Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що таке біг-бен?

  1. Що таке Біг-Бен
  2. Цікаве про Біг-Бен

У школі, на уроках англійської все ми вивчали пам'ятки Англії, це зрозуміло. Але Біг-Бен запам'ятався мені найбільше, тому що наша вчителька англійської була одержима саме цієї годинниковою вежею. Вона багато і часто розповідала про Біг-Бен, посміхаючись сама собі в цей момент, перескакуючи то на російську, то на англійську. Але сенс був однаково зрозумілий. Явно, під час її поїздки в Лондон , Біля порога Біг-Бена сталося з нею важлива подія, через який так ця вежа їй полюбилася. Але, залишимо мою вчительку з її спогадами, і перейдемо до того, що я побачила і дізналася про Біг-Бе н, побувавши в Англії. У школі, на уроках англійської все ми вивчали пам'ятки Англії, це зрозуміло

Що таке Біг-Бен

Є в Лондоні годинникова башта, на всіх чотирьох сторонах якої розташований циферблат. Годинники ці найточніші в світі. Щогодини дзвони відбивають поточний час. Найголовніший дзвін і називається Біг-Беном. Розташована вежа в Вестмінстерському палаці, де проходять важливі державні засідання лордів.

Вежа, безперечно, має величний дизайн, виконує потрібну функцію, на сонце сяє, видно її здалеку, але, як на мене, то це і все. Просто красива вежа з годинником (та не образяться на мене англійці. :)

Цікаве про Біг-Бен

Але для тих, хто зачарований цієї «каплицею» і хоче дізнатися більше фактів про неї, я коротко розповім про те, що розповіла мені одна літня англійка під час екскурсії.

  • Найперше будівництво вежі в Вестмінстері відбулося в 1288! А в 1834 році сталася велика пожежа, яка знищила весь будинок разом з вежею і через багато років, в 1858 році, за проектом архітектора Чарльза Беррі, була вибудувана нова вежа. Але дзвони були відлиті, а годинник запущені тільки в 1859 році.
  • Під час другої світової війни, були розбиті два циферблати, пошкоджено дах каплиці, а палата громад повністю зруйнована. І незважаючи на систематичні бомбардування - годинник все одно йшли і дзвеніли. Згодом, відомий англійський архітектор відновив руйнування.
  • Довгий час в башті була розташована в'язниця. Туди поміщали тих, хто порушував порядки в парламенті або був не бажаний політикам.
  • Внизу кожного циферблата знаходиться, значуща для всіх англійців, напис «Боже, бережи нашу королеву Вікторію!» (Тому, що на період її правління припадає найбільший розквіт Англії).

Англійці дуже пишаються Біг-Беном і вважають вежу візитною карткою не тільки Лондона, але і Англії в цілому. Приїжджайте і ви помилуватися найголовнішими годинами світу, можливо і з вами трапитися тут якусь приємну подію. :)

Новости