Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Хвороба печінки і червоне м'ясо - вчені знайшли зв'язок

Червоне м'ясо небезпечне для печінки.

Фото: depositphotos

Дослідники з Університету Хайфи довели, що значна концентрація червоного і переробленого м'яса в раціоні підвищує ризик розвитку небезпечного неалкогольного жирового гепатозу, а також підвищення резистентності до інсуліну.

За словами дослідників, нездоровий західний спосіб життя грає основну роль в справі розвитку і прогресування неалкогольного жирового гепатозу. Особливо небезпечні в цьому плані брак фізичної активності, надмірне вживання фруктози і насиченого жиру.

Вчені досліджували, якою мірою поширені в західній дієті продукти харчування, особливо червоне і перероблене м'ясо, збільшують ризик розвитку гепатоза. Виключивши тих людей, у яких хвороба печінки могла мати вірусне походження, а також тих, хто зловживав алкоголем, вчені довели, що надмірне вживання червоного і переробленого м'яса незалежно від інших факторів призводить до неалкогольні жировому гепатозу і підвищеної резистентності до інсуліну. Це відбувалося навіть без урахування рівня холестерину і насиченого жиру в раціоні, а також інших факторів ризику хвороби печінки.

У той час як м'ясо містить корисні для здоров'я нутрієнти, включаючи білки, залізо, цинк і вітамін B12, дослідження показує, що цей продукт потрібно вживати помірно.

Нагадаємо. раніше ми писали, як вилікувати печінку за допомогою їжі .

Також сайт "Сегодня" повідомляв, що названий найшкідливіший напій для печінки .

Дивіться відео: формула успіху: раціон успішних людей

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: sobesednik.ru

Новости