Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де відпочивати вагітним влітку? 5 популярних напрямків

  1. Болгарія
  2. Прибалтика
  3. Ізраїль
  4. Гірські озера Австрії
  5. Озера Північної Італії

Болгарія

Одне з кращих напрямків в цьому році для відпочинку під час вагітності - курорти Болгарії. Летіти з Москви всього 2,5-3 години. Пляжі в країні, хоч і муніципальні, але чисті, сервіс на високому рівні. Крім того, Болгарія, увійшовши в Євросоюз, примудрилася зберегти свою місцеву валюту (леви), а це означає, що ціна на тур буде нижче, ніж в Іспанії, Італії або Греції. Ще один приємний момент: з 2016 року болгарська віза для російських туристів подешевшала з € 35 до € 10, а дітям до 16 років візи видаються безкоштовно.

Найбільш спокійним відпочинок в Болгарії під час вагітності буде на узбережжі курорту Золоті Піски. Купуючи тур в Болгарію, врахуйте, що тепла погода встановлюється на курортах країни в другій половині червня; на початку літа не виключені вітру і дощі.

Прибалтика

Прибалтика

Переліт з Москви до Юрмали (Латвія) займе в середньому 1 годину 45 хвилин. Також можна доїхати на машині, проте є ймовірність, що ви витратите час на проходження кордону. Поїздка на автомобілі займе близько 15 годин в одну сторону. З метою безпеки краще всього їздити в світлий час доби, оскільки дорогу нерідко перебігають бобри, лисиці, олені і лосі.

Де відпочивати в Прибалтиці? Звичайно, всім відома Юрмала своїм дивовижним кліматом. Температура води тут швидко прогрівається до + 21 ° С, а високі дюни, порослі соснами, захищають затоку від холодних вітрів і створюють сприятливий для здоров'я мікроклімат. Інші популярні напрямки в Прибалтиці: Паланга і Друскінінкай (Литва), Вентспілс (Латвія), їх також можна рекомендувати для пляжного відпочинку при вагітності.

Ізраїль

Ізраїль

Поїздку на Мертве море на період вагітності, можливо, варто відкласти. Це найнижче місце на планеті - 800 метрів нижче рівня моря, і через перепад тиску навіть здорові люди можуть відчувати дискомфорт і навіть головні болі. Крім того, вагітним протипоказано занурюватися цілком і лежати на поверхні Мертвого моря.

Однак ідею полетіти в Ізраїль на відпочинок повністю відкидати не варто, адже місцеве узбережжі Середземного моря заслуговує на особливу увагу. Тут білосніжний пісок і плавний захід у теплу, як парне молоко, воду, температура якої в сезон досягає 25-26 ° С. Їжа якісна, медицина в Ізраїлі на найвищому рівні. Якщо ви їдете надовго, ви зможете організувати планові обстеження. Деякі жінки залишаються там і на пологи: про це можна прочитати тут . В Ізраїлі є незвичайні традиції для вагітних: наприклад, робити гіпсовий зліпок живота - ви можете потім його розфарбувати і повісити на стіну.

Віза в Ізраїль росіянам не потрібна, велика частина персоналу говорить по-російськи, оголошення теж часто продубльовані російською мовою. Переліт з Москви до Ізраїлю в середньому займає 2,5-3,5 години.

Гірські озера Австрії

Гірські озера Австрії

У період очікування малюка зовсім не обов'язково їхати на море. В Європі є безліч дивовижних гірських озер - наприклад, в Австрії їх близько 300, і літній туризм тут розвинений чудово, є навіть спеціальні готелі для вагітних, де передбачено все, що може знадобитися жінці в положенні.

Одне з найпопулярніших озер Австрії - Вертерзее (Карінтія). Вода в ньому чиста, прирівнюється до питної, а ще дивно тепла: в червні - 21,6 ° С, в липні - 23,9 ° С, в серпні - 24,6 ° С, у вересні - 20,8 ° С. Чудове місце для відпочинку: тут є і зелені ліси, і пам'ятки, і розваги, і термальні басейни. Переліт з Москви до Австрії в середньому займає близько 3 годин.

Озера Північної Італії

Озера Північної Італії

Звичайно, мова йде, перш за все, про озера Комо, Маджоре, Гарда і Лугано, що розташувалися біля підніжжя Альп. Відпочинок в цих місцях в період вагітності просто ідеальний. Тут м'який клімат, багато смарагдової зелені, цитрусові сади, оливкові гаї. Температура повітря зазвичай тримається на позначці 22-30 ° С, а вода на диво тепла - до 24-25 ° С. У ресторанах можна покуштувати страви зі свіжої риби, виловленої прямо в місцевих озерах. Якщо ви виберете для відпочинку під час вагітності озеро Гарда, неодмінно відвідайте унікальний термальне джерело Terme di Colа`. Температура води в ньому така ж, як температура людського тіла: 36,6 ° С. Поки ви йдете до цього казкового місця, ви поринете в неймовірне розмаїття ароматів квітів, сосен, ялиць, а адже ароматерапія при вагітності допомагає справлятися з будь-якими стресами і втомою.

Куди б ви не пішли, дотримуйтесь ці 10 простих правил літнього відпочинку при вагітності.

Де відпочивати в Прибалтиці?

Новости