Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Біг-Бен (Big Ben)

  1. Відео "How Does Big Ben Keep Accurate Time?"

Всіма відома пам'ятка Біг-Бен красується на обкладинках журналів і в сувенірних крамницях, присвячених або згадують столицю Великобританії - Лондон. Так часто називають саму вежу або її годинник, однак, мало хто знає, що насправді воно належить найбільшому дзвону на територіях Вестмінстерського палацу. Справжня назва пам'ятки - "Вежа Святого Стефана", і вона є частиною палацового комплексу, в той час як Біг-Бен вважається найбільшими в світі годинами з дзвонами і займає 3-е місце в рейтингу, завдяки своїй висоті.
Вежа був споруджена в 1859 році. Її висота (без урахування шпиля) досягає 61 метр. Для будівництва використовувався цегла покритий кольоровою вапном, а шпиль складається з чавуну. Внутрішня площа вежі становить 4650 кубометрів. Самі годинник розташувалися на висоті 55 метрів.

31 травня 2009 року, напередодні ювілею Біг-Бена влаштували велике свято, що складався з величезної кількості різноманітних заходів і маніфестацій
31 травня 2009 року, напередодні ювілею Біг-Бена влаштували велике свято, що складався з величезної кількості різноманітних заходів і маніфестацій.
Одна з найвідоміших визначних пам'яток в усьому світі, не пускає туристів всередину заради безпеки. У рідкісних випадках Біг-Бен дозволялося відвідати пресі і важливим гостям. Тільки підніматися їм належало пішки по високій вапнякової сходах (всього 334 ступені), так як ліфт тут не передбачений. Втім, навіть не дивлячись на такі труднощі, які бажають увійти всередину було досить багато.
Назва вежі - гаряча тема для суперечок і дебатів. Деякі відмовляються називати її загальноприйнятим назвою і намагаються посилатися на історичні дані. Спочатку воно призначалося дзвону, і дісталося від Бенджаміна Холла - головного архітектора, який займався проектом. Однак, існувала ще одна теорія, за якою дзвін повинен був носити ім'я королеви Вікторії, але в офіційних документациях ця інформація не підтвердилася.

Як би там не було, зараз Біг-Бен в розумінні людей - це вся вежа в цілому
Як би там не було, зараз Біг-Бен в розумінні людей - це вся вежа в цілому. Величезний годинник перетворилися в символ Лондона практично на всіх ілюстраціях, обкладинках, в ЗМІ та багато іншого.
Звичай святкувати новорічну ніч під удари дзвону Біг Бена сформувалася трохи менше століття тому, коли канал ВВС вирішив провести прямий ефір під звук курантів. Глядачам сподобався такий підхід, і тепер щорічно напередодні нового року можна почути той самий бій курантів.

Відео "How Does Big Ben Keep Accurate Time?"

Офіційний сатй: parliament.uk

Помітили помилку? Виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter

Відео "How Does Big Ben Keep Accurate Time?
Відео "How Does Big Ben Keep Accurate Time?

Новости