Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Барселона в липні 2019 - погода і купання, екскурсії по визначних пам'ятках, готелі та харчування

  1. Вас зустрічають. Ель Прат
  2. Погода в Барселоні в липні
  3. пляжі Барселони
  4. вибір готелю
  5. транспорт
  6. «Бас Туристік»
  7. пам'ятки Барселони
  8. парк Цитаделі
  9. співучі водограї
  10. Барселона гастрономічна
  11. Нічне життя
  12. Подорожі
  13. замість епілогу

У 2019 у вас відпустка в середині літа, і ви зібралися в Барселону? Тоді стоп! Не поспішайте занурюватися в пучину інтернету - тут відповіді «з перших рук» на питання, які ви задаєте собі, нишпорячи в мережі перед поїздкою: що подивитися, де пообідати, якою буде погода в Барселоні в липні, як пересуватися по місту. Нижче представлений наш з дружиною досвід відвідування цього міста. У 2019 у вас відпустка в середині літа, і ви зібралися в Барселону

Літні даху каталонської столиці.
Фото: flickr.com/porphyria

Вас зустрічають. Ель Прат

зустріч в аеропорту Ель Прат може шокувати. Першими словами нашого гіда були: «Обережно, кишенькові злодії!» Тому, будьте уважнішими до власних гаманцях, починаючи з аеропорту!

» Тому, будьте уважнішими до власних гаманцях, починаючи з аеропорту

Аеропорт Ель Прат - будьте напоготові!
Фото: flickr.com/caribb

Відвідування магазинів теж не обрадувало - ЦІНИ!

Шановні любителі шопінгу, не відкладайте покупки до duty free на вильоті - заощадити не вдасться. І взагалі, Барселона - це єдине місце, де мені вдалося переконати дружину, що магазини - не найцікавіше.

І взагалі, Барселона - це єдине місце, де мені вдалося переконати дружину, що магазини - не найцікавіше

У магазинах duty free головне - вчасно зупинитися і не скупити все.
Фото: © The Moodie Report

Словом, Барселона зустрічала нас кишеньковими злодіями, високими цінами та спекою.

Погода в Барселоні в липні

Статистика говорить, що в першій половині місяця середня температура в Барселоні 27 ° C, а в другій - 28 ° C. Але це статистика, на практиці не рідко буває 35 ° C. Тому дуже бажано наявність в гардеробі крислатому капелюхи.

Та ж статистика стверджує, що в столиці Каталонії в липні зазвичай є кілька дощових днів, але це, напевно, з урахуванням нічних опадів. За 2 тижні не було жодного. Тому, якщо брати з собою парасольку, то тільки сонцезахисний.

Прогноз погоди в Барселоні на червень 2019 року.

У таку погоду дуже приємно загоряти й купатися, тим більше, що вода в середині літа вже по-справжньому тепла - 24 ° C. Але будьте обережні, я примудрився обгоріти під «активним» сонцем.

пляжі Барселони

Від порту на північ простяглася пятикилометровая смуга широких піщаних пляжів, відділених від міста променадом.

Помірно пологий захід у море, можливість оренди шезлонгів і парасольок (5-8 Є в день), безліч кафе і спортмайданчиків - словом, це цивілізовані місця відпочинку, відмічені, до того ж, Блакитним прапором.

Тут можна спокійно засмагати, не побоюючись, що будь-хто на тебе настане.
Фото: flickr.com/maveric2003

Барселонетта розташована у олімпійського порту. Це найбільш популярна зона. Тут менше вільного простору і трохи більше сміття, хоча не критично.

Нова Ікрія - самий сімейний пляж. Там створені спеціальні умови для відпочинку інвалідів.

На Сант-Мікель, на південь від Барселонетти, загоряють натуристи, а на Мар-Білизни збираються геї. Але останній факт ми з дружиною перевіряти не стали.

Чудові пляжі з усім барселонським набором є і в передмісті - Бадалона. При цьому вони мають суттєву перевагу - близько хороші і недорогі готелі.

Детальніше про пляжах Барселони →

вибір готелю

Готелів в Барселоні - безліч. Представлено всі цінові сегменти. Але проблема в тому, що в липневі місця бронювати краще заздалегідь. Бажано за пару місяців.

Бажано за пару місяців

Милуватися видом міста, попиваючи сік на даху готелю - здорово!
Фото: yurbban.com

Якщо хочете потрапити в сегмент «преміум», то можете придивитися до району площі Каталонії, у Рамбла або близько бульвару Грасия. «П'ять зірок» обійдуться в Є 150 за добу.

Є й демократичні готелі в Старому місті і Ешампле, поблизу порту і Баррі-Чіно. Тут ви отримаєте двомісний номер в форматі Bed & Breakfast за Є 50-70.

