зазначу, що безлімітний інтернет не є повністю таким. Вірніше він безлімітний, але після перевищення певного обсягу трафіку швидкість значно падає. Найбільш зручні тарифи на грудень 2014 року було такі:

- Безлімітний інтернет за 49 бат в день. Швидкість урізається при досягненні трафіку в 150 Мб.

- Безлімітний інтернет за 199 бат в тиждень. Швидкість урізається при досягненні трафіку в 1 Гб.

- Безлімітний інтернет за 249 бат в місяць. Швидкість урізається при досягненні трафіку в 750 Мб.

Залежно від необхідності в трафіку, ви маєте можливість вибрати оптимальний для себе варіант по ціні та високошвидкісного трафіку. У грудні 2014 року я використовував пакети за 49 бат на добу, але обходилися вони мені набагато дешевше: нижче на зображенні можна помітити спецпропозиція від оператора, згідно з яким денний пакет обходився мені тільки в 19 бат. Можливо, в ваш приїзд буде ще вигідніше спецпропозиція, тому уважно читайте СМС від оператора. Акції бувають не тільки на інтернет, але і на дзвінки з СМС. До речі, VCV на тайському також легко перекласти на російську за допомогою онлайн перекладача Google.

До речі, моя подруга постійно користується в Таїланді мобільним зв'язком та інтернетом AIS (1-2 Call) і також задоволена якістю. Я дивився тарифи цього оператора і вони вельми схожі на тарифи DTAC, тільки от не впевнений у великій кількості вигідних спецпропозицій у цього оператора.

Я дивився тарифи цього оператора і вони вельми схожі на тарифи DTAC, тільки от не впевнений у великій кількості вигідних спецпропозицій у цього оператора

Типові СМС від оператора з кодами USSD для активації спецпропозицій

Як підключити мобільний інтернет Dtac

Після відправки USSD запиту на підключення пакета мобільного інтернету має прийти підтвердження про активацію послуги. Одночасно з цим з вашого балансу спишеться сума, трохи більша ніж вартість обраного інтернет-пакета (додається ПДВ який на послуги зв'язку в Таїланді дорівнює 7%). Тому попередньо переконайтеся, що на балансі телефону є необхідна сума (а бажано трохи більша). Я кілька разів потрапляв у ситуації, коли не вистачало буквально одного бата, сума списувалася до нуля, а інтернет не підключався, тобто гроші просто зникали.

Після активації послуги вам швидше за все скористатися інтернетом відразу не вийде і доведеться трохи «пошаманити» з настройками. Відразу попереджаю, що зробити це не складно, але без цього ніяк (якщо ви звичайно не встановили надіслані на тайському мовою настройки після вставки сім карти в телефон). Залежно від операційної системи вашого смартфона, необхідно перевірити, чи правильно призначена точка доступу і включено її взагалі.

На смартфонах під управлінням iOS (тобто на всіх смартфонах Apple iPhone) необхідно перевірити наступні налаштування: «Основні» - «Мережа» - «Стільниковий мережа передачі даних» - «Стільникові дані (Ім'я користувача, Пароль). У рядок Name (Ім'я) необхідно внести dtac internet, а в рядку «Точка доступу (APN)» ввести www.dtac.co.th

th

Налаштування мобільного інтернету DTAC на смартфоні з OS Android

У смартфонах під управлінням Android OS (ОС Андроїд), необхідно перейти в «Налаштування» - «Мобільні мережі» - «Точка доступу» - «Додати нову» і також ввести в рядок Name (Ім'я) dtac internet, а в рядку «Точка доступу (APN) »ввести www.dtac.co.th

Можна також в рядку «Ім'я» написати просто DTAC (я не перевіряв, а ви можете спробувати). Інші поля чіпати не потрібно. Переконайтеся, що саме нова точка доступу є активною і можете використовувати мобільний інтернет DTAC. У рідкісних випадках може знадобитися перезавантаження смартфона.

Як поповнити баланс сім карти в Таїланді

Найпростіший спосіб - придбання карти експрес оплати на певну суму в магазинах мережі 7Eleven і Family Mart. Як правило, у продажу є карти на 60, 100, 200 і 500 бат. Просто скажіть продавцеві в магазині «DTAC money card» і вкажіть номінал. Я вважаю за краще завжди носити з собою в Таїланді використану експрес карту, а заходячи в магазин просто показую продавцю і кажу «I need same», тобто «Мені потрібна така ж». Завжди і всім зрозуміло 🙂

Для використання карти із зворотного боку слід стерти захисний шар і відправити USSD запит, як написано на самій карті. У 2014 році це було * 100 * Серійний номер + Код # і кнопка виклику для відправки. Звертаю увагу, що вводити потрібно серійний номер і безпосередньо код, без пробілів і розділових знаків між цими цифрами, тобто одним довгим числом. Другий спосіб - поповнити рахунок через касу магазину. Як правило, мінімальна сума також 60 бат (один раз в останній день перебування в країні хотів поповнити рахунок на 50 бат, але не вийшло). Говоріть назва оператора, номер телефону і суму поповнення.

