Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорти Ізраїлю для міжнародних рейсів: список, розташування на карті

  1. Міжнародний аеропорт Бен-Гуріон
  2. Історична довідка
  3. аеровокзальний комплекс
  4. Способи сполучення аеропорту з Тель-Авівом
  5. На поїзді
  6. На автобусі
  7. На таксі
  8. Міжнародний аеропорт Овда
  9. Історична довідка
  10. аеровокзальний комплекс
  11. Способи сполучення з містом
  12. На автобусі
  13. На таксі
  14. Міжнародний аеропорт Хайфи
  15. Історична довідка
  16. аеровокзальний комплекс
  17. Міжнародний аеропорт Ейлата
  18. Історична довідка
  19. аеровокзальний комплекс

Ізраїль закріпив за собою тверді позиції, як країни, в якій туристи можуть знайти все, що потрібно для гарного відпочинку. Тут і цілющі хвилі Мертвого моря, і можливість побачити прекрасний, підводний світ Червоного моря, і велика різноманітність барів і дискотек, і добре розвинена готельна мережа.

Це невелика по своїй території країна, тому аеропортів Ізраїлю для міжнародних рейсів налічується не так багато. Скільки аеропортів в Ізраїлі? Їх всього 4. Вони знаходяться у найбільших міст країни, куди прибувають багато туристів. Це Тель-Авів, Хайфа та Ейлат. Детальніше про аеропорти в цих містах ми і поговоримо в цій статті.

Міжнародний аеропорт Бен-Гуріон

Його можна сміливо назвати головними "повітряними воротами" країни. Він знаходиться в 14 км від міста Тель-Авів. аеропорт є хабом для кількох національних перевізників країни.

Це самий захищений аеропорт від терористичних атак на всьому Близькому Сході. Кілька разів його визнавали і найкращим в цьому регіоні, на думку більшості пасажирів. У аеропорту Ізраеля імені Бен-Гуріона - досить непроста і довга історія.

Історична довідка

Аеропорт був заснований в 1936 році британцями. Перед війною його використовувало лише кілька авіакомпаній на пасажирських рейсах. Коли почалася Друга Світова війна, аеропорт став базою для військових британських літаків . Після її закінчення він швидко повернувся до своєї цивільної ролі.

У 50х роках він став основним пунктом, куди прибували репатріанти-євреї з інших країн. У січні 61 року аеропорт прийняв перший Боїнг . Він став і першим реактивним пасажирським лайнером, що приземлився в аеропорту.

Ізраїль   закріпив за собою тверді позиції, як країни, в якій туристи можуть знайти все, що потрібно для гарного відпочинку

Аеропорт Бен-Гуріон: вид зверху.

У тому ж році на території аеропорту відкрився перший на всьому Близькому Сході готель для пілотів, бортпровідників і бізнесменів.

У сімдесят сьомому році Бен-Гуріон стали добудовувати і розвивати. З'явився другий поверх терміналу, нові зали зустрічаючих і пункт для диспетчерів.

У листопаді 2004 року було відкрито другий термінал.

аеровокзальний комплекс

Він складається з трьох терміналів. Перший термінал - він же найстаріший з трьох - використовувався для чартерних і лоу-кост рейсів. Його закрили на реконструкцію до травня 2017 року.

Другий термінал не працює, а сама будівля вже знесли, щоб на його місці побудувати багажний термінал однієї американської компанії.

Третій термінал повністю призначений для обслуговування перельотів в інші країни. Це багатоповерховий будинок, де на першому поверсі знаходиться зал очікування, а на верхніх - реєстраційні стійки і магазини. У терміналу є і автостоянки на декількох поверхах.

У терміналу є і автостоянки на декількох поверхах

Усередині аеропорту Бен-Гуріон.

Четвертий термінал теж вже більше не експлуатується. У минулому його використовували для огляду пасажирів з Азії під час спалаху атипової пневмонії.

На всій території комплексу діє безкоштовний, бездротовий Інтернет, а також є багато інформаційних стійок. Аеропорт - великий, але з великою кількістю покажчиків, що допомагає швидко і легко знайти свій вихід.

Способи сполучення аеропорту з Тель-Авівом

Від Бен-Гуріона в місто ходять автобуси, поїзд, таксі.

На поїзді

На нижньому поверсі третього терміналу знаходиться станція, звідки і відправляються потяги. Вони ходять з інтервалом в 20 хвилин, з 5:35 до 23:35. Вартість квитка - 15 шекелів.

Квиток зберігайте всю дорогу, так як після прибуття його потрібно буде провести через електронний термінал, щоб вийти в місто.

На автобусі

Від аеропорту ходить автобус №5, який доставить вас на зупинку "Аеропорт-сіті". Там можна сісти на автобуси 405, 945, 423, 947. Вони йдуть до Хайфи або Єрусалиму. Вони ходять з 5:30 до 23:00, з інтервалом у півгодини.

