Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Постраждалі від цунамі просять більше не надсилати їм шкіряне білизну і віагру

Жителі Шрі-Ланки, які постраждали від цунамі 26 грудня 2004 року, просять міжнародне співтовариство більше не надсилати їм лижних курток, зволожуючих гелів і віагри
В результаті, серед тисяч речей, зібраних в купи в представництвах міжнародних організацій в Коломбо, можна знайти все, що завгодно - модні зимові шапки, намети, призначені для зимівлі в Арктиці, духи і навіть шкіряне нижню білизну
Навіть вода, яка дійсно була необхідна в перші дні після трагедії, тепер приносить більше проблем, ніж полегшення. Пляшкову воду дуже дорого і незручно перевозити, при цьому більшість сіл вже змогли отримати доступ до криниць
В останній партії медикаментів, лікарі з подивом виявили кілька блоків з віагрою. "Ми не знали, що з нею робити", - згадує співробітник тамільських організації по реабілітації Моахан Балендра. "Врешті-решт, вирішили віддати її місцевим лікарям

Жителі Шрі-Ланки, які постраждали від цунамі 26 грудня 2004 року, просять міжнародне співтовариство більше не надсилати їм лижних курток, зволожуючих гелів і віагри.

"Країна буквально завалена товарами, абсолютно непридатними до використання в місцевих умовах, при тому що потрібних і корисних речей як і раніше катастрофічно не вистачає", - повідомляє в четвер гонконгська газета Asian Wall Street Journal.

На заклик про допомогу для постраждалих відгукнулися тисячі благодійних організацій і мільйони простих людей у ​​всьому світі. Спочатку це допомогло мобілізувати міжнародну підтримку в короткі терміни, але потім викликало величезний стихійний потік вантажів з гуманітарною допомогою.

В результаті серед тисяч речей, зібраних в купи в представництвах міжнародних організацій в Коломбо, можна знайти все що завгодно: модні зимові шапки, намети, призначені для зимівлі в Арктиці, духи і навіть шкіряне нижню білизну, пише гонконгська газета. Кілька днів тому міжнародна група Impact Ed отримала від невідомого благодійника двадцять теплих курток на гагажьем хутрі. Після деяких коливань все вони були відправлені в один з таборів для біженців, де їх будуть використовувати замість памперсів, стверджує Asian Wall Street Journal.

"Люди просто надсилають все підряд, а у нас не вистачає співробітників, для того щоб розбирати всі ці непотрібні речі, це марна трата, часу, грошей і сил", - наводить газета слова представника Світового банку в Коломбо Мелані Канака.

У представництві Червоного Хреста в Гонконзі підтвердили існування проблеми з непотрібними речами, повідомляє РІА Новини" .

"Ми вдячні всім, хто готовий допомогти жертвам цунамі, але просимо їх враховувати реальні потреби жителів цих країн", - заявила глава департаменту міжнародних операції гонконгського відділення Червоного Хреста Бонні Соу.

Бонні тільки-но повернулася з Індії і, за її словами, там часто можна бачити купи одягу, яка нікому не потрібна. "Зараз місцевим жителям більше потрібні гроші, щоб купити човни або рибальські мережі, а не одяг, тому ми поступово переносимо акцент на фінансову допомогу людям, які постраждали від стихійного лиха", - заявила представник Червоного Хреста.

Як зазначає Asian Wall Street Journal, багатьох потрібних речей дійсно не вистачає. Наприклад, в Шрі-Ланку надійшло 30 тисяч простирадлом, але всього 100 матраців. У таборах для біженців катастрофічно не вистачає сиропу від кашлю і мазей від шкірних інфекцій, при тому що "запасів морфію вистачить на кілька поколінь".

Особливі претензії викликає одяг, присилається в Шрі-Ланку європейцями, пише газета. При тому що середня температура в країні становить 29 градусів тепла за Цельсієм, багато хто продовжує надсилати теплі светри і черевики на хутрі. Велика частина речей, до того ж, приходить не в кращому стані, а багато жителів Шрі-Ланки відмовляються брати старий одяг, вважаючи, що вона була знята з померлих.

Навіть вода, яка дійсно була необхідна в перші дні після трагедії, тепер приносить більше проблем, ніж полегшення. Пляшкову воду дуже дорого і незручно перевозити, при цьому більшість сіл вже змогли отримати доступ до криниць і насосів або встановили у себе системи очищення води. Як заявив Asian Wall Street Journal менеджер одного з готелів в Коломбо, він не знає, що робити з 600 пляшками мінеральної води, надісланих з Австралії.

"У неї інший смак, ніж той, до якого звикли місцеві жителі. Ланкійці НЕ будуть її пити, вона годиться тільки для іноземців", - стверджує співробітник готелю.

Плутанина з медичними препаратами може викликати куди більш серйозні проблеми. У перші тижні після трагедії жителі і лікарі з віддалених сіл розбирали всі, що приходило по лініях благодійних організацій. Тепер лікарські кабінети в селах заповнені ліками, які можуть бути небезпечні при неналежному використанні, наприклад антидепресанти. Крім того, у багатьох препаратів, що приходять по лінії міжнародних організацій, відсутні опису англійською мовою.

"Я був змушений відмовитися прийняти контейнер ліків з Берліна, тому що всі інструкції і опису були тільки на німецькому. Я не можу ризикувати здоров'ям людей", - сказав лікар однієї з лікарень в Шрі-Ланці Яванта Вірасінхе.

В останній партії медикаментів лікарі з подивом виявили кілька блоків з віагрою.

"Ми не знали, що з нею робити", - згадує співробітник тамільських організації по реабілітації Моахан Балендра. "Врешті-решт, вирішили віддати її місцевим лікарям. Будемо сподіватися, що вона дістанеться тим, хто її дійсно потребує", - говорить Балендра.

Новости