Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Біг-Бен перейменували в Вежу Єлизавети

Матеріал з ВікіНовини, вільного джерела новин

13 вересня 2012

Інші новини Великобританії

Місцезнаходження Великобританії

12 вересня 2012 року один із символів Лондона - "Біг Бен" ( англ. Big Ben) - 96-метрова годинникова башта Вестмінстерського палацу офіційно змінила назву на «Вежу Єлизавети», в честь 60-річного ювілею правління королеви Єлизавети II [1] [2] [3] . На офіційній церемонії з приводу перейменування спікер Палати громад Джон Беркан сказав: «Всі присутні тут (у вежі) легко пригадають, що Її Величність бувала в будинку Парламенту в цей особливий рік як мінімум три рази, і це говорить про те, з якими неймовірними любов'ю і повагою ставляться до Її Величності представники всіх політичних напрямків » [3] .

В кінці червня комісія Палати громад Великобританії , З нагоди офіційного дня народження королеви Єлизавети II , Що стала другим монархом в історії Великобританії, що відзначив 60-річчя правління країною (перша - королева Вікторія ), Схвалила пропозицію перейменувати годинникову вежу в «Вежу Єлизавети» [1] . Ініціатором перейменування виступив консерватор Тобайас Елвуд [3] .

Слід зазначити, що відкрита в травні 1859 року вежа офіційно називалася «Вартовий вежею Вестмінстерського палацу», а ім'я «Біг-Бен» носять найбільший з шести дзвонів вежі і годинник башти в цілому, що не були перейменовані [2] . Також цікаво, що в 1860 році «Вежу короля», що знаходиться в західному крилі парламенту перейменували в «Вежу Вікторії» в честь тодішньої правительки [2] .

  1. 1,0 1,1 « Біг Бен офіційно перейменовано на честь королеви Єлизавети II ». РІА Новини , 13 вересня 2012 року .
  2. 2,0 2,1 2,2 « Біг-Бен офіційно перейменовано в "Вежу Єлизавети" ». NEWSru.com , 2012-09-13T08 ^ 28.
  3. 3,0 3,1 3,2 « Лондонська вежа Біг-Бен офіційно перейменована в Вежу Єлизавети ». Коммерсант , 13 вересня 2012 року .

Новости