Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

250 хлопців з Донбасу вже відпочили в дитячому таборі в Бердянську

  1. Орфографічна помилка в тексті:

25 липня 2015 року, 14:03 Переглядів: 25 липня 2015 року, 14:03 Переглядів:   Діти з Донбасу на отдике в Бердянську

Діти з Донбасу на отдике в Бердянську. Фото: прес-центр ..

Сьогодні, 25 липня, в таборі "Факел" завершилася перша зміна, організована Гуманітарних штабом Ріната Ахметова для оздоровлення дітей з Донбасу. Завдяки цьому відпочити на морі вже встигли 250 дітей, як живуть на непідконтрольних територіях, так і переселенців. Ще 250 хлопців зможуть оздоровитися в таборі під час другої зміни, яка стартує завтра, 26 липня.

Відпочинок для дітей реалізується в рамках програми Гумштаба "Мирне літо - дітям Донбасу", завдяки якій 2700 хлопців отримають можливість згадати про безтурботне дитинство. З них, 500 дітей оздоровляться в самому таборі "Факел", а 2200 чоловік, які не можуть перетнути лінію дотику і виїхати на мирні території, відвідають дитячі літні центри в Донецьку, Єнакієве , Комсомольському та Харцизьку.

"Штаб Ріната Ахметова анонсував запуск програми" Мирне літо - дітям Донбасу "більше місяця назад. Запит на літній дитячий відпочинок виявився величезним. Ми отримали тисячі заявок, як на відпочинок в таборі" Факел ", так і на відвідування дитячих літніх центрів. Діти втомилися від військового конфлікту, вони скучили за безтурботним веселощами. Наше головне завдання - відвернути їх від війни, відновити психологічний стан, повернути хоча б ненадовго дитинство ", - коментує Ірина Соболь, координатор програми Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Хлопці, які відпочивали в "Смолоскипі" на першій зміні, виїжджають з табору з сумом. Вони знайшли тут нових друзів, добре розважилися і навчилися новому. Їм би хотілося, щоб зміна сторін не закінчувалася. "Нам головне не відпочинок. Головне - сховатися від війни. Чи не чути цих пострілів. Пожити в тиші", - розповідають підлітки з Авдіївки. "Подобається, що тут немає війни, що тут все не воюють, а дружать", - додає її маленька землячка.

Детальніше про відпочинок в таборі "Факел" і про дитячих літніх центрах .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "250 хлопців з Донбасу вже відпочили в дитячому таборі в Бердянську". інші Новини Донбасу дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости