Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи можна вагітним літати на літаку? У чому небезпека?

  1. До якого терміну можна літати вагітним?
  2. На якому терміні краще літати вагітним?
  3. Які ризики існують?
  4. Прості поради, щоб переліт під час вагітності пройшов легко і з задоволенням:

Сучасні жінки зараз живуть дуже активною і насиченим життям. Вагітність, є природним процесом, тому немає потреби відмовлятися від польотів на літаку, якщо виникла, така необхідність.

До якого терміну можна літати вагітним?

Більшість авіакомпаній легко дозволяють літати вагітним жінкам аж до 36 тижня (8 місяців) за умови, що вагітність протікає легко і майбутня мама добре себе почуває. Після цього терміну багато авіакомпаній відмовляються нести відповідальність, тому перед тим, як купувати квиток переконайтеся, що вам дозволять летіти в вашому положенні.

Причинами відмови авіакомпанії, може бути факт передчасних пологів під час попередньої вагітності або ризик розвитку яких-небудь патологій у плоду.

Обов'язково слід враховувати той факт, що якщо ви летите в іншу країну на 7 місяці вагітності, а повертатися додому буде на 8 або 9 місяці, то авіакомпанія також може відмовити вам у польоті.

Читайте також нашу статтю «Чи можна засмагати під час вагітності?»

Про всяк випадок тримайте при собі письмовий дозвіл свого лікаря на політ на даному терміні. У ньому повинна бути вказана приблизна дата пологів, дані медичного огляду, і запевнення, що у вас немає ніяких протипоказань до польоту, ви здорові, і не будете народжувати в найближчі 72 години.

На якому терміні краще літати вагітним?

Найкращим періодом для польотів, вважається другий триместр (14-27 тиждень вагітності), так як в цей час ви можете легко впорається з перельотом і після приземлення вести активну діяльність.

Літати в першому триместрі цікавого стану не дуже бажано, так як існують більш високі ризики виникнення загроз і аномалій розвитку плода.
Прямого зв'язку впливу польотів на літаку на розвиток плода не доведене, але, можливо, не варто ризикувати, і літати на літаку в цей період виношування плоду без особливої ​​потреби.

Які ризики існують?

Основним побоюванням щодо польоту в особливому становищі, можна виділити передчасні пологи, які можуть бути спровоковані перепадами тиску під час польоту літака. З цієї причини, рекомендується відмовитися від перельотів на невеликих літаках, у яких немає системи контролю тиску в салоні.

Прості поради, щоб переліт під час вагітності пройшов легко і з задоволенням:

◼ Перед перельотом обов'язково відвідайте свого лікаря, щоб він дав вам добро на політ. Буде просто чудово, якщо він дасть вам ще й рекомендації, які препарати краще вжитися під час польоту в разі потреби.

◼ Якщо, ви збираєтеся робити пересадку на інший літак, і при цьому у вас буде тривалий час очікування, переконайтеся, що в разі потреби в даному місці вам зможуть надати кваліфіковану медичну допомогу, якщо знадобиться.

◼ Щоб не нервувати перед польотом, розрахуйте час так, щоб спокійно, без поспіху пройти реєстрацію, здати багаж і тоді ви зможете в гарному настрої сісти в літак, але в той же час, не варто приїжджати занадто рано, щоб не втомитися від очікування.

◼ Через те, що вентиляція в літаку здійснюється штучним шляхом, на борту завжди дуже низька вологість і сухе повітря. Не забувайте поповнювати свій водний баланс і пити якомога більше рідини. Не соромтеся просити стюардес принести вам черговий стакан води або свіжовичавленого соку.

◼ Вагітним жінкам не можна довго сидіти на одному місці, не змінюючи положення. Для того, щоб уникнути ризику варикозного розширення вен і тромбозу постарайтеся час від часу вставати, щоб пройтися і розім'ятися. Особливо це важливо при тривалих перельотах. Рухатися треба якомога більше, в ідеалі по 10-15 хвилин кожну годину. Найкраще, сісти біля проходу, таким чином, вам не потрібно буде турбувати інших пасажирів, коли ви будете виходити. Якщо пощастить, постарайтеся вибрати місце в першому ряду, якщо летите економ-класом, там відстань для ніг збільшено.

◼ Якщо ходити так часто взагалі немає можливості, тоді час від часу розтирайте і масажуйте свої коліна, обертайте плечима і головою в різні боки. Якщо ж поруч з вами виявилося вільне місце, зніміть ненадовго взуття і покладіть ноги на сусіднє сидіння.

◼ Не бажано сідати в хвіст літака, так як все повітря і запахи стікаються саме сюди. Крім того, турбулентність в хвості відчувається значно сильніше.

◼ Одягніть вільний одяг і зручне взуття, щоб ніщо не обмежувало руху і ви могли летіти з максимальним комфортом. Як тільки зайдете в літак, відразу ж, по можливості, скористайтеся туалетом, адже потім, він може бути зайнятий тривалий час, а вам не можна терпіти. Так би мовити прийміть профілактичні заходи, навіть якщо вам особливо не хочеться. Візьміть з собою подушечку, яку ви можете підкласти собі під шию і поперек, попросіть у бортпровідника плед - так тіло не буде напружуватися і ви уникнете неприємних відчуттів. Найголовніше, постарайтеся розслабитися під час перельоту і отримувати тільки позитивні емоції, почитавши улюблену книгу або подивившись цікавий фільм.

До якого терміну можна літати вагітним?
На якому терміні краще літати вагітним?
Які ризики існують?
До якого терміну можна літати вагітним?
На якому терміні краще літати вагітним?
Які ризики існують?

Новости