Сідайте на 475-ий автобус, щоб дістатися до автовокзалу Тель-Авіва.

Поруч з виходом з терміналу 3 знаходиться зупинка маршруток, які курсують 24 години на добу. Вони їздять і до Єрусалиму і Хайфи. Вартість проїзду на них не відрізняється від ціни на квиток на автобус.

На таксі

145 шекелів - така ціна таксі на трьох людей до Тель-Авіва. До інших міст ціни - фіксовані. Перевага цього транспорту в тому, що таксі працюють і в шабат, і в свята, коли громадський транспорт не курсує.

Міжнародний аеропорт Овда

Якщо подивитися на аеропорт Овда на мапі Ізраїлю, то можна побачити, що він знаходиться в 60 км від міста Ейлат, на північний схід від нього. Він обслуговує пасажирські рейси, але тільки до того часу, поки не буде введений в експлуатацію новий аеропорт, ближче до Ейлат.

Він обслуговує пасажирські рейси, але тільки до того часу, поки не буде введений в експлуатацію новий аеропорт, ближче до Ейлат

Відстань від аеропорту Овда до Ейлата.

Історична довідка

Назва аеродрому дала військова операція, яка була проведена з метою захоплення південних районів Ізраїлю.

Його побудували в 1980 році, як військовий аеродром США. В результаті Кемп-Девідської угод Ізраїль повернув Єгипту захоплений Синайський півострів. На ньому знаходилися три військові авіабази натомість яких і був побудований аеродром Ейлата.

У 80х роках був побудований пасажирський термінал, і аеропорт почав приймати чартери з Європи.

Злітно-посадкова смуга дозволяє йому приймати і дуже важкі літаки, які не може обслуговувати місцевий аеропорт Ейлата.

Планується, що до 2017 року його основною функцією стане прийом тільки військових літаків в зв'язку з закінченням будівництва нового Ейлатского аеропорту.

аеровокзальний комплекс

Він складається тільки з одного терміналу. Ви не знайдете всередині жодного банкомату, а з точок пункту обміни валют є два, але там курс вкрай невигідний. Зал очікування - невеликий, але зручний.

Зал очікування - невеликий, але зручний

Аеропорт Овда.

Способи сполучення з містом

До аеропорту туристичні компанії надсилають свої автобуси. Якщо ви їдете не по тур. путівці, то можна домовитися з гідами. Інший варіант - на таксі або громадських автобусах.

На автобусі

282-ой автобус ходить до Ейлата. Його розклад приурочено до часу прильоту та відльоту літаків. Через 45 хвилин після прибуття рейсу автобус відправляється в місто. Вартість проїзду - 21,50 шекелів. Його можна купити відразу у водія.

На таксі

У терміналі є кілька стійок компаній, які пропонують послуги таксі. Поїздка до Ейлата вийде в 350-500 шекелів, а до Мертвого моря - до 850 шекелів. Машини відправляються тільки при наявності трьох пасажирів.

Обов'язково торгуйтеся про оплату. Тоді вдасться знизити ціну до 300 шекелів.

Міжнародний аеропорт Хайфи

У списку аеропортів Ізраїлю цей аеродром займає третє місце за пасажиропотоком в країні. Він знаходиться на сході міста, недалеко від порту і верфей. Він орієнтований на обслуговування місцевих рейсів, але приймає і чартери з Європи.

Він орієнтований на обслуговування місцевих рейсів, але приймає і чартери з Європи

Аеропорт Хайфи.

Історична довідка

Він був побудований ще в 1934 році. Кілька рейсів відправлялися в Ліван, Італію і на Кіпр. З початком війни аеродром швидко переробили під військові потреби.

З її закінченням і проголошення незалежності Ізраїлю аеропорт знову став цивільним, обслуговуючи міжнародні перевезення.

У 2000х роках уряд Ізраїлю вирішив розвивати і розширювати аеродром. Так там з'явилися магазини Duty Free.

аеровокзальний комплекс

У нього один термінал, які приймає і місцеві, і чартерні рейси.

Міжнародний аеропорт Ейлата

Якщо говорити про те, в яких містах аеропорти Ізраїлю розташовані, то досить багато. А ось з міжнародних аеропортів - один є в Тель-Авіві, один в Хайфі і два в Ейлаті.

Другий Ейлатский аеропорт - найпівденніший з усіх.

Аеропорт Ейлата.

Історична довідка

Цей аеродром з'явився в 1949 році. Його призначення було в тому, щоб з'єднувати маленький Ейлат з іншими містами країни.

У 60х роках минулого століття був побудований термінал для пасажирів і подовжена ВПП.

У 1975 році був виконаний перший рейс до Європи. З плином часу такі перевезення стали регулярними.

аеровокзальний комплекс

Він складається з одного терміналу. Він знаходиться в центрі міста. Поруч є багато готелів. З відкриттям нового аеропорту в Ейлаті, старий планується закрити.

Скільки аеропортів в Ізраїлі?

Новости