Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Тель-Авіва - головні повітряні ворота Ізраїлю

  1. опис аеропорту Аеропорт Бен-Гуріон в Тель-Авіві, названий на честь Давида Бен-Гуріона, - це головний...
  2. Як дістатися
  3. автобусом
  4. таксі
  5. У зоні прильоту аеропорту Тель-Авіва
  6. У зоні вильоту аеропорту Тель-Авіва

опис аеропорту

Аеропорт Бен-Гуріон в Тель-Авіві, названий на честь Давида Бен-Гуріона, - це головний аеропорт Ізраїлю. Він розташований в самому центрі країни, близько 40 км від Єрусалиму і в 15 км від Тель-Авіва. Аеропорт веде свою історію з 1930-х років. В кінці 1990-х була створена корпорація управління аеропортами Ізраїлю. У 1990-ті роки IAA визнала той факт, що старий Термінал 1 більше не здатний обробляти зростаючий пасажиропотік, і було прийнято спільне рішення з міністром транспорту побудувати новий термінал з більш високою потужністю - Термінал 3.

Табло вильоту і прильоту

Посилання на табло вильоту і прильоту аеропорту Бен-Гуріон в Тель-Авіві

Аеропорт є воротами Ізраїлю, і, як такий, він обслуговує громадян країни, які літають по всьому світу, а також іноземців, які відвідують Ізраїль.
Аеропорт має два основних терміналу: Термінал 3 для міжнародних рейсів і Термінал 1 для внутрішніх і недорогих міжнародних рейсів.
Аеропорт Бен-Гуріон - це сучасний аеропорт, обладнаний найсучаснішими технологічними установками і виробничими об'єктами, такими, що відповідають міжнародним стандартам. Аеропорт доступний для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями та забезпечує пасажирські перевезення і спеціальні VIP-послуги на найвищому рівні. Заходи з охорони та безпеки, що здійснюються в аеропорту, відповідають найвищим світовим стандартам. Безпека повітряного руху є вищим пріоритетом.

Читайте також статтю Як вигідно забронювати готель або апартаменти під час подорожей

Як дістатися

На поїзді

Потяги відправляються від Терміналу 3, щоб дістатися туди від Терміналу 1, можна скористатися безкоштовним шатл-басом. Ізраїльські залізниці використовують сервіс «Park and Ride», який дозволяє пасажирам паркувати своїм машини в аеропорту Бен-Гуріон за спеціальним тарифом 15 NIS в день. Сервіс обмежений тільки 24 годинами. Користувачі даного сервісу можуть використовувати тільки короткочасний паркінг. Зверніть увагу, що для того, щоб скористатися послугою, потрібно обов'язково зберігати залізничний квиток до виїзду з паркінгу. Оплата за паркінг проводиться в автоматах, розташованих на автопарковці.
Розклад поїздів можна дізнатися на цьому сайті Розклад поїздів Ізраїлю російською мовою

автобусом

Міжміські автобуси Egged Line прибувають на El-Al Junction на Road 40, приблизно в 5 км від аеропорту. Наступні маршрути не заїжджають в зону аеропорту:
244 - з Рама-Гана в Рамлі і назад
249 - з Петах-Тікви в Реховот і назад
423 - з Петах-Тікви в Єрусалим
930 - з Нетанії в Єрусалим
943 - з Хадери в Єрусалим
947 - з Хайфи в Єрусалим через Нетанію
950 - з Єрусалиму в Нетанію
Line no. 5 is operated by Egged as a shuttle service between Airport City, El Al Junction and Ben Gurion Airport.
З El-Al Junction дістатися до аеропорту можна на автобусі № 5. Якщо Ви купуєте квиток на міжміський автобус потрібно попросити водія дати квиток, який включає проїзд в аеропорт. Зупинка маршруту № 5 знаходиться на 2 рівні Терміналу 3. Інший варіант - Kavim line № 13, Veolia line № 239 (в термінали 1 і 3).

Сайт автобусних ліній Посилання на сайт автобусних ліній
Зверніть увагу, що в шабат (з вечора п'ятниці до вечора суботи), а також з релігійних свят, поїзди і автобуси не ходять. В цьому випадку доведеться скористатися таксі.

таксі

Послуга таксі здійснюється під керівництвом адміністрації аеропорту в Тель-Авіві, і компанії діють відповідно до ліцензії, виданої державою Ізраїль. Для виклику таксі рекомендується звернутися до диспетчера таксі в аеропорту.

У зоні прильоту аеропорту Тель-Авіва

При проходженні паспортного контролю приготуйте документи: бронь готелю і зворотний квиток. Може також знадобитися медична страховка. Ні в якому разі не намагайтеся жартувати зі співробітниками прикордонної служби, тут ваш гумор, швидше за все, не буде сприйнятий, і вам загрожує додаткова перевірка служби безпеки. Штамп про прибуття в паспорт не проставляється, замість цього видається спеціальна картка. Збережіть її для зворотного вильоту.

У зоні вильоту аеропорту Тель-Авіва

Ізраїльські аеропорти відрізняються підвищеним рівнем безопасності.Поетому вилітають рекомендується прибути заздалегідь. Рекомендований час - не менше, ніж за 3,5 години до вильоту. Перш, ніж ви зможете пройти на реєстрацію, всі пасажири повинні пройти перевірку служби безпеки. Як правило, на цю перевірку шикуються чималі черги. Перевірку проводять психологи, які задають питання про багажі, а також інші питання, що стосуються перельоту. Якщо реакція пасажира або відповіді здадуться їм підозрілими, його можуть запросити для додаткової перевірки до спеціального приміщення. Не лякайтеся, така процедура є стандартною.
Після проходження реєстрації та паспортного контролю рекомендую відвідати зону Duty Free. Тут хороші ціни на топ бренди ізраїльської косметики, діє пропозиція 50% знижка на другий аналогічний товар.

Новости