Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шукач | Пам'ятна дошка сім'ї Ульянових в Бердянську

Оцінка: 0/0 учасників / 0 рекомендації / (+0) (-0) якість

У Бердянську по вулиці Ульянових, 9, де розташований Центр соціальних служб для молоді, в 1911 році проживала сім'я В.І.Леніна.

В. І. Ленін ніколи не був на території нинішньої України. Разом з тим, в Бердянську в одній з кімнат квартири інспектора В.Н.Дегтярева, на нинішній вулиці Ульянових навесні-влітку 1911 року під час лікування і відпочинку на березі Азовського моря проживали мати і сестра В.І.Ульянова-Леніна - Марія Олександрівна та Ганна Іллівна Ульянови. Про це свідчить меморіальна дошка на фасаді будівлі.
За час перебування в Бердянську Ульянови змінили кілька квартир. Спочатку зупинилися у Н.К.Ісаевой по вулиці Рибної, 23 (нині вулиця Свердлова). Потім, з 6 по 20 червня, жили в будинку Г.К.Куппа по Гоголівській вулиці. А з 20 червня по 5 вересня жили в квартирі інспектора міського чотирикласного училища В.Н.Дегтярева. «... Пишу знову з нової квартири. Ох, набридло як міняти! ». Пізніше Ганна Іллівна напише братові В.І.Леніну: «Я починаю миритися з Бердянському, який мені спочатку не сподобався ...».

джерело:

Новости