Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Багатодітну сім'ю опікунів зі Жданівки Гуманітарний штаб поселив в опалювальному дитячому таборі в Бердянську

  1. Багатодітну сім'ю опікунів зі Жданівки Гуманітарний штаб поселив в опалювальному дитячому таборі...

Багатодітну сім'ю опікунів зі Жданівки Гуманітарний штаб поселив в опалювальному дитячому таборі в Бердянську

Діти - найбільша цінність і радість в сім'ї Жанни з міста Жданівка Донецької області. Недарма подружжя після народження двох своїх дітей взяли під опіку ще трьох хлопців з різних інтернатних установ.

До початку бойових дій в регіоні сім'я дружно жила в своїй трикімнатній квартирі, Жанна працювала директором Центру культури і дозвілля, чоловік, давно захоплюється фотозйомкою, відкрив свій фотосалон. Будували плани на майбутнє, думали, де і як провести літо.

Події, що розгорнулися на території Донбасу навесні 2014 року, перекроїли всі плани і задуми. В середині липня, коли мінометні та артилерійські обстріли підійшли майже впритул до Жданівці, подружжя взяло дітей і батьків Жанни, і поїхали в селище Мелекіно, Першотравневого району Донецької області.

Два місяці сім'я прожила у моря на орендованій квартирі. Гроші підходили до кінця, а ось кінця військових дій в рідному місті не було видно. Допомоги на дітей, незважаючи на переоформлення в Маріуполі, сім'я так і не отримала. Довелося звернутися в Центр допомоги переселенцям, де Жанні підказали телефон «гарячої лінії» Гуманітарного штабу «Допоможемо» при фонді Ріната Ахметова.

Координатори напряму «Розселення» штабу увійшли в становище багатодітної сім'ї і запропонували їм місце в опалювальному дитячому таборі «Факел» в Бердянську, який переобладнаний для проживання переселенців з Сходу. У цьому таборі за сприяння Гуманітарного штабу вже знайшли притулок понад 200 переселенців, в тому числі і дитячі будинки сімейного типу, сім'ї опікунів та усиновителів.

28 вересня Жанна з чоловіком і дітьми самостійно дісталися до Запорізької області і оселилися в таборі.

«Складно сказати, що б ми робили, якби не Гуманітарний штаб, - ділиться жінка. - Наше «втеча» з дому затягнулося, попереду зима, а нам потрібно піклуватися про 5 дітей і літніх батьків. Величезне спасибі Рінату Леонідовичу за допомогу ».

Новости