Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Білорусії будуть фингарантии?

Днями з'явилася інформація, що в Білорусії буде введена система фингарантий для туристичних компаній. З посиланням на Віктора Янковенка, главу департаменту по туризму Мінспорттуризму, інформагентства повідомили, що туроператори тепер повинні будуть укладати договори з банком або страховою компанією і кожен місяць платити внески. За деякими даними, ця система повинна запрацювати вже в жовтні поточного року.
У самому Міністерстві спорту і туризму Республіки Білорусь отримати коментарі не вдалося - в приймальні одного із заступників міністра кореспонденту «БАНК» сказали, що ні про що подібне не чули, і рекомендували безпосередньо дзвонити пану Янковенка. З ним, правда, оперативно зв'язатися не вдалося.
З чуток, введення фингарантий на додаток до обов'язковому ліцензуванню і добровільної сертифікації, які вже є в Білорусії, пов'язане з останнім гучним зникненням однієї з мінських турфірм - «Рестмаркет».
Спостерігачі та учасники ринку оцінюють ситуацію в білоруському турбізнесі як спокійну, але визнають, що бувають винятки. «Хоча Білорусь з точки зору виконання турфірмами зобов'язань щодо благополучна, за останні два місяці мали місце три-чотири випадки, коли агентства закривалися», - прокоментувала Марина Макаркова, PR-директор TEZ Tour (цей оператор, нагадаємо, працює і в Білорусії). «У нас стабільний ринок, і жоден з великих гравців не збанкрутував. У Мінську немає такого демпінгу, як в Москві, більшість туроператорів вибудовує свою політику виважено, стримано », - стверджує, в свою чергу, Оксана Хміль, директор туристичної компанії« Альфа-Тур »(Мінськ). За її словами, ніякої інформації про швидке введення фингарантий до них не надходило. «Це починання вже давно обговорюється. Поки точно відомо лише те, що ліцензування для турфірм не скасовують, не так давно ми, наприклад, продовжили нашу ліцензію », - додала Оксана Хміль і запросила всіх рятуватися від спеки на Мінському морі. «Нововведення підтримуємо, так як воно зробить споживача защищеннее. Інша справа, що поки немає ясності, коли і як це буде, існує кілька варіантів проекту, обговорення затягується », - прокоментувала ситуацію з« фігами »і Марина Макаркова.

Новости