Хороший альтернативний варіант - передмістя Бадалона. Тим більше, що сюди протягнута лінія метро. Час в дорозі - 30 хвилин.

За відгуками гостей,   трехзвёздочние готелі в центрі Барселони   по сервісу майже не поступаються чотирьох- і п'ятизірковим За відгуками гостей, трехзвёздочние готелі в центрі Барселони по сервісу майже не поступаються чотирьох- і п'ятизірковим. Щоденний безкоштовний сніданок «шведський стіл», значні знижки гостям в фітнес-центри на території готелів, демократичні ціни - полегшують вибір.

транспорт

Розвинена мережа робить метро в Барселоні найпопулярнішим транспортом. Наочна схема дозволяє легко спланувати маршрут. Є можливість зробити пересадку на швидкісну електричку, що йде уздовж узбережжя через всі курортні містечка.

Є можливість зробити пересадку на швидкісну електричку, що йде уздовж узбережжя через всі курортні містечка

Тепер залишилося тільки зорієнтуватися по цій карті.
Фото: flickr.com/bionikk1

Вартість квитка в метро - Є1,3, але є можливість за Є8 придбати абонемент на 10 поїздок.

Єдиний очевидний недолік в тому, що метро - не самий захоплюючий спосіб переміщатися по Барселоні. Тому нас більше зацікавив «Бас Туристік».

«Бас Туристік»

За Барселоні бігають двоповерхові автобуси з відкритим майданчиком нагорі. При вході нам вручили карту міста з позначенням пам'яток і схемою маршрутів, а також навушники (все це можна залишити собі після поїздки). Підключивши навушники у свого крісла, ми слухали радіогіда на рідній мові.

З автобуса можна виходити і сідати знову, так що ми використовували «Бас Туристік» і як безкоштовне транспортний засіб. Інтервал в русі автобусів - приблизно 8 хвилин.

Оглядати визначні пам'ятки міста зручно на «Бас Туристік».
Фото: flickr.com/betta_design

Квиток купується на певний час і є «безлімітним». На день він стоїть Є26, на два дні - Є34. Купуючи його в готелі, можна отримати 20% знижки. Але головне все-таки - це Барселона, яку можна побачити таким чином.

Детальніше про Barcelona Bus Touristic →

пам'ятки Барселони

Пересуваючись маршрутами «Бас Туристік», ми виходили у:

  • Саграда прізвище - самого знаменитого іспанського довгобуду,
  • парку Гуель з його знаменитим драконом;
  • королівського палацу;
  • стадіону Камп Но »;
  • будинків Бальо і Міла ;
  • площ Каталонії і Іспанії, піднімалися на Монжуїк;
  • порту і пам'ятника Колумбу, звідки рукою подати до знаменитої вулиці Рамбла і Готичного кварталу, якому можна присвятити цілий день.

«Пряникові» будиночки в парку Гуель - враження, що потрапив у казку.
Фото: flickr / martine

Було спекотно, тому особливу увагу приділили парку Цитаделі і співає фонтану.

парк Цитаделі

Інтерес в ньому представляє барокове будівля почала XVIII століття, що служить зараз резиденцією Парламенту Каталонії і монументальний фонтан Cascada, прикрашений скульптурними композиціями.

Інтерес в ньому представляє барокове будівля почала XVIII століття, що служить зараз резиденцією Парламенту Каталонії і монументальний фонтан Cascada, прикрашений скульптурними композиціями

Скульптурну групу біля фонтану в парку Цитаделі органічно доповнюють живі качки.
Фото: flickr.com/GB-8412478@N02

Щоб сховатися від липневого сонця і поєднати приємне з корисним, погуляйте по алеях: Вязовой, Тополиної і Липовій, а потім можна сісти прямо на травичку біля озера і попити сангрии.

співучі водограї

В кінці тижня вечорами (в липні з 9 години) на пагорбі Монжуїк відбувається чарівне видовище - шоу фонтанів.

Подання безкоштовно, проте торговці сувенірами з Північної Африки намагалися продати нам на нього квитки. У шоу під яскравий музичний супровід гра світла переплітається з танцем водяних струменів, а бризки розганяють духоту літньої ночі.

Дізнатися більше про співаючих фонтанах і подивитися фото →

Можна розташуватися на сходах, що ведуть на пагорб, а можна влаштуватися в кафе. Тільки закладу ці явно розраховані на потік поспішають клієнтів і не мають у своєму розпорядженні до спокійних посиденьок.

Співаючі фонтани розкривають всю свою красу в сутінках.
Фото: flickr.com/alexdrop

Барселона гастрономічна

Для знайомства з каталонської кухнею ми вибрали ресторанчик «Pitarra», що існує вже 125 років на Carrer d'Avinyу, 56 в лабіринтах готичного кварталу. Його відрізняє дух невеликого, майже сімейного кафе, чистота крохмальних скатертин, моторність і доброзичливих офіціантів.