Туристичний пакет DTAC Happy за 49 бат у відкритому вигляді

Нарешті, третій варіант, який я використовував - це оплата через термінал на касі. На відміну від попереднього способу, номер доведеться вводити самостійно, на касовому терміналі. Перевірте на екрані правильність введення цифр, натисніть клавішу Enter і віддайте потрібну суму продавцю. Гроші при використання всіх трьох способів поповнення рахунку зараховуються без затримок і в повному обсязі, тобто без будь-яких комісій. Так як зазвичай в магазинах запитують назва оператора зв'язку, аналогічні способи поповнення балансу можна використовувати і при використанні інших операторів, не тільки DTAC.

Існує також варіант поповнити свій мобільний рахунок через сайт оператора, використовуючи для цього свою банківську карту. Я цей спосіб не використовував, тому нічого про нього сказати не можу. Для тих, хто їздить Таїланд кілька разів на рік і хотів би використовувати одну і ту ж сім карту, нагадую, що туристичний пакет Happy від DTAC має термін дії, який подовжується у міру поповнення балансу, але не більше ніж на рік. Наприклад, коли я поповнював рахунок на 100 бат в кінці 2014 року, при перевірці балансу було зазначено, що цим карта дійсна до грудня 2015 року, тобто ще рівно рік. Повторне поповнення в той же день на таку ж суму вже не продовжило період дії сім карти.

Корисні номери в Таїланді

191 - Поліція
1155 - Туристична поліція
199 - Служба порятунку
1554 - Швидка
* 4000 * 9 # -код для отримання логіну та пароля для використання WiFi інтернету DTAC.

Як дзвонити з Таїланду до Росії дешево

Варіантів для дзвінків з Таїланду до Росії кілька, тому почну з самого простого і найдорожчого.

- Классічсекій дзвінок в Росію: просто набираєте номер, що починається з коду країни + 7 .... Цей варіант обійдеться близько $ 1 за хвилину. Дорого, але набагато дешевше ніж дзвонити з роумінгу по домашньої сім карті.

- Використання ip-телефонії. Спосіб, схожий на попередній. Тільки «+» перед кодом країни замінюється на 004. У цьому випадку одна хвилина розмови з абонентом в Росії обійдеться приблизно в $ 0.13. Думаю, різниця в порівнянні з першим способом досить відчутна.

- Нарешті, третій варіант - умовно безкоштовний. Використовуючи пакет безлімітного інтернету DTAC можна здійснювати дзвінки в будь-яку країну світу через Skype, Line, Viber і т.д.

Так як я сам з Білорусі, з якою варіант з недорогий ip-телефон не прокатує, я завжди використовую саме третій спосіб. Так як 3G інтернет від DTAC вельми непоганої якості, швидкості завжди для дзвінків і відео дзвінків вистачало. До речі, цей же спосіб можна використовувати і просто з готелю, використовуючи wifi. Тому не буде зайвим перед самостійним бронюванням готелю в Таїланді уточнити чи є там безкоштовний wifi в номерах (хоча сьогодні складніше знайти готель без нього).

Як зателефонувати на тайську сім карту з інших країн

У зв'язку з тим, що за замовчуванням мобільний зв'язок в Таїланді для туристів призначена насамперед для дзвінків всередині країни, використовуються десятизначні номери телефонів, що починаються на цифру 0. Далі в залежності від оператора може бути цифра 6, 9 і т.д. Наприклад, мій останній тайський номер 06-1882-7590. Для Таїланду цього цілком достатньо, а от якщо хтось хоче зателефонувати вам з іншої країни світу (або надіслати вам СМС з за кордону) необхідно попередити його, що в цьому випадку необхідно замінити цифру 0 на +66. Тобто зазначений вище номер повинен набути вигляду +66 6-1882-7590. Вхідні дзвінки і СМС, зрозуміло, безкоштовні для вас. До речі, номери в міжнародному форматі дійсні і всередині Таїланду.

Стаття вийшла досить об'ємною, тому якщо виникли якісь питання з приводу використання мобільного зв'язку і мобільного інтернету в Таїланді - задавайте їх у коментарях, постараюся оперативно відповісти.

PS Останні новини в сфері мобільного зв'язку в Таїланді. C 01 березня 2015 року всі тайські оператори мобільного зв'язку переходять на посекундну тарифікацію дзвінків, тому велика ймовірність деякого зміни існуючих тарифних планів і введення до цього моменту нових. З не дуже приємних новин: до 01 липня 2015 року всі власники тайських сім-карт повинні будуть зареєструвати їх із пред'явленням підтверджуючих особистість документів. Схоже, час вільної покупки сім карт в Таїланді добігає кінця. Втім, за попередньою інформацією. ця процедура буде дуже простий і для реєстрації сім карти не обов'язково буде йти в салон оператора, а можна буде зробити це в тих же магазинах 7Eleven і Family Mart. Крім цих нововведень, користуватися мобільним зв'язком та інтернетом в Таїланді буде все також просто.

(Поки оцінок немає) (Поки оцінок немає)

Новости