Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

замок Карлштейн

  1. Замок Карлштейн: Огляд
  2. Замок Карлштейн: Як дістатися
  3. Замок Карлштейн: Лайфхак

Фото: pixabay

Фото: pixabay.com

Замок Карлштейн: Огляд

Замок Карлштейн (Karlštejn) займає ключове місце серед замків Чехії . Він був зведений за наказом чеського короля і римського імператора Карла IV в 1348 році для зберігання скарбів королів, святих мощей і дорогоцінних каменів. Вражає планування будівель замку від поселення за стінами аж до Імператорського палацу, а вежі, що підносяться над ним, захоплюють своєю винахідливістю. Розташовуючись приблизно в 30 кілометрах на північний захід від Праги над однойменним селищем, це один з найвідоміших і найбільш часто відвідуваних пам'яток в Чеській Республіці.

Село поруч з Карлштейна заповнена сувенірними кіосками, дуже дорогими ресторанами. Ви можете зробити свій візит ще більш приємним, зробивши походи на 12 або 20 кілометрів на диких лісах території природного заповідника Ческі-краса ( Český kras ), Що розкинувся навколо замку Карлштейн.


Booking.com

Замок Карлштейн: Як дістатися

Машина або автобус. При поїздці в Карлштейн на машині або автобусі найкраще доїхати до автомагістралі «D5» в напрямку міста Пльзень (Pilsen) (вихід № 10 - Лоденіце (Loděnice)) і слідувати вказівниками через села Бубовіце (Bubovice) і Гласна Требань (Hlásná Třebaň), які приведуть вас прямо до замку Карлштейн. При поїздці з Пльзеня це відбувається також, але в протилежному напрямку - автомагістраль «D5», вихід № 10 - Лоденіце, і далі, як зазначено вище.

Поїзд. Поїзд від Праги або від Бероуна (Beroun) до Карлштейна ходить кожні 30 хвилин (3 EUR). На станції Карлштейн поверніть праворуч, перетнув річку Берунку (Berounka), поверніть направо, і через 50 метрів поверніть наліво. Потім слідуйте по головній дорозі до замку.

Велосипед. В районі Карлштейна є багато пішохідних маршрутів, і ви також можете досліджувати красу ландшафтної зони чеського раю , Подорожуючи по місцевих дорогах. Проте, місто Карлштейн є пішохідною зоною, і вам не слід їздити тут на велосипеді. Порушення цього правила буде мати наслідком розгляду з муніципальною поліцією Карлштейна. Якщо ви вирішите відвідати замок, ви можете використовувати велосипедні стійки в головному дворі поруч з Третіми воротами.

Замок Карлштейн: Лайфхак

Офіційний сайт замку Карлштейн: www.hradkarlstejn.cz .

Вінтаж Карлштейна (Karlštejn Vintage) - це історичний винний фестиваль, який проводиться на території замку Карлштейн, з відмінною програмою в стилі Середньовіччя. Це не просто можливість спробувати старі вина, але також і різноманітна розважальна програма. Насолоджуйтесь показом мод в стилі готики, вивчайте історичні танці і отримуйте задоволення, спостерігаючи за оглушливим шоу, факірами, фехтувальниками і придворними чарівниками. Шлях до замку прикрашений кіосками, що нагадують магазини того періоду. Родзинкою дводенного заходу є парад в стилізованих костюмах, коли імператор Священної Римської імперії і чеський король Карл IV і його оточення вийшли з виноградників Карлштейн, пройшовши через село по дорозі в замок.

Потрапити всередину можна тільки з екскурсією. Вартість - 200 крон (8 EUR), в разі якщо екскурсія проводиться для групи, що говорить по-чеськи. Варто відзначити, що існує 3 маршруту екскурсії, і для того, щоб побачити всі приміщення замку, необхідно відвідати їх все, інакше ви побачите тільки одну частину.

Навколо замку є багато дорогих ресторанів, але найкраще їх уникати. Якщо ви не плануєте походи і хочете поїсти в замку, ваш кращий варіант - потрапити на зазначену червоним стежку (трейл-курс знаходиться прямо біля входу в замок на вершині пагорба, відзначений квадратним червоно-білим маркером, намальований на дереві або на стіні), зійдіть по стежці вниз близько 300 метрів і ви побачите хороший автентичний чеський паб.

Деякі з кращих місць для скелелазів розташовані поблизу Праги, в селищах: Србско (Srbsko) і Сват Ян Під Скалоу (Svatý Jan Pod Skalou).

Новости