Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Бен-Гуріон: укорочена чергу для багатих пасажирів за рахунок інвалідів

Черга призначена для людей з обмеженими можливостями - щоб їм не доводилося довго стояти в черзі для проходження прикордонного контролю в аеропорту Бен-Гуріон.

Ця чергу стала набагато довше після того, як VIP-клієнти змогли купувати собі цю послугу за $ 150. «Я не повірив своїм очам, - розповідає мандрівник, який має довідку про інвалідність, - Держава Ізраїль продає за гроші право скористатися короткою чергою для людей з обмеженими можливостями».

«Мова йде про надзвичайно безнравственном вирішенні»

Аеропорт Бен-Гуріон занадто завантажений в літній період, і кожен день через паспортний контроль проходять десятки тисяч людей. На допомогу пасажирам з обмеженими можливостями в аеропорту було створено спеціальну укорочена чергу, щоб вони могли пройти прикордонний контроль без довгого очікування. До цієї черги було допущено обмежену кількість членів команди повітряного екіпажу, але тепер стало відомо, що за певну плату укороченою чергою можуть скористатися VIP-клієнти, через яких чергу для інвалідів стала набагато довше.

«Новини 2 каналу Online» отримали велику кількість скарг від людей з обмеженими можливостями, які були вкрай обурені тим, що за кілька сотень шекелів можна отримати пріоритет у служби прикордонного контролю - в рамках послуги Міністерства внутрішніх справ, яка надається держслужбовцями, причому за рахунок тих , хто потребує укороченою черзі.

Вартість послуги становить $ 150 - за цю суму до клієнта буде приставлений стюард, який супроводить його від входу в термінал до літака і по зворотному маршруту після повернення в Ізраїль. Стюард проводить клієнта через укорочену чергу прикордонного контролю. У найбільш завантажені періоди в аеропорту ця черга також швидко заповнюється.

Аеропорт Бен-Гуріон: укорочена чергу для багатих пасажирів за рахунок інвалідів Аеропорт Бен-Гуріон: укорочена чергу для багатих пасажирів за рахунок інвалідів. Фото: reshet.tv

«Мені важко описати, наскільки я обурений, - сказав доктор Йоав Мазе, керівник Науково-дослідного інституту сім'ї, рівності і права в академічному коледжі Уно, також володар довідки про інвалідність. Він був змушений чекати в спеціальній черзі позаду клієнтів VIP. - Я не повірив своїм очам: Держава Ізраїль продає за гроші право скористатися чергою для людей з обмеженими можливостями. На практиці це призводить до значного подовження черзі для тих, заради кого вона була створена ».

«Я точно не знаю, хто отримує гроші, які платять VIP-клієнти, надходять ці гроші до державної скарбниці або йдуть в касу приватної організації, яка придумала цю послугу, але в обох випадках мова йде про надзвичайно безнравственном вирішенні», - додав доктор Мазе.

джерело: reshet.tv

Новости