Холодний гаспачо в липневу спеку доводиться дуже до речі, а крем по-каталонски з карамеллю уб'є будь-якого ласуна. Вдень тут можна повноцінно пообідати з вином за 25 євро удвох.

- Каталонська кухня настільки нам сподобалася, що попросили рецепт гаспачо у шеф-кухаря ресторану.

Кілька ресторанів «La Paradeta» для тих, хто вважає за краще морепродукти. Зовнішня непрезентабельність закладів цілком компенсується смаком страв, а чергу біля їхніх дверей - найкраще підтвердження якості.

Біля входу - прилавок, на якому горою лежать тільки що виловлені риби, молюски, раки, краби ... Відвідувач робить вибір, і сподобалися йому екземпляри тут же відправляють на кухню. Гарні восьминоги і устриці з білим вином! Без найменших спроб заощадити «наїстися» вдалося на 45 євро.

Без найменших спроб заощадити «наїстися» вдалося на 45 євро

- Асорті з морепродуктів з прохолодним білим вином. М-м, смакота.
Фото: flickr.com/keekat

Найвідоміші страви іспанської кухні →

Нічне життя

Хочете додати драйву - нічні клуби працюють до 3 години ночі (це не Ібіца, тусовки до сходу знайти складно). Вхід зазвичай вільний, але в дні концертів потрібно купувати квитки (20-30 євро). Постарайтеся днем ​​взяти у розповсюджувача флаєр - отримаєте знижку на один коктейль, вартість якого 5-10 євро. У кожному клубі зазвичай працюють 2-3 залу для шанувальників різних музичних напрямків.

У кожному клубі зазвичай працюють 2-3 залу для шанувальників різних музичних напрямків

- Зайшли в нічний клуб і потрапили на концерт популярного місцевого виконавця.
Фото: flickr.com/daniel-amalm

«Gran Casino De Barcelona» - єдиний гральний будинок на весь мегаполіс. Саме в ньому проводяться етапи Світового покерного туру. Такий статус казино, цілком демократичні умови (мінімальні ставки від 1 євро) і відсутність суворого дрес-коду викликає наплив відвідувачів. Наявність паспорта - необхідна умова візиту. Працює заклад до 5-30 ранку.

- Програли 20 євро, але з яким азартом ...
Фото: flickr.com/ongameclassic

Подорожі

Організованим мандрівникам напевно будуть пропонувати велику екскурсійну програму. Але куди цікавіше, все-таки, орендувати машину (вартість прокату невеликого авто від 40 €) і познайомитися з визначними пам'ятками Каталонії самостійно. Ми так і зробили.

Маршрут Фігерас-Пертуса-форт Бельгард-Бесалу-Жирона, якщо виїхати на зорі, можна подолати за 1 день. Любителі індивідуальних поїздок - рекомендую, дуже цікаво!

Трохи розчарував Фігерас - виявилося, що головні шедеври Далі знаходяться зовсім не там. Але його ювелірні роботи вразили.

Але його ювелірні роботи вразили

Театр-музей Сальвадора Далі - місце, де всі експонати викликають суперечливі почуття. Місце, наскрізь просякнуте духом обожнювання і поклоніння генія Далі своїй музі - дружині Гала.

Запам'ятався Пертуса - дивовижний містечко, по головній вулиці якого проходить кордон Франції та Іспанії. Ліворуч дороги одна країна, по праву - інша.

Шанувальники шопінгу, зверніть, будь ласка, увагу на цю саму праву сторону (територія Іспанії). Саме тут розташовуються магазини з дивовижними цінами на всі фірмові підакцизні товари: алкоголь, тютюн, косметика, шоколад ... Ось найкраще місце для покупок, а не duty free в Ель Прат.

Кілька порад для тих, хто планує пройтися по магазинах Барселони →

Зовсім недалеко від Пертуса, на горі розташовується майже незайманий реставраторами, але добре зберігся, французький форт XVII століття - Бельгард. Дуже цікава його колекція старовинної зброї, а з кріпосних стін відкривається «обладнаний» краси панорама Піренеях.

Розповідати про подорожі можна нескінченно, але краще самому прокласти маршрут і відправиться в шлях.

замість епілогу

Наші враження від Барселони в підсумку виявилися дуже позитивними. Це дивовижне місто відкриває можливості і для пізнавального, і для розважального туризму. Відвідування його в липні дозволить додати ще й пляжну складову. Непоганий коктейль!

Дмитро Медведєв

Зверніть увагу на ці екскурсії



Новости